[]

skype hakkında güzel bir cahiliyet sorusu..

tamam kafedeyim, tamam skype var.. tamam kaydoldum, ettim.. akşam olunca da abd deki sevdiceğe anlatıcam sende kur bak şöle nick seç, mail ver sonra beni ekle listene vb. diye de..

sonrasında bize bir telefon numarası mı lazım olacak nedir? o evde ben kafede olacağım..

birbirimizi listeye ekleyeceğiz ok de.. çağrı yapmak nasıl olucak telefon nosu olmadan?

yani illaki ben bir numarayı arayacağım di mi? kime girecek fatura? ona girmesin ben zaten kafede saatlik ücret vericem vb..

 
Ayni MSN messenger gibi dusun. Listenden arkadasinin adina tiklayacaksin. Ya yazili, ya sesli (ve goruntulu) chat yapacaksin.

Telefon numarasi, eger bir telefonu aramak istiyorsan gerekli. Skype'ta bu da mumkun. Yani bilgisayar basindan bir telefonu arayabilirsin. Ama iki taraf da bilgisayar basinda ise ayni MSN messenger gibi oluyor.
  • wpi  (25.12.09 12:51:07) 
ben konusmak istiyorum böle doya doya.. skype dediler en bi süperi yoksa msn var tabii de.. skype da daha iyiymiş ses- görüntü kalitesi vb. henüz karşılaştırma şansım olmadı ama..


  • medre  (25.12.09 12:59:14) 
birer mikrofon ve kulaklık vasıtasıyla konuşabilirsiniz. terliks ve wpi'nin de anlattığı gibi aynen msnden yaptığınız gibi çift tıklıyorsunuz konuşmak istediğiniz kişinin nickine ve bağlantı yapıldıktan sonra konuşuyorsunuz. isterseniz görüntülü çağrı yap kısmından görüntülü çağrı da yapabilirsiniz.


  • deliktas  (25.12.09 13:10:35) 
iki skype kullanıcısı bedavaya konuşabiliyor arkadaşların dediği gibi. skype'ın ekstra özelliği mesela amerika'da bir numara (ev/cep) telefonu aramak istediğinde de kredi yükleyip ucuza konuşabilmen. sadece amerika değil tabi ki bütün dünyayla konuş.


  • murtilli  (25.12.09 14:57:59) 
skype ayrica numara cevirmene de olanak sagliyor. yani eger sevgilinin lokal numarasi varsa, sen kontor yukleyerek o numarayi skype'tan arayabilirsin. eger lokal telefonu yoksa sevdicek ekstra ucret vererek kendine skype'tan bir amerika numarasi alabilir. sen de mesela o numarayi kendi cep telefonundan arayabilir hatta mesaj bile atabilirsin.

ama tabi ikinizin de internete erisimi varsa en iyisi besbedava konusmak.
  • osuruklu  (25.12.09 15:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.