[]

Asansör - elektrik gidince

Selamlar, standart asansörlerde artık elektrik gidince asansörün en yakın kata inip kapının açılabilir olması gibi yenilikler var mı? (5-10 yıllık bir apartmandayım, az önce asansör kullandıktan 1-2 dk sonra elektrik gitti, yalnız asansörde güvenlik aydınlatması devreye girdi elektrik gidince. Merak ettim.)
Teşekkürler.



 
Birkaç senelik asansörlerde var. Ben bu yaz elektrik kesintisi sebebiyle hastane asansöründe ineceğim katta kaldım, jeneratör devreye girmesine rağmen kapı açılmadı. Minicik bir aralıktan çıkmak zorunda kaldım ki bu bahsettiğim de en fazla beş on senelik asansördür.


  • devilred  (10.01.17 21:13:15) 
Şimdi şöyle olması gerekiyor aslında ;

Son yıllarda teslim edilen binalarda 1 jeneratör hidrofor ve havalandırma tesisatı için, 1 jeneratör ise asansör ve ortak aydınlatmalar için elektrik kesintisi, yangın vs durumlarda devreye girmek üzere hazır bulunmalıdır. Yeni asansör yönetmeliğinde de yangın durumunda sensörün uyarması sonucunda asansörün en alt kata inip kapıyı açması gerektiği belirtilir. ancak benim şu zamana kadar gördüğüm yapılarda yapılan ise;

1 jeneratör ya kullanılır ikincisi bağlanmaz veya ikisi de bağlanmaz, jeneratör firmalarından kontroller teslime gelmeden önce 1 adet jeneratör kiralanır ve kontroller onay verdikten sonra sökülüp diğer binalarda göstermelik kullanılır.

yani demem o ki insan evladı olmayan müteahhit tarafından yapılan yapılarda bunları bekleme. Özel yapılarda ise ( hastane, avm v.b ) bu dediklerimin işlevi olur, olmak zorundadır...

özet geçiyorum: öyle bir yenilik duymadım, olsa bile büyük ihtimalle asansöre bağlı jeneratörünüz yoktur, bağlı olsa bile devre dışıdır ki sürekli çalışıp benzin yemesin diye.
  • sutu seven kamyoncu  (10.01.17 23:52:27) 
Bizim asansörde bilgisayarlarda kullanılan UPS'lere benzer akü tarzı bir zamazingo var. Asansör odasında kontrol kartığınn yanında yer duruyor. Elektrik gittiğinde arıza lambası yanıyor ancak asansör bir 5 dakika kadar çalışmaya devam ediyor. O durumdayken binmeyeme cesaret edemediğim için binsem ne olacak bilmiyorum. Bina 2 yıllık.

İlave not: Elektrik gittiğinde merdiven ışıkları da yanıyor.
  • zombi  (11.01.17 00:15:28 ~ 00:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.