[]

kötü işlerde çalışmak yerine hiç çalışmama mantığı

sizce doğru bir mantık mı?

bugüne kadar çok yerde çalıstım, en iyisinin köküne kibrit suyu modundayım. Hepsi patron şirketiydi, q7 ile gezip 150 lira maaş pazarlığı yaparlardı.

Ben giderimi minimumda tuttugum müddetçe, kuru fasulyeyle doyduğum müdetçe, bakılacak birisi de yoksa, çalışmama gerek yoksa çalışmamak en iyisi midir sizce? yoksa çalısmak bir ihtiyac mıdır?

 
Boş durmak, insana iyi gelen bir şey değil. İnsan çalışmasa da bir şeylerle meşgul olmalı.


  • devilred  (10.01.17 19:20:44) 
Kime gore neye gore kotu?

Bence bos oturmaktansa calismak daha iyi. Bence her yerden alabilecegimiz, kendimize katabilecegimiz seyler var. Oralardan yapabilecegimiz cikarimlar. Yani genel olarak her turlu iyi ya da kotu, bu bir tecrube. Ve belki de seni iyi yerlere goturecek sey icin, kotu seyler bir basamak olacaktir.
  • yuzır  (10.01.17 19:21:02) 
Akıydı bokuydu diye beni masrafa sokmayip cebime de kalıyorsa ben çalışıyorum. Başka bir kapi acilmasini bekliyorum. Çalışmama lüksüm olursa bi dakka durmam. Kendimi mesgul edecek milyonlarca şey bulabilirin.


  • stereoseyfi  (10.01.17 19:21:41) 
boş kalınca kafayı sıyıracak hadde geleni var, kimisinin bünyesi kaldırmıyor. buna dayanıklıysan ne ala, niye olmasın. kendini nasıl algıladığınla ilgili, yaptığın iş, meşguliyet üzerinden kendine değer biçiyosan boşluk seni bozar mesela. ha değilse, yine, ne ala.


  • dafaisss  (10.01.17 19:21:50) 
birikimin varsa paran minimuma düşene kadar çalışma hocam. yaşın durumun nedir bilmem ama şunları incele, seyler.eksisozluk.com

al bide şu seriyi izle beleşe yaşarsın. www.youtube.com
  • freetakilir  (10.01.17 19:26:34 ~ 19:26:46) 
Burada iyiyi kotuyu nasil degerlendirdigin onemli

Calismanin temel getirileri,
- Para
- Ogrenme ve uzmanlasma
- Sirketin marka degeri ve kariyer.

Eger calisilan sirket bu yukaridakilerden "sadece birini" veriyorsa o ise girilir calisilir ama bir an once baska yere kapagi atmaya calisilir. Ornegin bir sirket dusun sadece yuksek maas veriyor ama ne is ogreniyorsun, ne de sirketin ismi onemli. O isi gunu gelince kaybetme riski yuksektir ve kaybettigin gun CV de bosa zaman harcanmis gibi gozukur. o nedenle baska islere bakmak en iyisi.

Eger calisilan sirket bu yukaridikilerden "ikisini" veriyorsa belli sure calisilir. Ornegin sirketin ismi buyukse mesela "Garanti bankasi" ve isi ogrenmen icin egitimler veriyor ve uzmanlasiyorsan ama bir taraftan da parasi az ise calismaya devam etmek en iyisi. 5 yil sonra ilerleme imkani tanimyorsa ve potansiyelin yukseldiyse baska taraflara bak.

Eger calisilan sirket bu yukaridikilerden "ucunu" de veriyorsa o sirkete yuksek baglilik gosterilir. Mesela "google", egitim veriyor, maasi da iyi, ismi de super. O isten ciksan bile sirf orada calistigin icin bircok is bulursun. O yuzden bagli kalmakta yarar var.

Bu basamaklarin hepsi ayni anda atlanmiyor, o nedenle sansli degilsen teker teker cikmak gerekir.
  • emrahday  (10.01.17 19:29:54 ~ 19:31:23) 
birgün o düşük maaşlardan çook daha fazlasına kazanabileceğine eminsen çok doğru mantık, zamanını kendine harca. saçma sapan maaşları görmezsin hiçbir zaman.


  • christopher nolan  (10.01.17 19:30:22) 
eger omrunuzun sonuna kadar calismaniza gerek yoksa sorun yok ancak calismadikca aslinda ileride kazanbileceginiz paradan yemis oluyorsunuz. istedigin parayi alamadigin icin ya da aldigin parayi kiraya verecegini dusundugun icin, calismadigin surede kariyerinde ilerleyebilecekken ya da maas artisi alabilecekken bunlarin tamamindan vazgeciyorsun ve deneyim yilin ayni kaliyor.

yani mesela cocuk dogurdugu icin 1500 lira maas alan kadin, aldigim parayi bakiciya verecegim diyip isi birakiyor, sonra cocuk buyudugunde is bulamiyor ya da cok dusuk ucretlere calisiyor. aslinda o surecte 'cebindeki' kariyerinden yemis oluyor gibi. ayrica calisirken is bulmak daha kolay anlamsiz bir sekilde.
  • kassiopeia  (10.01.17 19:31:32) 
hiç çalışmamak değil de, yeteneklerine göre freelance çalışarak da minimum asgari ücret kazanabilirsin rahatlıkla.


  • bana siir yazdirtma bana cay demlet  (10.01.17 19:32:47) 
Her angarya insana bir şeyler katar, angaryadan kaçılmamalı ama yine de işine bağlı bence. Her iş insana bir şey katar da, götürdüğü getirdiğine değmeli.

Ayrıca hangi işin sana atlama taşı yapacağı da belli olmaz. Bir tanıdığım iktisatçıydı ama iş bulamadığından bir fast food restoranında kasada durmaya başlamıştı, ki adamın yapabileceği iş onun kat kat iyisi. Orada çalışırken oradakilerle laflarken merkezinde bir pozisyon açılmış kendi işiyle ilgili, başka bir şubenin müdürü laflarken söylemiş. O da başvurdu ve onu aldılar. Sonra orada yükseldi ve şimdi genel merkezde müdür konumunda. Eğer ilk işe burnunu kıvırsaydı, o işi bulamazdı. Belki daha iyisini bulurdu, belki daha kötüsünü bulurdu; belli olmaz ama kasadayken insanlarla anlaşma konusunda da büyük tecrübe edindi.

Ancak, eğer ilk bulduğu iş ona fiziksel ve ruhsal tamir edilemeyecek zarar verecek kalitede olsaydı, o işe de değmezdi.
  • aychovsky  (10.01.17 19:38:30) 
Çalışmanın bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum ben. Bu tür konular açılınca insanlar genellikle çalışmanın tersi durumu boş boş oturmak olarak düşünüyorlar ama çalışmamanın karşılığı boş boş oturmak değil bence. Asıl kendisine ayıracak vakti olan insan kendisini istediği alanda geliştirebilir.

Eğer iş dışında bir gelir kaynağım olsaydı dediğin şartlar altında çalışmamayı tercih ederdim.
  • ms brownstone  (10.01.17 19:58:43) 
Evin seninse büyük giderlerin yoksa çalışmamak bence bi seçenek. İşte kanser olmaya değmez.


  • glamdr1ng  (10.01.17 20:00:54) 
Giderini ne kadar süreyle minimumda tutabilirsin? Canın bi şey yapmak istemeyecek mi hiç?
İş sadece para değil bence. Ben harcadığımdan daha az kazanıyorum şu an ama kariyerim açısından çok önemli bir pozisyonda ve projedeyim. Minimumu bile karşılamamasına rağmen kariyer için çalışıyorum.
Kimisi sosyalleşmek için, kimisi güç için, kimisi üretmekten keyif aldığı için, kimisi evden kaçmak için çalışır.
Benim gözümde çok parası olup çalışmayan adam da eğer bir hobisi, kendini adadığı ve geliştirdiği bir uğraşısı yoksa bış adamdır, bırak minimumla yaşayabildiği için çalışmayanı.
Ama yok ben minimumla yaşayıp çalışmıycam, gidicem gönüllü olarak haftada üç gün matematik/piyano öğreticem imkanı olmayan çocuklara ya da yaşlılara kitap okuycam, hayvan barinaklarına yardım edicem dersen başka.
  • dijalli  (11.01.17 01:08:58) 
çalış ama o şekilde çalışma. yaparken zevk aldığın ve gerçekten üretken olduğun bir şey bularak onunla ilgilen. boş oturmak ve sadece tüketme odaklı yaşamak elbette ki kötü bir şey.


  • fragile lady  (11.01.17 01:32:02) 
1 yıldan uzun süren işsizlikler bireyde sosyal uyaran azlığı sebebiyle ciddi psikiyatrik rahatsızlıklara sebep oluyormuş.

milyonerim, çalışmasam da kendime her eğlenceyi sağlarım, kira gelirlerim var diyorsan o başka.
  • temhar  (11.01.17 01:38:20) 
değil. ben şahsen kötü işlerde 3-5 kuruşa çalışırken yaptığım çevrenin ekmeğini çok yedim.

yani başka bir kapı açacaksa, sana çevre yaptıracaksa, daha iyi işlere zıplamana olanak tanıyacaksa, çalışılır. yok bugün 10 olan maaş 10 yıl sonra 12 olacaksa, başka yollara bakmak lazımdır.
  • babilbaligi  (11.01.17 13:55:22) 
bence mantıklı degıl
ispiyonlayana kadar cevap verseydın ya @anonymıce?

  • hopp  (11.01.17 19:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.