[]

sata 2 üzerine ssd

arkadaşlar babamın bilgisayarı çok yavaşladı artık. win 10la beraber ssd'ye çok ihtiyacım kalmadığı için kendi ssd'mi vereyim diyorum. sata 2 de performans artışı alabilir mi ki? yoksa tamamen boş bi hareket mi olur?




 
yok yok ucar ya
ama win 10 ile ssd ye ihtiyac var hacı oyle dusunme

temiz bir windows 7 kur sp1 li
ram i de 6 ya da 8 yap
kendine de aynı sistemi yap ak.
  • kingcyrax  (10.01.17 16:11:31) 
SSD'den bahsediyoruz. Tabii ki performans artışı olur.


  • teknikekip  (10.01.17 16:11:48) 
sata 3 gibi olmasa da olur.

ortalama bir ssd sata 3 ile 450-550 mb/s okuma yazma yaparken sata 2 bunu 250-300 mb/s civarında sınırlar. ama takacağın bilgisayardaki mekanik disk 100 mb/s falan okuyup yazıyordur. o yüzden performans ciddi biçimde artar.
  • signore  (10.01.17 16:19:33) 
valla 2010 yılında aldığım bilgisayara ssd taktım, canavar oldu. eşime işyerinden yepyeni bilgisayar verdiler, ondan bile hızlı çalışıyor şu anda, en ufak şaka veya abartı yok. cillop gibi bilgisayar sürekli tırtırtır ses çıkarıyor, benim 6 senelik makine sessiz ve hızlı. beklediğimden daha iyi oldu.


  • kibritsuyu  (10.01.17 16:37:55) 
her şekilde normal diskten hızlı çalışacaktır.


  • sutlu nescafe  (10.01.17 16:40:00) 
önce bir defragment yapıp advanced system care ile taratıp performans artışına bir bak olmazsa yaparsın.


  • illegalstar  (10.01.17 20:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.