[]

Zamanında alıp da okumadığınız/okumayacağınız kitapları ne yapıyorsunuz?

Normalde kitap konusunda bazı takıntılarım var, okuduğum kitap mutlaka kitaplığımda durmalıdır. Çocukluğumdan beri aldığım her kitabı sakladım bu yüzden ama şimdi yeni kitaplarıma kitaplığımda yer bulamayınca kitaplığımı en başından düzenlemeye gideyim dedim. Taa orta okulda saçma sapan yayınevlerinden aldığım çok klasik ve yine o zamanlardan kalma kötü bestseller'lar var kitaplığımda.

Şimdi bu kitaplığımda kalmasını istemediğim kitapları birine mi versem diyorum ama tanıdığım birileri yok zaten bunları vermek için. Kütüphanelere verilecek iyi kitaplar da değiller. Geri dönüşüme versem hepsini diyorum ama saçma bir şekilde üzülüyorum da hiç okunmadan geri dönüşüme gidecekleri için.

Napayım sizce ben bu kitapları? Siz okumadığınız kitaplarınızı ne yapıyorsunuz?

 
Zor gelmezse sahaflara götür. Hepsini verip, yerine okuyacağın bir kitap alabilirsin.


  • jude  (10.01.17 14:12:11) 
yaş grubuna göre okullara bağışlasanız?


  • blue eyes white dragon  (10.01.17 14:14:08) 
burada koy okullari vs. icin kampanyalar oluyor, iste omer ogretmen falan var, ozellikle dogu illerine ulastirmaya calisabilirsiniz. kitap secme luksu olmayan, hic kitabi kutuphanesi olmayan okullar var. gecen bir haber vardi mesela genc bir cocuk annesinden kalma ahiri kutuphane yapmis diye.

okudugum ama begenmedigim kitaplari ben trende/otobuste falan birakiyorum bazen, belki biri alir okur diye.
  • kassiopeia  (10.01.17 14:17:35) 
ben bikaç tane ukitap'dan istek listesinde olanlara hediye etmiştim ki bikaç kişi de bana hediye etmişti.bi kere de ekşiden alakalı başlığa yazıp isteyen varsa hediye edebilirim diye entry girmiştim.oradan bi mesaj atana yollamıştım.
sahaflar da bi seçenek ama emin ol verdiğin kitaplardan daha saçma kitaplar tavsiye ederler.

  • high hopes of the sozluk  (10.01.17 14:42:01 ~ 14:42:34) 
facebook'taki sosyal hizmet gruplarına bağışlanabilir. onlar ihtiyacı olanlara ulaştırıyorlar.

ya da sahaflarda ölü fiyatına "okutulup" yerine artık kaç tane alınabiliyorsa sevilen kitap alınabilir.
  • filteria  (10.01.17 14:47:07) 
Buraya liste ve fiyat yazın ben dahil almak isteyenler çıkacaktır. Geri dönüşüm çok kötü bir fikir yapmayın bence.


  • a summer day  (10.01.17 15:52:16) 
@a summer day, kitapları parayla satmayı hiç düşünmemiştim zaten ama o 12-13 yıl önce aldığım klasikler hep Amfora, Kum Saati falan gibi yayınevleri olduğu için burdan isteyen birilerinin çıkacağını da düşünmemiştim açıkçası.


  • ms brownstone  (10.01.17 16:57:00) 
Cezaevine bagislayabilirsin, her tur kitap okunur orada. Kutuphanelerinin Kendi butcesi olmadigi icin sadece bagislarla kitap saglanir.


  • red g  (10.01.17 19:05:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.