[]

istock fotoğrafları telif hakkı/ blog için ücretsiz fotoğraf

çok bilgisiz olduğum bir alan. blog sitesi için telif hakkı sorunu olmayan fotoğraf arıyorum. istock fotoğraflarında zaten adamlar istock yazılarını basmışlar her yanına fotoğrafın. para vermeden bu şekilde kullanılabiliyor mu? nedir durum?

edit: sitelerinde web sitesi kullanımı standart lisansa tabii o da ücretsiz diyor ama bilemedim, emin olmak istedim.


 
değişiyor.

para kazanmıyorsanız oradaki fotoyu creditleyerek kullanabilirsiniz. sitede reklam varsa kazanca ve lisans değişimini gerektiren bir konu.

her sitede ayrı bu, kimisi para kazanmayan, reklamsız siteye credite gerek yok, watermarklı photoda der. kimisi para kazanmayan sitede photo kullanabilirsin ama credit ver der.

para kazanıyorsan ben daha ücretsiz veren yer bilmiyorum. ama aylık abonelikler ucuza geliyor.
  • kurnaz  (10.01.17 01:59:02) 
@kurnaz para kazanmıyorum yalnız google reklamlarını siteye yerleştirirsem ilerde sıkıntı olur belki. basit bir blog sitesi olacak. sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama ahlaki olarak bedava verilen şeyi kullanmak istiyorum bu durumda emin olamadım istock'u kullanmaya.


  • forlife  (10.01.17 02:02:50) 
yani dediğim gibi aldığın kaynağa bağlı. %99 credit gerek, ama sitede reklam varsa satın alman filan gerekebilir.

ya google reklamı filan alma zaten ufak steye 5 kuruş kazandırmaz.
  • kurnaz  (10.01.17 02:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.