[]

Türkiye'den Ayrılmak İçin B Planınız Var mı?

Umutsuzluk saçmak istemiyorum ama durumlar malum. Artık bu ülkenin azınlıkları olarak nefes alamıyoruz. Her geçen gün Türkiye'den demir alma gününün yaklaştığını düşünüyorum. Kendimce saçma sapan planlar kuruyorum ve bir yere ulaşamıyorum. Duygusal planlarla kararlarımı zehirlemek istemiyorum. Daha profesyonel görüşlerden faydalanmak isterim.




 
Tünel Kazıyorum.
Gerçi bu A planım, B yok. Olsa ikinci bir tünel kazmak olurdu.

  • herp  (10.01.17 00:55:47) 
benim için tek makul plan bölümümde başarılı olup yüksek lisans için burs bularak kaçmak. burs bulamazsam yine yan basarım, sıfır ihtimal. bunu öğrenmek için de zaten önümde 4 sene var. uzun lafın kısası, planım yok. ümidim de pek yok. gözümü, kulağımı her şeye kapatıp son seneye erişmeye çalışacağım. illegal olarak kaçıp köpek muamelesi görmeyi istemiyorum. savaş falan çıkarsa da duruma göre ya savaşır ya da kenarda otururum, oturulabiliyorsa eğer. yani "duruma göre savaşırım" derken şunu kastediyorum: beni temsil eden bir grup olacak mı? ciddi ciddi atatürkçüsü, seküleri vs. eline silah alıp savaşabilecek bir pozisyonda olacak mı? öyle olursa ben de varım. yok islamcılar kapışacaksa falan bana ne, birbirlerini öldürsünler. aradan sıyrılabilirsem ne mutlu.


  • der meister  (10.01.17 01:01:00 ~ 01:03:40) 
yeşilkart.. bu sene bana cıkıyor.

(cıkamadı)
  • anonymice  (10.01.17 01:03:35) 
Yesil kart diyorsunuz ama Trump yönetiminde Amerika ile burası arasında fark var mı sizce? Amerikalılar bile kendini Kanadada atmaya çalışıyor.


  • yollarveben  (10.01.17 01:07:30) 
bakma sen o gerizekalılara, koskoca amariga, bi şey olmaz. ayrıca sırf başa trump geldi diye türkiye'yle abd kıyaslanmaz, el insaf.


  • der meister  (10.01.17 01:09:14 ~ 01:09:29) 
@yollar

hangi amerikanlar onlar yahu, saçmalamayın. nereden okuyorsunuz, size kimler söylüyor bunu?
  • kurnaz  (10.01.17 01:09:33) 
suriyelerinin buraya kaçması gibi işte. 3. level bir boktan 2.levela geçiyor millet.


  • liriamer  (10.01.17 01:09:42) 
@kurnaz ingilizce haber sitelerini forum sitelerini takip ediyorum. Sekuler eğitimli kesim trumptan hic memnun degil. Bu şahsi görüşüm.


  • yollarveben  (10.01.17 01:17:06) 
belli degil. belki cin.
bırakın nefes alamıyoruz ayaklarını. paran olsa çok güzel memleket.

  • siyahbeyazbirtebessum  (10.01.17 01:24:31) 
Okul bittikten sonra bir iki yıl çalışırım. Daha sonra yüksek lisans yapacağım. Almanya'yı gözüme kestirdim. Makine mühendisi olacağım için bir otomobil fabrikasında çalışma şansım olabilir. Gerçi Almanya makine konusunda çok iddialı bir ülke. Çok başka alanlar da olabilir. Almanya'da çok akrabamız var ama bugüne kadar hiç gitmek istemedim. Türkiye'den kaçma planı yapmadım hiç. Sadece heyecan yapmadan, hayatımı aceleye getirmeden yükselerek daha iyi yaşam standartlarına sahip olmak için yurt dışına çıkarım. Keşke Amerika'da kendi mesleğimi yapabilsem. Bunu zaman gösterecek.


  • dissendium  (10.01.17 01:29:50) 
var, kaciyoruz umarim. hic bir sey uretmeyen ve uretemeyecek enkaz bir nesil yetistiriliyor. onumuzdeki 10-20 seneki cokusu gormemek elde degil. devlet hukumet yonetim sekli falan demiyorum, onlar mukemmel olsa veya onlarin sacmaligini bosversek dahi cok merak ediyorum ya son 10 sene ve onumuzdeki 10 senenin devlet okullarinda ve haci hoca okullarinda okuyup mezun olan nesli 2030larin 2040larin dunyasinda ne yapacak?


  • robokot  (10.01.17 01:32:28 ~ 01:35:52) 
evet, eğitimli kesim memnun değil de ABDde sistem, Türkiyedeki kadar tek adamın içine s.çmasına müsait değil. ayrıca 8 sene s.çsa bile ABDyi tr seviyesine düşürmeyi beceremez herhalde.

B planı mı denir bilmiyorum ben daha önce y.dışında yaşadım. zorlarsam yine gidebilirim. işim-eğitimim müsait. Ama gidip 35 yaşından sonra bir ülkede 0dan hayat kuracam, ne olursa olsun (burada olduğumdan belki daha fazla) azınlık, göçmen olacam...Ailemden uzak olacam. Freelance çalışıyorum ben bir de, freelance çalışarak burada kazandığım ile orada yaşayamam ABDde yaşayabilmem için deli gibi iş yapmam gerek veya maaşlı başka iş gerek, ben gelecekte daha az çalışmaya yönelik yaptım tercihimi :)Onun yerine tr'de ege kıyısında yaşamayı tercih ederim gibi geliyor. şu anda plan bu. olmazsa giderim herhalde.

Öğrencilik çağında gidebiliyorsan, uyum sürecini daha çabuk atlatabilirsin, dahası okullar zaten alışık yabancı öğrenciye. Ama yetişkin, burada belli imkanları olan çoğu insan -her mesleğin geçerliliğinin de olmadığı düşünürsek- zorlanır. Büyük ve pahalı şehirlerde, daha da zorlanır.

Elbette ülkedeki gerilim, dışlanma, otoriterliğe giden rejim...bunlardan korkuyor insan. Özgürlük çok kıymetli. Ama inan, bunlara karşı hassasiyetlerin varsa zaten nereye gitsen ülkendeki yangını yanında götürüyorsun. O mengeneden çıkmak kolay değil. Kendini kurtarsan da için yanıyor.

Hayatımda başka bir kişi olsayı aile-çocuk durumları olsaydı ne düşünürdüm bunu hiç bilmiyorum.
  • niye ama  (10.01.17 01:33:19) 
Eğitimsiz gençlik güzel sömürü kaynağıdır, kalıyorum tabii. Size kriz bana fırsat görünüyor.


  • kargn  (10.01.17 02:16:35) 
egitimsiz gencligi somurerek gecinip yasayip gitmek sana tatmin edici bir hayat saglayacaksa godspeed abi neden olmasin? benim kimseyi somurmeye alerjim yok yapilir yapilmasina ama hayattan istedigin o degilse olmuyor.


  • robokot  (10.01.17 02:26:29) 
süresi doluyor diyorlar ama ankara anlaşması ile bir şeylere kalkışabilirim. olmadı iltica edicem, en azından biraz autocad biliyoruz. aç kalmayız herhalde sevgilimlen.


  • zgrydn  (10.01.17 02:27:34) 
A planım da var B planım da var. A planı, ingiltere ankara anlaşması. Kendi işini kurman gerekiyor ancak ben şu anda zaten %100 kendi işimi internetten yapıyorum, avrupa birliğinde bireysel şirketim var. tek yapmam gereken o şirketi ingiltereye taşımak. masrafım bile yok bunu yaparken. bugün başvursam hemen kabul edilirim.

B planım da uruguay. Kişi başı $1500 gelir gösterirsen uruguay'a göç edebiliyorsun. benim bu gelirim var bahsettiğim şirketimden. bugün başvursam hemen kabul edilirim.

neden siktir olup gitmiyorsun derseniz, para biriktiriyorum, bu yıl siktir olup gidecem zaten. şimdilik istanbul'dan kuşadası'na taşındım. burası hem daha sakin hem daha temiz. yakında da batı yolcusuyum.
  • harzem  (10.01.17 08:37:51) 
iç savaş çıkarsa ilk planım hazır, ikinci durum için plan yapmaya çalışıyorum.


  • babilbaligi  (10.01.17 08:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.