[]

turk mufredatindan siyrilmak

uluslararasi mufredata tabii olmanin avantajlari dezavantajlari nelerdir? boyle okullardan mezun tanidiginiz kimse var mi? egitim sistemi cok acayip olmus bundan bir kurtulmak, siyrilmak lazim.




 
çevremde çok var.

öyle kafana göre sıyrılmak ama mümkün değil. elit liselere gitmiyorsanız o konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

üniversite ise, türkiyede 3-5 üniversitede var iyi eğitim.
  • kurnaz  (10.01.17 00:55:06) 
Kuzenim ozel okullarda okudu hep (Terakki ve Isik). Bazen inanilmaz seyleri biliyor, nereden ogrendin diye sorunca da okulda diyor. Cok bos kafali bircok sinif arkadasi vardir ama 0'dan 1'e gidecegine ozel okulla bizimki 0'dan 10'a gitmis.


  • Traveller  (10.01.17 02:02:56) 
sorun sadece mufredat degil, herhangi bir duzgun mufredati ogretecek duzgun ogretmen o kadar az ki. ulkem ilkokullarinda su an derslerde cocuklara aktivite olarak kartondan tankin onune yat deniyor tekbir cektiriliyor. ulkenin isim yapmis anadolu lisesinde zamaninda gordugum egitimi ogretmenleri yetersizligi ben biliyorum ki bu 15 sene oncesi.

omrum boyu devlet okullarinda okumus biri olarak lisenin sonlarina dogru elit liselerden arkadaslarim olunca aramizdaki gorup farkettigim ucurum beni dipsiz kuyulara itti. iyi kotu anlastim hepsiyle (kendimce) ama bilmedigimi bile bilmedigim seylere olan hakimiyetleri, genel olarak "well rounded" oluslari falan kendimle ilgili ciddi bir perspektif kaymasina sebep oldu. ben kendimi dolu bir adam saniyordum o zamanlara kadar ki cok tehlikeli dusununce. bir bok bilmedigim gibi bir bok bilmedigimi de bilmiyordum. ne bileyim kesfettim dusundum diye kendimi cok zeki sandigim kor topal seylerin kitabini yazip da eskitmis filozoflari biliyordu lise caginda adamlar. ve daha neler neler... cok sansliyim ki ne kadar kucuk oldugumu erken yasta oyle anlama firsatim oldu. aciklarimi o gunden beri kapatmaya calisirim da bitmez. en azindan neyi bilmedigimi biliyorum da ogreniyorum artik. bugun hayatimdan memnunum her seye ragmen ama o dunyadan haberdar kafayla o yaslarda olsaydim neler olurdu diye de dusunuyor insan ister istemez, ne firsatlar olurdu da nasil degerlendirirdim...

aklima bir dezavantaj gelmiyor.

bir cozum de gelmiyor, bu acayip egitim sisteminden gecmis kisiler su anda ogretmenler zaten. senin kafandaki mufredati ogretemezler kendileri de bilmiyor. Fidel Castro kimdir bilmeyen 11 yillik tarih ogretmeni gordu bu ulke gecen gun kim milyoner olmak ister yarismasinda; kac ogrenci gecmistir elinden? ne ogretmistir onlara? en onemlisi, bir merak uyandirabilmis midir iclerinde? cok fena bir girdabin icinde memleket kisaca.
  • robokot  (10.01.17 02:16:02 ~ 02:42:00) 
edit; benim kastettigim uluslarasi egitim sistemine dahil edilecek bir cocuk, ilkokuldan itibaren, miisal bilkentte boyle bir okul vardi, yine fransiz egitim sistemine gore egitim veren okul var vs vs
yani cocuk turkiye'de ama turk egitim sisteminden bagimsiz egitim alacak, meb'e bagli olmayacak yani, yoksa kolej falan kastetmiyorum.

  • mavicorap  (10.01.17 02:42:11) 
hmm baska bir sey diyorsun o zaman. turkiye'deki yabancilarin (is sebepli falan burada olanlar) cocuklarini gonderdigi okullar var ama bildigim kadariyla bunlara kabul almak icin cocugun turk olmamasi gerekiyor. iics var mesela. tc vatandasi bir cocugun turkiye icindeyken ilkokulu falan meb'e bagli olmayan bir kurumda okuyabilecegini sanmiyorum ama yine de sormak lazim.


  • robokot  (10.01.17 02:55:06 ~ 02:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.