[]

odevleri ebeveynlerin yapmadigi okul

etrafimdaki pek cok ebeveyn cocuklarinin odevlerini ya yapiyor ya da cidden mesai harciyor yardim etmeye, gercekten sadece cocuklarin odevleri yaptigi bir okul var mi? yani bunu yapan anne babanin savi genelde su sekilde oluyor; biz yapmasak digerleri yapicak, bizim cocuk boynubukuk kalacak cocukisi odeviyle veya ogretmen bizden bunu istiyor, okulun beklentisi bu yonde....
yani okul kulturu boyle olmayan kendi hayatlari kariyerleri olan cocuklarin bireysel gelisimi icin kendi kendine hatalar yapmasi gerektigine inanan bir ebeveyn grubunun oldugu okul var midir?



 
Ya bu biraz saçma bir soru değil mi? Bu sanki bütün velilerin bir araya gelip "Arkadaşlar, bundan sonra çocuklarımızın ödevlerini yapmıyoruz. Bu kurala uymayan ocak dışı kalır." demesi gibi bir şey. Çocuğun anası babası sonuçta. Üzülür yapar. Böyle bir okul olduğunu sanmıyorum. Özel okulda okuyan birkaç öğrencim oldu. Çocuk yapamayınca mecbur annesi yapıyordu.


  • dissendium  (09.01.17 22:57:31) 
valla öğretmenler yetiştiremediği konuyu ödev olarak vermekten vazgeçerlerse veliler de yardım etmeyi bırakır belki. bizim zamanımızda ödevin bokunu çıkarıyordu hocalar o zamanlar da yaparlardı ki benim babam da öğretmendi ama adam üzülürdü halime, şimdi de öyleyse yapsınlar bence.
ayrıca @acemi ablam hazırlıktayken (ilkokuldan sonra gidilen hani, yaşlar daha küçük) annem ingilizceyi sökmüştü. çocuğu gecelere kadar oturan her anne baba ödeve yardım eder.ödev kavramını biraz irdelemek lazım bence.

  • pamuk helvalar cebe  (09.01.17 23:10:30) 
sacma degil cunku aslinda insanlar kendilerine benzer insanlarin oldugu yerlere cocuklarini gonderiyorlar. bence de cocugun yapmasi gereken odevi ebeveynin yapmasi yanlis bir durum. bunu benim gibi yanlis bulan bir insan grubu vardir herhalde. normal olmasi gereken ufak yardimlardan sozetmiyorum, okulun sorumlulugunu ebeveynin sirtina yuklemeyen bir okul anlayasindan bahsediyorum, biliyorum varlar ama birkac isim olursa isim kolaylasicak cunku bunlar genelde butik okullar...
misal cocugunuz aksam uzerinde calistigi odevini evde masanin uzerinde unutmus, siz de sabah ise gitmek uzereyken gordunuz, cocuk zorda kalmasin diye okula goturur musunuz yoksa bu deneyimden birseyler ogrensin diye oldugu yerde mi birakirsiniz? sizin muhtemel tavriniza karsin okulun ogretmenin tavri nasil olur?
yani ben cocuga bir birey gibi davranan ozurlu gibi davranmayan bir okul ve beraberinde bir ebeveyn kulturu ariyorum.
  • mavicorap  (09.01.17 23:11:21) 
@diss peki bu sekilde cocuga yasina uygun odev veren bildiginiz okul var mi?


  • mavicorap  (09.01.17 23:14:04) 
@mavicorap, şimdi şöyle bir durum var. Okul ödev vermez hiçbir zaman. Yani okul yönetiminin öğretmenlere 'öğrencilere ödev verin' demesi söz konusu değil. Ödevi öğretmen verir. Finlandiya gibi ülkeler her ne kadar ev ödevini sıfıra indirip eğitim konusuna yeni bir boyut getirmiş olsalar da bu eğitim modeli dünyanın geneline yayılmış değil. Öğretmenler gerekliyse her zaman ödev verirler. Lisede de ödev yaptım, üniversitede de hala yapıyorum. Ödev, öğrenmenin gerçekleşmesi için gerekli bir şey. Bu yüzden şu okul ödev vermiyormuş deme şansım yok. Özel okullarda bile ciddi ödevler veriliyor çocuklara. Ödev verilince ve çocuk ödevi yapamayınca ebeveynler direkt devreye giriyor. Bunu kontrol etmek imkansız. Ben çocuğumun ödevini yapmam kesinlikle. Konuyu ben biliyorum zaten, önemli olan onun öğrenmesi.


  • dissendium  (09.01.17 23:29:44 ~ 23:31:41) 
@diss zaten az once dedigim gibi odev vermeyen degil cocugun yasina uygun odev veren ve beklentisi buna uygun olan okul dedim, yine okul derken burada ona bagli bir kultur kastediyorum, yani o ogretmeni ise alan/secen de okul, dolayisi ile kisaca okul diye bahsediyorum. yani burada kollektif bir anlayis mevcut.
misal az once verdigim ornekte cocugun odevi evde unuttugunu bilmeme ragmen okula getirmeme kararini destekleyen, cocugu da bu konuda yikici degil yapici sekilde uyaran/ elestiren/ gelistiren bir okul yapisindan bahsediyorum.

  • mavicorap  (09.01.17 23:37:18) 
@acemi bence dogru olan babanizin yaklasimi, bu aslinda bir cesit sosyal proje sorusu hatta bunun alt basamaklari da var, cocuk odevi unuttu, okul sizin yolunuzun ustunde odevi birakir misiniz veya cocuk odevi unuttu siz de bugun okula bir gorusmeye gideceksiniz odevi yaniniza alir misiniz?
iste bu ayrintilari dusunen bir okul ariyoruz var midir bilen bulan?

  • mavicorap  (09.01.17 23:40:30) 
  • qobel  (09.01.17 23:43:49) 
waldorflara bakın?


  • balik kraker  (10.01.17 00:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.