[]

Bu Havalar

Sizi mutlu ediyor mu? Dışarı çıkmadan, çıktıktan sonra ve eve döndüğünüzde nasıl hissediyorsunuz?




 
keyfine cikarsam cok mutlu ediyor. ben evden calisan biriyim. zorunlu disari ciksam trafige falan girecek olsam muhtemelen nefret ederim, edene de hak veririm.


  • robokot  (09.01.17 22:19:03) 
üstteki arkadaşa aynen katılıyorum


  • niye ama  (09.01.17 22:20:20) 
sınavım ertelenip bütün işlerim sıkıştığı için yeterince tadına varamadım ama normalde hastalık derecesinde severim karı ve soğuğu. hani bazıları karı sever ama soğuğu istemez, ben öyle de değilim, şöyle ekim-kasım gibi sokağa çıkıp "huiii soğumuş lan!" düşüncesinin kafamda belirdiği o ilk kış öncesi anı yaşadığım en güzel şeylerden biri olabilir. soğuk insanı dinç, enerjik tutar; zihni canlandırır. kışın sokaklarda içlik giyen insanlar olur ki hepimiz biliriz, onlardan kimseye zarar gelmez.

bence 21 aralık - 21 mart arasında hava sıcaklığı 0'ın üzerine çıkmamamalı, çıkamamalı. ideali budur tüm mevsimler tam olarak yaşanacaksa. yazın da sıcak olsun mesela. çok olmasın ama, 25-30 arası iyidir. kışın da 0 ile -30 arası iyidir. dün tipiyi tam karşıdan yedim ben, az kalsın geberiyordum. nefes alamadım, ciğerlerimin soğuk havayla şişip donduğunu hissettim. her adımda bıçaklar saplanıyordu. yine de çok mutlu oldum ya.

özetle kışın gözünü seveyim. bu şartların ekstrem sayılmadığı ve dolayısıyla hayatın akışını etkilemediği bir yerde yaşamayı, gökten kristal yağmasını falan çok isterdim. ben <3 omsk
  • der meister  (09.01.17 22:22:34) 
kötü hissetmiyorum bunalıma sokmuyor
ama bende dışarıda çalışan birisiyim günde 8 saat dışarıda donunca zevk almıyorum tabi.

  • basond  (09.01.17 22:25:15) 
Yağmur ve pus neşelendiriyor, kar nirvana. Karda tilki iniyor mahalleye. Tilki sevilmez mi?


  • kargn  (09.01.17 22:27:39) 
Beni aşırı sıcaklar ve çok aşırı rüzgar hariç hemen her türlü hava mutlu ediyor.


  • buff  (09.01.17 22:28:46) 
Etmiyor, üşümekten, sekiz kat giyinmekten, buzda düşmemek için penguen gibi yürümekten nefret ediyorum. :/


  • kobuzchu kiz  (09.01.17 22:36:53 ~ 11.01.17 19:13:05) 
Nefret ediyorum. Calismak zorunda olmasam evden cikmam. Yaz gelsin artik!


  • rusyalı kozmonot  (09.01.17 22:37:32) 
Cuma akşamı küçük bir ilçede mahsur kaldım yine de epey eğlendim. Dönüş yolculuğundan da atlattığımız onca şeye rağmen zevk aldım.

Bugün gün boyunca ofisin penceresinden yan gözle durmaksızın yağan karı izledim. İş çıkışı da sinemaya gittim, sonrasında tam metro istasyonuna yönelmişken vazgeçtim, yarım saat yürüdü, bir sürü fotoğraf çektim. Şu an da biraz ıslak ama iyi hissediyorum.
  • chicha  (09.01.17 22:41:29) 
Hayvan gibi kar var bundan daha mukemmel ne olabilir.


  • bruceandwayne  (09.01.17 22:46:55) 
Soğuğu da karı da seviyorum ben. Şu an çalışmadığım için mecburen dışarı çıktığım ya da zorluk yaşadığım olmuyor. Evdeyken bayılıyorum zaten izlemeye. Markete gitmek için bile özellikle karın çok yağdığı anı seçtiğim bile oluyor bazen. Sadece sokaktaki hayvanları düşününce çok üzülüyorum ama onun dışında seviyorum böyle havaları.


  • ms brownstone  (09.01.17 23:05:31) 
Yaz insanıyım, kıştan da kardan da hoşlanmıyorum.


  • devilred  (09.01.17 23:08:01) 
senenin en fazla 10-15 günü karlı geçtiğinden tadını çıkarmaya çalışıyorum. karı şiddeti ne olursa olsun seviyorum ama eriyip çamurlu akıntıya döndüğü günleri sevmiyorum.


  • filteria  (09.01.17 23:08:30 ~ 23:10:24) 
fazla soğuk. üstüne üstlük burada kar da yok.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (09.01.17 23:21:39) 
Ben hiç kara alışkın değilim, şu an yaşadığım şehirde kar var çocuklar gibi şenim. Zaten sıcağı sevmem soğuğu tercih ederim. Ama yavaş yavaş karlar donup buz olmaya başladı kayıyorum falan buradaki insanların neden bu havaları sevmediğini anladım. Bir de nolursa olsun güneşli serin bir kış günü en güzel havadır.


  • pastörizesüt  (09.01.17 23:29:42) 
kobuzchu kız + 1

Kalın kalın ve 370 kat giyinmekten sıkıntı basıyor. Kazak giyince ruhu daralan insanım. Astoronot gibi giyinmek kabus benim için. Bir etek, bir tshirtle mutluluğu buluyorum ben. Üstüne o kadar kata rağmen üşümek, buzun üstünde yürüme çabaları, atkı-bere-eldiven üçlüsüne sahip öıkmaya çalışmak, burnundan ve ağzından soğuk soğuk giren nefesten nefret ediyorum.

Benim için kışın özeti şu: kazağı giy, üstüne hırka giy, paltoyu giy, botu bağlarken eldiveni düşür, botu bağla, eldiveni al, atkıyı boyna sarmaya çalış, dolanırken boğul, ayarlamaya çalış ama kat kat giyindiğin için kolunu hareket ettireme, birinden yardım iste, eldivenleri gitmeye çalış, eldivenle bereyi takamayınca eldivenleri çıkar, bereyi tak, bere atkı hizasına gelince kıvrılsın, onu düzeltmeye çalış, eldivenleri giy, dışarı çıkınca burnun aksın, eldivenle çantadan arama yapama, tek eldiveni ağızla çıkar ve ağzın içi yün dolsun, çantayı tek eldivenle kurcalamaya çalışırken anahtarı düşür, onu almaya çalışırken katlar yüzünden eğileme, neyse, zorla bir şekilde al, o arada burun şıpır şıpır, en son bir mendili tek elle sallayarak çıkar, burnu sil, mendili ne yapacağını bilemeyerek cebe koy, çantayı kapa, eldiveni ağzından çıkarırken aynı şekilde bir miktar saçı da ısırdığını fark et, saç-atkı-bere kısmını yeniden insana benzeyecek şekilde düzenle. Toplu taşımaya bin, palto kucakta durmasın, onu zaptetmek için şekilden şekle gir.

Ben artık özgürce dolaşabilmek istiyorum, etek-tshirt ve sandalet ile tüm günü geçirebilmek istiyorum. Çoook uzun zamandan beri ilk kez isyandayım. Bu yaz yaza doyamadım da. Pek yaz yaşayamadım doğrusu. Yazın güneş pilleri dolmazsa kış zor geçiyor. Bu kış biraz böyle olacak.

Karpuz hariç soğuk ve ıslak şeyleri sevmem.
  • aychovsky  (09.01.17 23:32:43 ~ 23:41:06) 
deliriyorum mutluluktan, öyle böyle değil. dışarı çıkıp oynuyorum yuvarlanıyorum, üşüyünce içeri giriyorum yağışını izliyorum sonra camdan sarkıyorum, doyamıyorum. bitince de kahrolcam :(


  • pamuk helvalar cebe  (09.01.17 23:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.