[]

duyuruda cevaplara check atma

burada sorulan sorularda sizce a mi b mi diye soruyor ama sonra kendi fikri a ise, b diyenlere check atmiyor, boyle boyle guya soru soru soran aslinda burasi vasitasi ile propaganda yapan insanlar var, duyuru kurallari geregi sorunun cevabi ise check atmasi gerekmez mi?




 
ben öyle yapanlardan cevabımı siliyorum. o şekilde mastürbasyon yapıyor bi de asdfasdf
kural değil tik, atmayabilir ama atsa iyi olur gibisinden.

  • cekilmis gayfe  (09.01.17 22:04:20) 
Ekşi Duyuru Anayasası Madde 123

"Doğru cevap/cevapları bir zahmet işaretleyin, kimsenin kalbi kırılmasın. Cevap doğru değilse formalite icabı işaretlemeyin; hem ayıp, hem de kendinizi kandırmış olursunuz."

Kanun koyucu bu özelliği kullanma yetkisini soru sahibine bırakmış.

Gerçekten doğruluğu bulunan bir şey yazmışsam ve kullanıcı sırf ön yargıları nedeniyle bana birkaç kez tik atmamışsa, o kişiye bir daha çok iyi bildiğim bir konu bile olsa yanıt yazmıyorum.
  • dissendium  (09.01.17 22:09:07) 
kimse hiçbir cevaba tik atmak zorunda değil. tik almadığım zaman ben de bozuluyorum ama beğenmiyorsa atmaz yani yapabileceğin bir şey yok, bir şey yapmaya da gerek yok. ben görüş sorup, beklediği cevabı alamayınca tik atmayanlara uyuz oluyorum. tek derdim onlarla. gerisiyle ilgilenmem. hiçbir cevaba tik atılmamasına kılım bi' de biraz. bir çeşit "yazdığını okudum" mesajı çünkü o. 6 cevap gelmiş mesela hiçbirinde tik yok. adam geri dönüp verilen cevapları okudu mu bilemiyorsun bile.


  • der meister  (09.01.17 22:10:25) 
der meister +1 duygularıma tam olarak tercüman olmuş.

Kendi görüşünü desteklemeyen cevaplara tik atmayanlara gıcığım en çok. Genel olarak tik atmayanlara da bozuluyorum, hele bi de uzun uzun bişiler yazdıysam sanki cevabıma kıymet verilmemiş gibi hissediyorum.
  • buff  (09.01.17 22:13:47) 
soruyu soran bazen cevap almak yerine kendi aklından geçeni ondan başkası düşünüyor mu diye soru soruyor. onun gibi düşünmediğinizde tik atmıyor. ben bozulmuyorum bu duruma hatta içten içe zevk alıyorum karşımdakini bozdugum için.


  • eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum  (09.01.17 22:16:20) 
Bilgi soruları için bu madde hakikaten gerekli bir şey çünkü doğru cevapla yanlış cevabı ayıklamaya yarıyor. Dolayısıyla yanlış cevaba tik verilmese pek alınan da olmaz sanırım. "Bu şarkı ne"yi yanlış bilmişse, doğru değil anlamında tik atılmayabilir. En azından beklenti bu yönde ama kişiye kalmış.
Yorum sorularında ise doğru yanlış yok. Örneğin, bazıları herkesin cevabına tik atar, bazıları genelde herkese atar ama saldırgan bir cevaba atmaz, bazıları sadece beğendiğine atar, bazısı hiç atmaz. Yorum sorularında tamamen kullanıcı inisiyatifine bağlı. Gerçi bilgi sorularında da öyle ama umudumuz sadece doğru cevap için tik atılması. Yorum sorularında ise herhangi bir umudumuz yok.

Kişisel olarak da açıkçası tike bakmıyorum. Genelde yazdığım cevaba editleme dışında dönüp bakmıyorum zaten, yazdığımı bile unutuyorum. Yazdığımın soranın işine yaramasını umuyorum ama bakmazsa, beğenmezse haklı bir sebebi de olabilir. Yoksa da canı sağ olsun. Belki başka birinin işine yarar. Ayrıca, soruyu sorup bana cevap verme şansını doğurduğu için kendisine teşekkür ederim. Tikle ne yapacağı kendi işi, ben söyleyebileceğimi söyledim. Gerisini o bilir, ben bilemem. Herhangi bir kişiye bu nedenle gıcık olmuyorum.
  • aychovsky  (09.01.17 22:17:36 ~ 22:24:10) 
aslinda kasttetigim daha cok aktroll tarzi duyurular, hatta su anda bir tane var boyle, aklinca soru ustunden yaglama yapiyor, akli basinda gayet aciklayici cevaplari kaale almiyor, kendi gorusundeki tikliyor, hatta cevaplarin altina kendi de cevpa yazmaya ve propagandaya devam ediyor.
peki bunu engellemek icin nasil bir sistem getirilmeli? misal ben tek tek kisileri, nickleri hayatta hatirlayamam, belki farkinda olmadan bir aktroll'e yardimci oluyorum, bunun onune nasil gecilebilir?

  • mavicorap  (09.01.17 22:18:05) 
yukarıdakiler +1 diyorum
genelde görüldü işime yarıyor anlamında kullanılabiliyor.
Bazen farkında olmadan yanlış bilgi/link bile verse uğraşmış etmiş diyip tikliyorum.
Ya işine yaramıyor yanlış yazmışsam tiklemesin ondan gocunmuyorum asla ama sorusuna cevap vermişim kendimce araştırmış etmişim yardımcı olmaya çalışmışım o zaman tik beklerim.

doğal olan gördüm eyvallah deyip atması tabi ama tik atmazsa da işine yaramıyor demek deyip siliyorum cevabımı.
  • basond  (09.01.17 22:21:19 ~ 22:22:56) 
Görüşünü desteklemeyene tik atmayanlara sinir oluyorum. Mesela adam ''Kim haklı?'' diye soruyor. ''Sen haksızsın.'' diyenleri tiklemiyor. Bu tipler dışındakiler kendi bilir, çok da umurumda değil.


  • Lim5  (09.01.17 22:34:08) 
engelliyorum ve bir daha açtıkları başlıkları görmüyorum

greasyfork.org

eklentisi saolsun şuan bi 20-25 kişi engelli.
  • masa penisi  (09.01.17 22:57:27) 
tamam aslinda ihtiyacim olan masa penisinin onerisiymis.


  • mavicorap  (09.01.17 23:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.