[]

Londra maaş sorusu

senelik 40k pound brüt ile tek kişi rahat geçinebilir mi? bir iş var tahmini 40k verecekler gibi. istanbul'dan oraya gidilecek. yaşanır mı bu parayla? piyasa hakkında fikrim yok.




 
yalniz yasamak istiyorsan kira sebebiyle biraz zorlar. ucuz merkeze hafif uzak bir evle belki ama cok luksun olmaz yani.

edit: www.quora.com
  • robokot  (09.01.17 21:05:05 ~ 21:07:35) 
evini paylaşarak mümkün :) bence hayırlı olsun şimdiden.


  • tavukbanalop  (09.01.17 21:18:13) 
2 yıl önce ben giderken UK'in vize vermek için istediği, Londra için aylık £1000, Londra dışı £800 idi. Şimdi daha artmıştır. Kira + faturalara baya para gider, tek kişilik stüdyo daireye ben (Londrada değil bir de) haftalık £140 veriyordum.

Brütü nete çevirince ne oluyor bilmiyorum ama yine de aylık £2500 kalıyorsa size, yeter. Güzel de olur. Sırf eve faturaya 1000 küsür verseniz bile yemek gezme vs. o kadar da değil aslında. Hep pahalı derler ama, alım gücün çok yüksek. Ben günlük £8-10'a bile güzel yaşıyordum, ya da iyi bir yerde hamburger yesem £8 veriyordum mesela. Lidl Sainsburry's vb. marketten tavuk hindi vb. şeyler alsam baya ucuza kapatabiliyordum.

Yani olur o iş, tebrikler, gidin :)

edit: ulaşım biraz pahalı tabii, metro falan tek gidiş £2 küsür olması lazım ama aylık bişeyler de vardır eminim.
  • rodriguez2  (09.01.17 21:32:49 ~ 21:34:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.