[]

Ekran Paylaşımı (Node.js, Raspberry Pi)

iki veya daha fazla android cihazın ekranından alacağım görüntüye ihtiyacım var. bu görüntülerin kaynağı tek bir yerden olmak zorunda. çünkü ekranda ne gözükeceğini ve nasıl gözükeceğini tek bir merkezden kontrol edebilirim. bunu kontrol etmek için gerekli aygıtlar ve yazılımlar kullanacağım. bu merkez raspberry pi olabilir ya da android bir cihaz olabilir. hatta kolaysa eğer windows bile olabilir. bir yazı ya da resim belirlendikten sonra bu görüntüyü hareket ettireceğim ve diğer android cihazların bu görüntünün aynısını taklit etmesini istiyorum.

bu şekilde bir çok android cihazda görüntüm gözükecek ve yapmak istediğim şeyi yapacağım.

nodejs gulp ile browsync kullanarak yapabilir miyim diye de merak ediyorum. oluşturmuş olduğum görüntü resim haline getirilip hızlı bir şekilde diğer android cihazlara mı aktarsam? bu çok saçma olabilir.

paylaşımlı bir alan yapmak lazım kablolu ya da kablosuz android cihazların benim kaynağımı okuması için nasıl bir yol izlemek gerekir.

yardımlar ve fikirler için teşekkür ederim.

 
Cozulmesi gereken ilk sorun "telefonlar(client) ve kontrol cihazi(server) nasil haberlesecek?" telefonlarda internet baglantisi olacak mi? yoksa farkli bir iletisim kanali ile mi haberlesecekler wlan, bluetooth vs.

Eger internet baglantisi var ve hizi yeterli ise: Raspberry uzerinden cozmene gerek yok. Bir web service yazip o web service de gerekli goruntu parameterelerini interneti olan istedigin cihazdan (pc, telefon, raspberry pi vs.) degistirirsin. Telefonlarda da oradan parametreleri okuyup goruntuyu olustururlar. Bunun icin Amazon web service de bir RESTful web service yazmani oneririm. Bu service JSON ile gerekli bilgiyi olusturur. Telefonlarda belli bir milisaniyede bu service den goruntuyu olusturacaklari datayi ceker.

Eger internet baglantisi olmayacak ise: bu durumda is biraz daha karisik cunku hangi kanaldan haberlesecegine karar vermelisin. Telefonlar (client) merkezdeki cihazdan (server) ne kadar mesafede olacak? arada duvar gibi engelleyici seyler olacak mi? bunlar onemli sorular. Telefonlarda wlan olacak ise bir bilgisayar (ornegin Raspberry Pi) ile yerel bir ag olusturabilirsin, sonra burada bir data dosyasi. telefonlar bu dosyayi ag uzerinden belli bir milisaniyede okur ve goruntuyu olusturabilirler.

Eger goruntu cok karmasi bir goruntu degil ise (belli bir geometrik sekil vs.) o goruntuyu olusturacak datalari telefondan cagirabilirsin. Bu sayede daha az data trafigi dolayisi ile daha hizli yenileme yapabilirsin goruntude. Eger goruntu karmasik ise (bir fotograf vs.) bu durumda bu goruntuyu telefonda olusturamayacagin icin goruntuyu "base64"(binary-text encoding) formatinda telefonlar tarafindan cekilmesini saglayabilirsin. Burada dikkat etmen gereken sorun bu gorutu datasini boyutu, telefonlar buyuk boyutta goruntuyu tek seferde isleyemiyor (OutOfMemoryException diye bir hata alman olasi), o nedenle goruntuyu BitmapFactory ile cagirman gerekir developer.android.com
  • emrahday  (09.01.17 19:01:04 ~ 19:06:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.