[]

Şınav çekmeye alışmak

Hiç şınav çekemiyorum. Üst kol bölgem kuvvetlidir aslında ama alt kol ve bileklerim çok zayıf. Her iki bilekte gangliyon kisti de var.yapmaya çalıştıkça ağrı oluyor. Yavaş yavaş alışmanın yolu var mı? Sırt kaslarına faydası oldugundan yapmak istiyorum. Ya da basitleştirilmiş şınav gibi birşey var mı? (Kadın kişisiyim)




 
olmaz mı? 3i133rqau023qjc1k3txdvr1.wpengine.netdna-cdn.com dizlerini linkteki abla gibi yere koyarak yapabilirsin.


  • mrsmoon  (09.01.17 17:48:53) 
Elleri yumruk yapınca da ağrıyor mu? Eğer ağrımıyorsa şınav barları var www.sportifhareketler.com epey işini görür.

Yav ganglion kisti var diyor ağrıyor diyor. ne olduğunu bilmeyip veya salllamayıp yalandan egzersiz öneriyonuz. Amma çılgınsınız ha.
  • herp  (09.01.17 17:50:30 ~ 17:53:12) 
Kollarınızı güçlendirmek için şu hareketi yapabilirsiniz.

img-2.onedio.com

Yeterince güçlenince azar azar şınav çekmeye başlayın. İlk gün 3 tane çekin, ertesi gün yine 3 tane çekin, 4. gün 4 tane çekin. Ben 40 tane falan çekebiliyorum. İlk başladığımda 20 taneyi zor çekiyordum. Yavaş yavaş sayıyı artırmak önemli.
  • dissendium  (09.01.17 17:51:34) 
@herp

push upın basitini sormuş, söyledim. doktor değilim.
  • mrsmoon  (09.01.17 17:56:52) 
Kollarını geniş tutup çekersen göğüs kasların, dar tutup çekersen arka kolların çalışır. Sırtını çalıştırmak istiyorsan barfiks çekmelisin. Şınavın bilekle alakası yok. Mrsmoon'un gönderdiği fotoğraftaki gibi başla, zamanla 1, 2 derken alışırsın. Ben ilk denediğimde 4 tane çekebiliyordum, şimdi 20-25 tane çekebilirim. Ki aylardır çekmedim.


  • yirmisantim  (09.01.17 18:01:35) 
Sırt kaslarını push değil pull hareketler etkili çalıştırır. Omurga bozuklukları için esneme çalışmaları da eşit önemde, eğer niyet oysa.
Barfiks ve row denen egzersiz çeşitlerine göz atmak iyi olur. İsohold denen izometrik egzersizler de fevkalade yarayışlı.

  • kargn  (09.01.17 18:05:38) 
Ooo herkese teşekkürler gelen cevaplar için. İlk fırsatta deneyeceğim. Yumruk yapıp plank duyabiliyorum ama şınavı denemeye korkuyorum açıkcası.kendimi çok sık sakatlayan bir insanım. Plankta uzun süreli durmaya alışsak kendi kendine şınava evrilir mi acaba? Çünkü durabiliyorum ama totom ağır geliyor yere yaklaşıp uzaklaşma mümkün değil:)


  • curukturpkokusu  (09.01.17 18:13:59) 
şınav tamamen alışkanlık işi. muhtemelen bir noktadan sonra sadece egzersize dönüyor.

ben 50 civarı çekebiliyorum, sporu arttırdığım zamanlarda daha fazla. şınavın sıkıntısı sadece bir bölge çalıştırması, bir bölgeden kasıt sadece belli kasları.

spor bir bütün olarak yapılmalı.
  • kurnaz  (09.01.17 19:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.