[]

Plank

Bisiklet sürüyorum, yüzüyorum evde de barfiks filan yapıyorum. Yani pek duran bi tip değilim.
Fakat plank ve şınavda bel ağrısı oluyor, rahatsız edici. Isınıyorum da yapmadan. Sizce neyi yanlış yapıyorum?



 
duruş pozisyonunuz yanlış olma ihtimali? Çoğu sporcu hatta antrenör bile kalça-omurga açısına dikkat etmiyor. Çok ince bir çizgi var.


  • powerpufgirl  (09.01.17 17:35:12) 
Bel ağrısı bisiklette de oluyor mu? Bisikletin güncel fotoğrafı var mı? Sele gidon ayarı ya da kadro seçimi yanlış olabilir, boy kaç kadro ölçüsü kaç?


  • kargn  (09.01.17 17:39:36) 
Bunnarı yaparken karın ve g't kaslarımızı tüm ahreket esnasında güzelce kasmalıyız. kürekleri biribirine yakın tutmalıyız. Şınavda filan özellikle tahta gibi olmalıyız.


  • herp  (09.01.17 17:41:36) 
Bisiklet sürerken ağrı sızı yaşamıyorum. Yani plank yaparken hissettiğim gibi bir şey yok. Yol bisikleti kullanıyorum. 53 kadro. Boy 173. Fotoğrafı akşam size yollayabilirim..


  • hede hodo  (09.01.17 17:52:42) 
karnı iyice içeri çekerek bel boşluğunun oluşmadığından emin olmalı, ağrı bu yüzden oluşabilir. yere tam paralel olmak lazım, kalça ne yukarı kalkacak ne de aşağı düşecek.


  • mrsmoon  (09.01.17 17:52:42) 
aynayla çalışın. gerçekten çok fark ediyor. evde çalışıyorsanız mutlaka ayna ile çalışın


  • neynep  (09.01.17 17:58:53) 
videolar izleyin youtube'da dikkatlice. ben daha yeni yapmaya başlamama rağmen hiçbir ağrı sızı vs. olmuyor. büyük ihtimalle bir şeyi yanlış yapıyorsunuz. yükü belinize vermek gibi. uzmanı değilim ama plank yaparken bende stres en çok karın ve sırt kaslarına biniyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.01.17 18:01:31) 
İki çeşit kadro ölçümü var, btwin mesela 54 kadro der, gidondan sele dibine giden üst borunun boyudur. 175 olan bendeniz bu kadroyu kullanıyorum tribanımda.
Diğer pek çok marka seleyi tutan boruyu ayna kol ekseninden ölçer, o da 42-46 arası ölçer cm cinsinden. Bisikletlerimden bir kısmı da bu kadro boyunda bu notasyona göre. Yani bisikletin kadrosunda sorun yok gibi anladım.
Sele gidondan hiza olarak birkaç cm yüksekse sele de doğru ayarlı olsa gerek.
Capsi bekliyorum.
Aksi halde teknikten ya da iskelet bozukluğundan kaynaklı bir şeyler olabilir. Belki barfikste bile olabilir sorun.
  • kargn  (09.01.17 18:34:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.