[]

Ailenizin sizden akıl aldığı olur mu ?

Selam arkadaşlar. Şu konuda şöyle olsa daha iyi olur veya şunu yapmasak dediğinizde anne babanızın sizi salladığı olur mu genel anlamda ?

Benim peder zerre siklemiyo beni amk deli oluyorum. Kenardaki parayı tl'de tutma diyorum siklemiyo doların 2,5 tl olduğu günden beri. Öncesinde 50 kez uyarmama rağmen antin kuntin tiplerle iş yapmaya kalkıyo zarar edip depresyona giriyor. Esenyurtan ev alma üzerini ben tamamlayayım şuradan al diyorum siklemiyor. Şurada büfe açayım evde oturuyosun nolur başında dur diyorum yav he diyor aynı yerde büfe açan adam köşeyi dönüyor. Bunun gibi bi sürü örnek var. Benim söylediğim herhangi bişeyi ciddiye alıp da uyguladığını hatırlamıyorum aq. Ben de hayatım boyunca iyi kötü insanlarla ilişkileri sağlam bi tipim. Bi pederle sıkıntılı.

Sizde durumlar nasıl ? Deli çıkıcam şerefsizim.

 
Kendi işimde kararlarıma saygılı ve de yardımcı oluyor. Evle veya kendi hayatıyla ilgili fikirlerimi pek siklemiyor. Ancak gayet zeki ve kendi şartlarına göre başarılı bir adam kendisi, bana çok söz söylemek düşmez...


  • long live rock n roll  (09.01.17 14:11:44) 
Yoo, herhangi bir şey ciddiye alınmaz. Ben de karışmam zaten. Çoğunlukla bir arada yaşamıyoruz ama birlikte yaşadığımızda da babamın dediği olur %90. Çok patron olmasından ziyade, çok konuşunca bazen sussun diye bıkarız. Ben onlara sormam, onlar bana sormaz. Aslında daha çok kimse kimseye bir şey sormaz.


  • aychovsky  (09.01.17 14:20:47 ~ 14:36:56) 
2'si de önemser, bana kesinlikle fikrimi sorarlar.
hatta bu konuda babam fikrimi daha çok önemsiyor anneme göre. ben çocukken de böyleydi babam. ama annem daha çok kafasına buyruk biri.

  • cabiday  (09.01.17 14:22:33) 
Valla bizimkilerin 3 kuruş parası var onu bile soruyorlar.


Daha lisedeydim o zaman bile aile kararlarını sorarlardı. Hep fazlasıyla adam yerine koydular canlarım benim ya... Ben de normali böyle sanıyordum.
  • lcha  (09.01.17 14:33:17) 
Bende tam tersi. Hoş babam 16 yaşında vefat etti bana bişi soracak yıllara gelmedik, gelseydikte sormazdı eminim. Annemde sormaz. Abim var o da beni sallamaz. Şu an ailenin en gelirli üyesiyim sağolsunlar eğitimde çok emekleri geçti maddi manevi ancak katiyen akıl danışmazlar. Sanırım baya başına buyruk bir aileyiz biz.


  • herospower  (09.01.17 14:37:12) 
Eve bir şey alınırken bile sorarlar, annemin telefonu çalınmış yeni telefon almışlar çekine çekine söyledi akşam onaylayınca sevindi resmen.
Ailede para konularına ben daha çok dikkat ederim(kardeşim de öyledir), bizimkiler (anne-baba) savruk biraz çok gereksiz harcama yapılır ve hep başları ağrır, bu yüzden bana mutlaka danışılır.
Kardeşime de bana da mutlaka sorulur bir şey olduğunda ki bizim dediğimiz olur.

Ev meselesinden örnek vermişsin, bizim şimdi bina yenilenecek ve kendi evimiz olana kadar kiraya çıkacağız kırk kere arıyorlar şöyle ev bulduk şu kadar kira şuraya yakın bilmem ne. Ben de ondan bunaldım mesela boş ver takma :)
  • mutekebbir  (09.01.17 14:43:59) 
annem sorar, ailenin küçüğüyüm ama biraz daha mantıklı gibiyim, ablam da zekidir ama pek mantıklı bi insan değildir, o da sorar fikir ister ama duygu ön plana çıkınca dayanamaz yapar sonra sen demiştin pamuk helvaaa der ikimiz de üzülürüz.
ablama baya büyük bi para gelecek mesela şu an aynı zamanda iyi kazandığı için para pul konusunu çok siklemiyor ama ben tutamıyorum kendimi, annemle nasıl 2 günde nasıl çar çur etmez diye düşünüyoruz. bazı insanlar öyle yani düşünmüyor, sen de yakını olarak kendini yiyorsun yapacak bir şey yok.

  • pamuk helvalar cebe  (09.01.17 14:48:01) 
Annem para harcama hesap kitap tutma islerinde beni cildirtiyordu, o yuzden eskiden o sormadan ben "bak oyle yapma sunu yap bunu yap" diyordum. Dinlemiyordu beni. Ben de bir sureden sonra soylemeyi birakmistim, kendi parasi naparsa yapsin diye. Sonra benim dediklerimi yapmadigi icin uzun vadede sorun yasadi ve ahh canim kizim ne kadar hakliymissin fln oldu tabii :cool: Artik parayla ilgili konularda ilk bana danisir. Bana sormadan is yapmaz.

Siz paradan girdiniz diye ben de bundan bahsettim. Baska konularda da genelde bana danisir, hatta her konuda danisiyor galiba ya. Hatta ben anneme pek danismam. Bizde roller biraz farkli ya..
  • yuzır  (09.01.17 14:54:38) 
Beni de hic dinlemezler. Para mevzusunu gectim, annem "aksam ne yemek yapayim" diye sorar ve sonucunda kendisinin uygun gordugu seyi yeriz.

Bir yildir evde bos bos duran sabit telefonu kapattiramadim :/
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (09.01.17 15:08:15 ~ 15:53:41) 
babam mutlaka sorar. diğer aile bireylerine de sorar ama bana daha çok sorar. en çok bana sorar. hatta ortak olduk sonunda. daha bu sabah beni uyandırdı, şunu araştır, ona göre karar verelim dedi. ailede sözüm geçiyor, çok şükür. onun dışında kardeşlerimin eğitim hayatlarından da ben sorumluyum. o konuda da kararları genelde ben veriyorum(yönlendiriyorum).
bu arada çok da tartışırız. güllük gülistanlık değiliz yani her zaman. bazen de ben kızıyorum bunlar benim görevim değil sen yap diye. ya da o bi beceremedin şu işi der. ama bana güveni sonsuzdur. bir iş verildiğinde ne olursa olsun mutlaka hallederim.

bizim evde herkesin fikri alınır aslında ama iş konuşmak yasak. sadece benimle konuşur. eve halı bile alınsa kardeşlerime sorulur. evde kimse susturulmaz.
  • mohito  (09.01.17 15:18:23) 
Terbiye etmeye çalışıyorum, yakında ailenin başına geçicem, mali politikayı iyi şekillendirebilirsem. Mevcut işlerimde kendimi ispat ettiğim an savunmaları düşecek.
O da olmazsa kabile kavgasında babama meydan okuyup elimine ederim doğrudan.

  • kargn  (09.01.17 15:48:50) 
aile meclisi var bizde, ortak konuşulur. zaten kalabalığız :P demokrasi iyi bir şey.
ha tabi her konu herkesi ilgilendirmez veya fikri bile yoktur bu konularda tam katılım olmayan meclislerimiz de olur.
ben büyük çocuğum o yüzden eskiden -liseliyken filan -babam daha çok benimle konuşurdu, biraz daha otoriterdi de o zamanlar ben çocukken tam tek adamdı. zamanla demokrasiye geçtik.
  • niye ama  (09.01.17 18:22:43) 
bizim ailede herkes birbirinden fikir aliyor, akil danisiyor ama sonra yine herkes bildigini okuyor :D


  • superfluid  (09.01.17 18:41:01) 
Annem ve kardeşlerim sorar fikrimi, babam da doğrudan sormaz ama sormaya getirir


  • ansya  (09.01.17 19:29:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.