[]

Ben bu işin içinden nasıl çıkarım?

Farkında olmadan yalan söylemiş oldum, sonra da düzeltemedim. Durum şu; final sonuclari açıklandıktan sonra harflendirme yapmis hoca. Arkadaşım ve benim ortalamamız çok yakındı. Ben de dışarda otururken sistemden baktım A- gibi gördüm. WhatsApp'tan arkadaşıma 'harfendirmeye baksana. Benim A- gelmiş senin de oyledir' dedim çünkü b+ gelecek diye üzülüyordu. Arkadaşım baktı b+ gelmiş. Oturup hesaplama yapmış vs çok küçük bir fark var aramızda, benim ortalamam daha yüksek.

Neyse sabah bir mesaj aldım 'ya ben gidip hocayla konuşsam mi, o kadar küçük puan yüzünden harflendirmede oynama yapar mı? Bilerek mi yaptınız diyeyim mi' diye. Ben de gayet normal şekilde 'hesap sorar gibi değil de normal bir şekilde sor istersen' dedim. Sonra sisteme girdim, bir baktım benimki de b+. Üstte benzer bir ismi taşıyan dersim a-. Hızlıca bakarken muhtemelen ikisini karıştırdım.

Kıza şimdi yanlış görmüşüm desem, dünden beri muhabbetini yapıyoruz, inanmaz. Kız ders konusunda fazlaca hırslı daha önce de duyuru açmıştım. Hocaya gidip isim vererek sorarsa hoca sistemden bakıp 'hayır canım, onunki de b+' dese hem hoca için kötü izlenim hem yine kız için.

Ben ne yapayım? ne diyeyim? Gerçekten farketmeden böyle oldu. Resmen yanlışlıkla yalan söylemiş oldum. Bir de bu karda sırf hocayla konuşmak için o kadar yol gidecekmiş yarın.

 
kıza dürüstçe açıkla. inanıp inanmamak ona kalmış. dünyanın sonu değil ya.


  • elorelia  (09.01.17 13:47:51) 
Ekran görüntüsünü whatsapp dan at. Şaşırmış gibi yap benimki de böyle olmuş de.


  • hayde bre  (09.01.17 13:48:40) 
Ben de ekran görüntüsü diyecektim. Ha, ben olsam ekran görüntüsü falan da atmazdım, inanıp inanmamak kendi bileceği iş. Gidip kendini rezil ederse gülerim hatta sonra. Ama kesinlikle gitmeden yanlış görmüş olduğunuzu söylemelisiniz.


  • aliza  (09.01.17 13:51:06) 
gitmeden soyle bence de. dunyanin sonu degil yani dunden beri konusuyor olabilirsiniz ama dunden beri o ekrana bakiyor degilsin sonucta. o an bakip yanlis gormusum simdi baska derse bakinca karistirdigimi fark ettim de. inanmazsa da inanmasin nolacak sanki?


  • in vino veritas  (09.01.17 13:54:32) 
Direkt söyle, inanmazsa kendini rezil etsin.

Ha bir de böyle tiplerle arkadaşlık kurulmaz. Bu kadar hırslı adam döner dolaşır zarar verir kendine de sana da.

Ben şahsen notlarımız yakınken bu kadar muhabbetim olan bi arkadaşım benden yüksek not alsa, "lan gider söylersem onun notu da düşer" diye korkar gidemezdim.
  • lcha  (09.01.17 14:02:05) 
Arkadaşım öncelikle neden "yalan söylemiş oldum" diyorsun ki? Yanlış görmüşsün, olay bu. Her insanın başına gelebilecek bir şey, kaldı ki alt alta olan sayı/harflerden oluşan bir şeyden bahsediyoruz. Yanlış görmüşüm, benim notum da aynı, hocaya gitme, bunu demek bu kadar zor olmamalı. Diyemiyorsan da o kişiyle arkadaşlığını gözden geçir. Normalde gülünüp "allah seni bildiği gibi yapsın, bir de hocaya gidelim falan diyoruz ihihihi" diye gülünecek bir konuyu sen dert ediniyorsun ki eyvah eyvah.

Bir de hocaya gidip not sorabiliyorsanız helal olsun size, iyiymiş orası. Sesimizi çıkartamazdık biz.
  • nickfury  (09.01.17 14:02:44) 
Sen doğruyu söyle, inanıp inanmamak ona kalmış. İnsna doğruyu söyleyeceği zaman bile bu kadar düşünmemeli. Kızla da ders-not muhabbetini kes derim:/


  • peggy  (09.01.17 14:03:46) 
Yalan söylememişsin ki. Buraya yazdığın gibi olan şeyi kıza da anlatsan anlar herhalde. Sen şimdi iyi niyetli düşünüyorsun ama bu karda gidip hocadan öğrenirse daha kötü olur. Burda bize anlattığın gibi düzgün bir şekilde açıklayınca kötü bir şey düşünmez bence kız. Önceki duyurunu da hatırlıyorum ama normal bir insanın böyle bir şeyi sorun etmemesi lazım yani.


  • ms brownstone  (09.01.17 14:06:40) 
Nickfury, ben de diğer üniversitemde hiç sorduğumu hatırlamıyorum ama kız böyle bir mesaj atınca sorulabilir herhalde diye düşündüm.


  • fraise  (09.01.17 14:07:55) 
Son ana kadar içinden çıkılamaz bir olay bekledim. E yalan söylememişsin ki. Yanlislik olmus. Yanlislik olmus diyeceksin. Anlamadim ne var ki bunda bu kadar kasacak. Ekran goruntusu alip aa yanlis bakmisim diyeceksin bu kadar basit.


  • aquarium  (09.01.17 14:19:38) 
Aquarium, aynı gün ya da aynı saat bakip söylesem tamam da kız dünden beri bunun muhabbetini yapıyor. Ben de hiç açıp bakmadım tekrar sisteme. O kadar konuştuktan sonra yanlışlık deyince tuhaf olur mu dedim ama ekran goruntusu atmak mantıklı.


  • fraise  (09.01.17 14:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.