[]

Gitar müziği bitti mi???

Müzik elektroniğe doğru kayıyor bunu görmemek güç. Fakat rock müziğin durumu nedir günümüzde? Halen ayakta kalmış, elektronik müzikle rekabet edebilen gruplar var mı? İkinci sorum ise, enstrümantal gitar müziği ne alemde şu an? Steve Vai'lerle, Satriani, Malmsteenlerle geçti ergenliğimiz. Bu adamlar gitar müziğinin son temsilcileri mi, yoksa onların peşinden bu müziği devam ettirebilecek ardılları var mı?




 
Kadın olarak Orianthi var.

Bayadan beri çalıyor ama solo olarak az takılıyor.

Buckethead var tabi ne kadar keser seni bilemiyorum.

Ben Lapps var bir de bu eleman da sıyırmış ama güzel teknikle çalıyor.
  • evimin paspasi  (08.01.17 22:47:32) 
brit-rock noktasında alttan gelen 3-5 iyi grup var ama geri kalanı bizlere ömür. enstrumantal noktasında hiç hiç denk gelmedim.


  • brakgn  (08.01.17 22:51:03) 
John Petrucci reis var ya onu unuttuk bak.

www.youtube.com
  • evimin paspasi  (08.01.17 23:03:00) 
@evimin paspasi

petrucci filan bunlar hep eski dalga=) ben özellikle 2015 sonrasında(güncel, yenilikçi) bu müziği yapan, dinleyen kaldı mı onu soruyorum?

O zaman şunu sorayım bir de: eskiden bu müzikleri dinleyenler şu an ne dinliyorlar?
  • tarihsel bulgular isiginda sevisen adam  (08.01.17 23:06:35 ~ 23:11:44) 
Ben de bitiyor olmasından korkuyorum. 15 sene sonra grunge gibi "iyiydi hoştu ama artık bitti, takılmayın çok" tarzında bakılan bir müzik olması ihtimali can sıkıcı.

yani metallica, megadeth, iron maiden falan evet hala var ama bugün var yarın yoklar. herifler bildiğin kadayıf oldu artık.
geriden gelen grup var mı desen, var ama biraz tuhaflar gibi. ne yapacağına tam karar veremiyormuş bir havaları var sanki.
trivium mesela. seviyorum ama hem vokalin sesiyle ilgili sıkıntıları, hem de paso bi davulcu değiştirme durumlarıyla sürekli şekil değiştiriyor grup.
in flames desen onu da çok seviyorum ama onlar da bi değişiyor son iki üç albümdür.

metal müzik yapılıyor, yapılmaya da elbet devam edecektir ama pazar çok küçüldü. bu işler de öpücüğüne yapılmıyor neticede, para kazanılması gerek. bilemiyorum uzun vadede ne olacak ama tırsıyorum açıkçası.

buckethead var insanlık dışı bir gitarist olup solo işler yapan ama o da alışılageldik şeyler yapmıyor.
gerçi g3 konserleri yanılmıyorsam hala yapılıyor. o da bir artıdır bu durumda. steve vai, satriani falan hala çıkıp çalıyor yani.
  • naberabi  (08.01.17 23:08:25 ~ 23:09:52) 
Valla ben gitar sevdiğimden türleri genişlettim. Blues falan vs. ama yeni sataçılar var ya aslında araştırmak lazım. Eskiden hatırlar mısın G3 vardı. O yeni yetenekleri çıkartıyordu.

Yeni yeteneklere ek olarak bu kızımız var. İnşallah ilerde bizi üzmez

www.youtube.com
  • evimin paspasi  (08.01.17 23:11:20) 
Bir de bu başlığın şerefine bunu paylaşmak istiyorum. Her izlediğimde kopuyorum

www.youtube.com
  • evimin paspasi  (08.01.17 23:17:14) 
  • jamiro  (08.01.17 23:18:32) 
@jamiro

Guthrie Govan da eski sayılır. G3 misafiriydi. Son zamanların yenilerini soruyor.
  • evimin paspasi  (08.01.17 23:20:16) 
Gitarın müzik sektöründe bitmesi gibi bir durum olamayacağı kanaatindeyim.
Rock müzik gittikçe elektronik altyapıya kayıyor, her zaman olduğu gibi her tür o anın trendine yavaş yavaş ayak uyduruyor.
Vai'nin Malmsteen'in ardılları mutlaka vardır ancak artık Finlandiya'nın bir köyünde bile gitar çalan birisi de kendine internetten rahatlıkla yer bulabildiği için biz onlara bu kadar yığının arasından rahat ulaşamıyoruz. Ulaşsak bile eskilere nazaran tatmin edici gelmiyor. Dinleyici kitlesinin isteklerine ayak uyduruyorlar, sürekli bir şeyleri abartıyorlar. Eskilerin dinleyicileri azaldı, o seslerden haz alan pek fazla kalmadı bu yüzden popüler olanlar da bu tür dinleyicilere uymuyor. İyilerde bu yüzden belki bir şans bulamadan eriyip gidiyor.

Bunların eski dinleyicisi olarak şuan da onları dinliyorum yenilerden de bir kaç parça var ancak bir parçalarından diğerine geçince "noldu ki" diyorum. Temel bir sound olmalı. Bu kişilerin gitarlarıyla attıkları bir imzası var ancak yenilerde bu yok. O yüzden yeni bir sanatçı yada grup yok dinlediğim.
  • Euxinos007  (08.01.17 23:20:54) 
@evimin paspası, son zamanların yenileri ne abi. taciroğlu beyaz peynir mi bu öyle iki günde dünya çapında gitarist çıksın:)
aha eski efsane böyle olur: www.youtube.com :))

  • jamiro  (08.01.17 23:31:35 ~ 23:31:58) 
@jamiro

iyi hatirlattin, yarildim gece gece
  • evimin paspasi  (08.01.17 23:36:57) 
Sakın ol evlat, eric clapton ölmedi.


  • Apocalypse  (09.01.17 00:38:48) 
clapton ölmedi de yıllardır aynı şeyleri yapıp duruyor :/


  • freebird5406_2  (09.01.17 00:44:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.