[]

diyetisyen vs mühendis

şimdi bizim bir arkadaşımız var. kendisi beslenme ve diyetisyenlik okuyor. şuan 2. sınıfta. kendisi mezun olduğunda işsiz kalma korkusunda dolayı mühendisliğe geçmeyi düşünüyormuş. ben ne kadar olm saçmalama senin okuduğun bölümde iş imkanları daha fazla desemde, inanmıyor.

bu arkadaşımazın böyle düşünmesine etki eden faktör hiç konuşmasa bile 6 ay önce beslenme ve diyetetikden mezun olan arkadaş. kendisi mezun oldu olalı iş bulamadı. ilk bahsettiğim arkadaşda bunu görünce bir paranoyaklaşmaya başladı.

ben her ne kadar kendisine bu şekilde sana daha fazla mühendis örneği gösterebilirim desemde. çevremizde mezun olan mühendisler genelde fazla beklemeden iş buldu.

sizin bu konuda fikirleriniz nedir? benim düşüncem yanlış mı? yeni fikirlere açık insanlarız. bu arkadaşın amacı mezun olduktan sonra rahat iş bulabilmek.

 
Final sınavı sorularının olduğu bir link atayım. Soruları görünce korkup bunlar ne lan derse zaten vazgeçer. Korkmazsa bırak okusun. İş bulmak için mühendislik mi okunur yeaaa.


  • dissendium  (08.01.17 21:49:30) 
Diyetisyenlerin ülkemizde işsiz kalmasının nedeni birçok kişinin bu işi sadece şov olarak göstermesi. Yani instagramda protein tozu fotosu koyup "Dengeli beslenmek önemli" Tarzı şeyler veya işte "Bugün bilmem kime şu şu ürünlerle yardımcı olduk" Diye devamlı bilinçsizce ki işin içinden geliyorlar ve böylece önemli bir iş kolunu öldürüyorlar. Birçok seminere katıldım ve en kritik sorularda hepsi kekelemeye başlıyor çünkü yeterli donanıma sahip değil. Sadece kilo alıp-verme olarak bakıyorsa olaya çooooook yanlış.


  • evimin paspasi  (08.01.17 21:51:11) 
Günümüz türkiyesinde üç beş okulun üçer beşer bölümü hariç sayısal okumak mallıktır. Tıp, hukuk bunları tenzih ederim, gitmiş ortalama okulda elektronik okumuşun çöp, inşaatı bitirmişin eeeh, hele çevre gıda jeoloji falansa.. Kelimelerime yazık.


  • kargn  (08.01.17 21:53:15) 
@dissendium kendim zaten mühendislik öğrencisiyim. derslerin zorluğundan bahsederek mantıklı bir tercih yapacağını sanmıyorum.

aslında bu arkadaş, diyetisyenlikten mezun olan arkadaşı görene kadar gayet mutluydu. bunu görünce bir triplere girdi.

bu kadar tatava yapınca acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye, düşündüm.
  • belkider  (08.01.17 21:54:15) 
Donanımlı bi vatandaş belli ki. İşsiz diyetisyen olacağıma işsiz mühendis olurum diye düşünüyor. Bence engellemeye çalışmayın.


  • herp  (08.01.17 21:55:07) 
1. Eğer sporcu bir fiziğe (topla yapılan sporları kastetmiyorum) ve kafa yapısına sahip değilse yani katma değeri yoksa doğru yolda demektir.

2. Eğer matematik kafalı boş hesap makinesi denen türdense yani duygusal zeka sıfırsa yine doğru yoldadır.

3. Eğer mühendislikte daha fazla iş var dünya dombili oluyor ama ben yine de iş bulamam diyorsa 1. maddenin sağlaması yapılmış yani yine doğru yolda demektir.

4. Eğer sosyal zekası düşükse yani bu alanda donanımsızsa yine mühendislik seçimi doğru demektir.
  • neotunc  (08.01.17 22:16:47) 
Diyetisyenler daha düşük kpss puanlarla devlette iş bulabiliyorlar,


  • gezegen olan pluton  (08.01.17 22:32:27) 
@gezegen son kpss gösterdi ki mühendis +94 diyetisyen +90 alması gerekiyor. arada 4 puan fark var ikiside yüksek puanlar zaten.

edit: zaten bir daha kpss yapılacağını pek sanmıyorum.
  • belkider  (08.01.17 22:44:23 ~ 22:53:42) 
O diyetisyen arkadaşa şunları söyleyin,

Beslenme üzerine her şeyi takip etmeli, bilimsel makaleler vs.

Bir de olabildiğince kondüsyoner ile iletişime geçsin

Elinden geldiğince bireysel veya takım sporları antrenmanları çalışmaları izlesin

En son seminerde yurtdışında kendini geliştirmiş iyi bir elemanı dinlemiştim. Kaygılarla ve korkularla yaşanmaz... Staj konusu, erasmus oluyor mu onlarda bilmiyorum ama baya çevre yapması lazım. İnsanlar eski mantıkla düşünüyor hep.Okulu bitirip, iş bulacağım sanıyor. İstanbul'da ise birileri ile görüştürebilirim en azından kafasındaki soruların ve kaygıların gitmesi için.
  • evimin paspasi  (08.01.17 22:53:32 ~ 22:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.