[]

3-5 masalı ufak bi cafe acicam

Aslında ben çalışmaya devam edicem. Kardeşim başında durmak ben sadece ayda 2 bin lira falan kirasını vericem. İlk işimiz olacağı için hiç birşey bilmiyorum. Neyi nereden alalım nasıl yapalım?

Nelere dikkat edeyim?


 
Ufak bir yerse, butik tarzı orjinal yiyecek ve içecek bir yer olsun. Fiyatlar da dengeli tabi o zaman yürürsünüz umarım. Mesela müzikler ve tasarım... Aynı konseptler yerine farklı bir tarz oluşturun. Belli saatleriniz ve günleriniz olsun. O zamanlara özel bir aktivite yapmayı deneyin vs.

Not: İstanbul'daysanız ve açarsanız, haber verin
  • evimin paspasi  (08.01.17 21:37:02 ~ 21:37:26) 
lokasyon neresi? normalde bu tarz taleplerle ilgili açmayın derim de ufak ve çok beklentili olmayan yer batsa da büyük zarar vermeyeceğinden ve çalıştığınız işi bırakmayacağınızdan ilgimi çekti. yardımcı olmaya çalışayım.


  • parola58  (08.01.17 21:46:39) 
Kardeşliğinizi bozmamaya dikkat et. Aynı durumu kardeşimle yaşıyoruz, para meseleleri çok fena. Şeffaf olun, ödemeler aksarsa falan çok çok fena olur. Ben bir aile işinin başındayım, kardeşim kirayı ödüyordu. Dükkan sahibinin mod değişiklikleri bizim aramızı bozar oldu, borçlar ve tutulmayan sözler, allahım bir buçuk yıldır kanser gibi.
İşi bilmiyorsanız yapmayın, kafelerin vergisi yükümlülüğü çok.

Bizim işimiz bakım tamir bu arada, gıdalı içecekli işleri bilmem.
  • kargn  (08.01.17 22:04:32 ~ 22:05:51) 
lokasyon tam belli değil. Amacım para kazanmaktan ziyade sıfırdan çok büyük bir başarı elde etmek. kardes kavgası risk Vs sıfır. İkimiz de sıfır beklenti ile giriyoruz. Sloganimiz hoping for the best but expecting the worst.

Lokasyonu belirlemek için dükkan bulucam ondan sonra dükkan önünden geçen insan profilini gözlemleyecem muhtemelen Karaköy olacak

Sevk kirmayı siar edinmiş tipler yazmasin please.
  • mayeskuel  (08.01.17 22:26:06 ~ 22:36:44) 
Şevk kırmak için yazmadım,ne haddime.Bu konularda az da olsa bilgim olduğu için yazmıştım.

Lokasyon tam belli değil, konsept belli değil,araç gereç konusunda bir belirsizlik var.Çok büyük başarıların tohumu sadece bir fikirle atıldı evet ama ortada somut bir şey olmadığı için gerçekten iyi niyetli olarak tavsiye vermek istedim.Çünkü etrafta bu şekilde başlayarak kapanan yüzlerce işletme görebilirsiniz.

Ufkunuzu iki katına çıkarmaz ama Nicholas Lander'in art of restaurateur diye bir kitabi var edinebilirseniz okuyun , 3 masalı da olsa 50 masalı da olsa işin özünü kavramaniza yardımcı olur. Büyük değil çok büyük başarı için biraz ayağınızın yere basması gerekir.
  • boklu yumurta  (09.01.17 00:15:33) 
Dekorasyon ve içerik önemli
Ha bana kalırsa semt tostçusu olun 2liradan tost 4liradan sandviç satın

  • sameidiot  (09.01.17 07:02:49) 
kardşle ortaklık yapıp kardeş kalamamış biri olarak ben de diyorum. ortaklık yapmayın.
bir de tabi beklenti de önemli. 2 bin kira ödeyeceksiniz karşılığında ne bekliyorsunuz? 4 alırım kalanına hiç karışmam diyorsanız başka tabi.

  • o kadar da degil aga  (09.01.17 09:22:42) 
"deneyeyim ya kaç para kaybederim ki" demiyorsan, hedefin başarılı olmaksa;

1- dükkanı açmadan bütçe oluşturacaksın bildiğin gibi. bu bütçeyi oluştururken dükkan kirasını en az 6 ay peşin ödeyeceğini göz önünde bulundur. bütçeye %30 ek yapacakmışsın gibi kredini hazırda tut.

2- dekorasyon, lokasyon, fiyatlar önemli unsurlar değil. insanlar senin kafene özel bir şey için gelmeli. 3-5 masa ile kalabalık sosyal bir ortam olmayacaktır, dolayısıyla benzin gibi dayarım 50 liradan pattesi kafasına girme. soguk sandviç konusunda spesifik şeyler üretin gibi. ben sandviç yemeye mayeskuelin kafesine gideyim.

3- minimum eleman çalıştır. insanlar öz çocuklarına sahip çıkmakta zorluk çekiyorlar, elemana sahip çıkmaya çalışmak ölüm. her ay en az 2 bin lira masraf edersin bir de kötü olursun.

4- mutfağı kesinlikle sizin yapmanız gerekiyor. aşçı çalıştırayım falan dersen 3. ay güm. kardeşin hergün o mutfağa kendi girecek.

5- her sabah aynı saatte dükkanın açılması gerekiyor. mümkünse mesai saatinden 1.30 saat evvel.

6- çok hipster kafasına girmemeni tavsiye ederim. orjinal olacak diye sıradanlaştırdılar.

7- kadıköy moda'da dün diye bir kafe var. git bir incele derim.

bol şans
  • mgser  (09.01.17 11:45:29) 
ya arkadaslar yorumlariniz icin cok sagolun; ama bu kadar empati yoksunu olmayin lutfen. sizin yada cevrenizdeki kardeslik modelleriyle benimkini bir tutmayin. kendisi dunyanin en tatli insanlarindan biri kalkip dukkani satip paralarini calsam bile canin sagolsun diyecek biri. kaldi ki ikimizin de beklentisi cok az bu isten.

ayrica bu isi bilmiyoruz derken biraz alcakgonulluluk ettim. ama ben gayet ununu elemis, dandik islerle baslayip kurumsal firmalarda iyi pozisyonlara gelmis biriyim. ayaklarim muhtemelen bircok isletmeciden daha saglam yere basar. o yuzden amcaoglunuza yapacaganiz turden cok basic tavsiyeler vermeseniz sevinirim.
  • mayeskuel  (09.01.17 13:02:45 ~ 13:44:54) 
ya dünden beri okuyorum adam şevk kırmayın dedikçe kardeşine güvenme deyip duruyorsunuz, nasıl adamlarsınız ya:)
yani başınıza gelen şeyleri söyleyip hazırlıklı olsun diye yapıyorsunuz eminim ama zaten deli gibi bir para kazanma derdinin olmadığını söylemiş, en azından ilk aşamada, yazmayın moral bozucu şeyler işte, siz dediniz diye vazgeçmeyecek adam bu saatten sonra belli.
bence güzel bi konsept oluşturup, iyi müzikler çalınan bir yer olursa, fiyatı çok abartmadan bi ürün için bile kendine çeksen müşteriyi güzel olur. mesela değişik tostlar ya da sandviçler ya da ne bilim kahveler yaparsın bir tanesi için bile ya şuranın x'i çok güzel deseler tamam işte tutar neden tutmasın, beşiktaş'ta evden çarşıya inene kadar gördüğüm tüm cafeler ağzına kadar dolu, hepsi de birbirinin aynısı, biraz değişiklik yakalarsan tamamdır.
bide her yer kahveci oldu mesela değişik çaylar yapsanız bi iki farklı şey bile tanıtır sizi. moda'da çaydanlık diye bir yer var mesela onların konsept tamamen çay üzerine ama bi gidip iç çaylarını ortamın menünün farkını gör bence.
çok kolay gelsin.
  • pamuk helvalar cebe  (09.01.17 13:28:13) 
Yan tarafta bir kafe var komşu. Laflıyoruz,benim ödemediğim bir çok vergi eklentisi ve harç var ödediği. Böyle görünmez kalemler nakden kitlemesin sizi diye söylüyorum.
Bir sipariş verilir, anlaşan hanginizse, biraz büyük tutar meblağı, iki ay sonra ödeme zamanı gelir para çıkmaz, ya da peşin ödenir ama satılıp nakde dönüşmesi yavaş olur..
Ne bileyim, kardeşin temizlik anlayışı senden farklıdır, laf ederse biriniz, diğerine batar, ufak şeyler BİRİKİYOR!
Ben üniversite boyunca organizasyonlarda ve barlarda çalıştım, bildiğim şey, bu sektördr elemanların ekserisi piç olur. Eleman illa şart, bir dükkan minimum iki kişi ile işletilmeli, büfe değilse, bakkal değilse. Bu da yabancı birini işe almanızı gerektirebilir. Bu da piçin birini işe alma riski demek.
Bilmiyorsanız girmeyin tavsiyesi bu açıdan haklı.

Özetle, başta herkes çok olumlu çok ümitli konuşur, full realist olun, işte kararlı olun ama yoldan çevirmeye çalışanların lafına itibar edin. Ay çok güzel masa örtüleri koyarsınız, butik olur, salaş olur, şeker şeker ekmekler tuzluklar koyarsınız servise falan diyene he he deyip yollamak lazım.
  • kargn  (09.01.17 16:26:48) 
yoldan cevirmeye calisanlarin lafina itibar edin nasil bi cumle allah askina.

hakkaten cogunuza inanamiyorum. alti ustu ufak bi cafe ya. sanki marsa gidecek arac projemden bahsediyorum. disarida binlerce benzer model var. size kalsa herkes oturup sabah 9 aksam 6 robot gibi calissin. hakkaten saka gbisiniz. ben kardes ve risk problem degil dedikce ayni seylerle geliyorsunuz. kendinizin yapmak isteyip de yapamadigini baska biri yapinca kiskaniyorsunuz o yuzden bu kadar olumsux konusuyorsunuz dicem artik.
  • mayeskuel  (09.01.17 18:38:23 ~ 18:41:12) 
2000 tl ile nereyi kiralayacaksınız bilemiyorum, ama bu işin sırrı müzik, güzel/yakışıklı çalışan, farklı ortamdır. karaköyde var mı 2000 tl'ye kira? varsa bende başlayayım.


  • atalet momenti  (09.01.17 18:41:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.