[]

Araçlardaki çakmaklık, 12V çıkışa gelen enerji araç kapannca kesilmiyor mu?

şu fm transmitter'ı aldım. www.hepsiburada.com

araçtaki (focus 2016) kol dayama içindeki 12V çıkışa ya da çakmaklığa takıp kullanıyorum. aracı kapatıp gidince buna gelen güç kesilmiyor. 10 dakika falan bekledim araçta kontrol için. kapanmadı ekran. ve enerji geldiği sürece de 10 metre çapında belli bir frekansta radyo dalgası yayan bir alet. power tuşu da yok bunun çoğu fm transmitter da olduğu gibi. mecburen her inişte bunu çıkarmak zorunda kalıyorum. bir arkadaşım ''çakmaklığa gelen güç kesiliyor benim araçta (2010-2012 doblo)'' dedi yanlış hatırlamıyorsam. o da fm transmitter kullanıyor.

umutlu değilim ama aklınıza gelen bir çözüm var mı? bu sürekli açık olma durumu aküye zarar vermez mi ya da aküyü boşaltmaz mı?

 
Demekki kontaga bagli degil drekt akuye bağlı çakmaklik çıkışı. Ama kullanmayinca bir sey olmaz sanırım. Yine de daha iyi bilenler vardır.

Eski araclarda teybi radyoyu direkt kontaga baglarlar kontak kapandigi an güç.kesilir.
  • westblack  (08.01.17 21:27:42) 
kol dayama içindekini değil, konsoldakini dene.


  • babilbaligi  (09.01.17 09:24:23) 
boşaltır.
araçtan araca da değişir. aracın mühendisi kontak kapalı iken de sigara içebilsinler diye kesmemiş demek ki. sonuçta çakmak bastıktan bir süre sonra atarak enerjisini kesiyor. kol dayamanın arkasında 12V 20W gibi bir çakmak girişi daha olması lazım. bir de onu deneyin.

  • o kadar da degil aga  (09.01.17 09:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.