[]

Gaz ile debriyaja aynı anda basılırsa ne olur?

Bugün arkadaşımla bir tartışma oldu. dedi ki debriyaja ve gaza aynı anda bassak bile araba ilerler. ben de dedim ki debriyaj, motor ile teker arasındaki iletişimi keseceği için gazın etkisi olmaz, araba durmaz ama rölantide ilerler.

Hangimiz haklı?

edit: teşekkürler cevaplar için. 2 soru aklımı karıştırdı.

birincisi araba rölantide ilerler demiştim ama vites boşa alınmış gibi olacağından rölanti olmaz muhtemelen. yol yokuş aşağı değilse bir müddet sonra araba hızını kaybeder ve durur mu o halde?

ikincisi de debriyaja kısmen bastığımızı düşünelim. bu durumda debriyajın gaza bir etkisi olmaz değil mi?

 
Debriyaja tamamen basarsa gaza basılmasından dolayı motorda üretilen güç tekerlerleklere aktarılmaz.


  • hayde bre  (08.01.17 20:27:09) 
sen haklısın


  • cekilmis gayfe  (08.01.17 20:28:32) 
İkiniz de haklisiniz hareket eden arabada dediğini yaparsan araba varolan ivmesi ile gider. Duran arabada yaparsanız hareket etmez.

Yalnız imkanım olsa bunu yapan adamın elinden ehliyetini alırım.

Bas bas bağırır araba.
  • zugas  (08.01.17 20:28:54) 
Sen haklısın ama rölanti de değil o dediğin.


  • kargn  (08.01.17 20:29:06) 
Araç gider de debriyaja basınca aracı boşa aldığın için en fazla kavrama noktasındaki hızla gidersin, ayağını debriyajdan çekmediğin sürece mevcut hızın neyse onunla gidersin gaza basmanın bir etkisi olmaz arabayı bağırtmaktan başka.


  • angelus  (08.01.17 20:41:13) 
teşekkürler cevaplar için. 2 soru aklımı karıştırdı.

birincisi araba rölantide ilerler demiştim ama vites boşa alınmış gibi olacağından rölanti olmaz muhtemelen. yol yokuş aşağı değilse bir müddet sonra araba hızını kaybeder ve durur mu o halde?

ikincisi de debriyaja kısmen bastığımızı düşünelim. bu durumda debriyajın gaza bir etkisi olmaz değil mi?
  • s0phiesw0rld  (08.01.17 20:42:24) 
Debriyaja kısmen basarsan gaza basmanın harakete katkısı olur. Ama debriyaj balatasını çabucak bitirsin.


  • hayde bre  (08.01.17 20:45:05) 
İster hareket halinde olsun, ister durur vaziyette araç boştayken ne yaparsa aynısını yapar. gaza basmanın bir etkisi olmaz.

Debriyaja kısmen basarsan gazın kısmen etkisi olur.
  • srdr  (09.01.17 11:14:47 ~ 11:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.