[]

Change.org un işe yaradığını gören var mı?

Çok çeşitli konularda çesitli kesimlerden özelde ve genelde link paylaşılıyor.
Bu atılan imzaların işe yaradığını gören var mı?
Israrla yapılması bende demek ki işe yaradığı da okuyor düşüncesi uyandırıyor ama tecrübe edemedim daha..


 
para toplama, engelliye yardım vb. işlerde bir iki kez işe yaradığını hatırlıyorum. ama muhalif olaylarda imza vb. boş iş, zaman kaybı.


  • doxanikee  (08.01.17 19:25:09) 
işe yaramaktan kasıt ne ? change org zaten bir çözüm mercii değil, bu site üzerinden baskı ve kamuoyu oluşturabiliriz ortadaki sorunu devlet çözer,şirketler çözer, muhatapları çözer. change org bu işe yarıyor, ne çok önemli ne de çok değersiz bir yer

2016 da başarıya ulaşan kampanyaları sitede listelemişlerdi
  • freebird5406_2  (08.01.17 19:58:53 ~ 19:59:59) 
Kampanya başarılarını bu linkten görebilirsin:

www.change.org

Hiçbir şey yapmamaktan iyidir diyorum ben, işe yarama ihtimali var, en azından sesimizi duyurabileceğimiz bir platform.
  • peggy  (08.01.17 20:01:13 ~ 20:02:53) 
İşe yaramaktan kasıt ses duyurmanın dışında sorun olarak görünen meselenin yetkili kişilerce fikir alışverişinde bulunarak insani şekilde çözmeye çalışmak. İstediğimiz gibi olacak diye diretilmenin doğru olsuğunu düşünmüyorum.
Çözüm yeri olmadığını farkedebildim:) demek istediğimi tam anlatamamış olabilirim.
Listeyi inceleyeceğim. Teşekkürler..
  • cahs  (08.01.17 20:17:17) 
Her sorunu çözmese de en azından bazı konuları gündeme getiriyor ve imza vereni psikolojik olarak rahatlatıyor.


  • s0phiesw0rld  (08.01.17 20:46:04) 
Hmm belli ki sorunun çözülmesi oranına göre daha büyük oranda kampanyaya katılanlar için olumlu sonuç veren bir site..
Katılanlar, vicdanı rahatlatıyor elimden geleni yaptım diye düşünüyor bir bağlamda rehabilite oluyor. güzel sonuç verirse de oh ne ala nur ala nur:)

Gereksiz bu site yeaa havasıyla sormadım soruyu. SOrunun altında yatan fikrim şu, f/p oranı iyi değil. Siteye göre bu denklemi yazınca çaba,uğraş / verimlilik oranı çok düşük gibi. Yine de yazana da aracı olana da gıyaben teşekkür ederim.
  • cahs  (08.01.17 20:54:50) 
işin gerçeğini buradan okuyabilirsin,
www.facebook.com

videosu da vardı da silinmiş sanırım.
  • evimin paspasi  (08.01.17 21:05:54) 
internet aktivizmi/slacktivizm ne kadar faydalı oluyor olmuyor, gerçekten eyleme geçmeyi öteliyor mu bunlar tartışılan konular, merakının denk düştüğü yer de bu tartışmalar, internette aratıp bulursan seni tatmin eder

benim merak ettiğim internet aktivizmini beğenmeyip bunun dışında eyleme geçen kişilerin oranı ne
  • freebird5406_2  (08.01.17 21:19:08) 
Benim de şöyle bir eleştirel sorum var. Şimdi çoğu kişi paylaşıyor imzalıyor etiketler bilmem neler ama çözüm fiiliyata geçmek. Yatağına yatıp imza atıyor sonra da sonuç almayı bekliyor. Bu kadar yazan imzalayan destekleyen insanlar fiiliyata geçseydi ülkede sorunlar yarıya inerdi. Napmak lazım şimdi?

Hani terörr karşı bordo klavyelileri eleştirmek gibi. Çekip 3,5 kişiye derdini anlatmak fiiliyata geçirmektense feysten, twitterdan, vatan hainleri hepinizi köpeklere yem edicez ,yazmak gibi geliyor bana.
Bu kampanyaya imza atmanın insanlara yetmesinden rahatsızım.
  • cahs  (08.01.17 21:54:16 ~ 21:54:38) 
mesela şu an kazdağları yamacına yapılmak istenen yenice çırpılar termik santrali ve buna karşı aktif olan kazdağı koruma ve yeşil çanakkale gibi ekolojik örgütler var biz oraya fiziksel olarak gidemediğimiz zaman onların elinde devletle müzakere ederken bakın bu kadar kişi de istemiyor deme gücü oluyor, sonuçta bu bir mücadele alanı

hadi buraya kadar gelmişken :)
www.change.org

edit: termik santralin bugünkü inceleme değerlendirme komisyon toplantısı iptal edilmiş, son üç gündür yoğunlaşan kampanyaların etkisi de var fakat bu bir geri adım değil takipte olalım :)

süreci twitterdan takip etmek isteyenler için #Kazdağıhepimizin
  • freebird5406_2  (11.01.17 20:15:43 ~ 20:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.