[]

hesabıma her ay y.dışından 20k euro giriş olsa bunun takibi yapılılır mı

diyelim ki tr'de normal çalışanım aylık kazancım belli 3k diyelim.

bankadaki dolar hesabıma her iki ayda bir 30k ve üstü miktarda isviçredeki bir bankadan para transferi yapılsa ne gibi sorunlarla karşılaşırım?

türkiyede polisler, banka, maliye vs bu paranın nerden geldiğini soruşturmaya sorgulamaya başlarlar mı ? kendimi hapiste bulur muyum?
amerikada olsa soruşturulacağını biliyorum ama türkiyedeki yasadan süreçten emin değilim. sanırım belli bir takip yok ancak emin de olamiyorum. yardımcı olursanız sevinirim

 
Bankalar yurt disindan senede 12bin TL'den fazla girisi bildirmek zorunda olmali Maliye'ye eger degismediyse. Hele ki tek seferlik degil de duzenli bir girisse daha buyuk sikinti.

Maliye de ama bugun ama 3 sene sonra gelip, "hayirdir sen?" diyebilir.
  • crown  (08.01.17 15:38:35 ~ 15:38:55) 
kan alırlar.

para aklamak denen bir olay var hatırlatıyım.
  • anonymice  (08.01.17 15:45:32) 
eğer paranın kaynağı yasalsa bir sorun olmaz. kaynağını sorarlar söylersiniz yasal ise no problem


  • oscar  (08.01.17 15:51:19) 
@crown, anonymice 2 aile bireyi y.dışında yaşıyor, onların gönderdiği paralar bunlar. y.dışında çalışıyorlar sonuçta. desek kanuni bir yaptırım söz konusu mu ? y.dışında çalıştıklarını yaşadıklarını kanıtlayabiliyoruz bu arada gerçekten de öyle durum


  • mhmtt  (08.01.17 15:51:39) 
2k üstü giriş masak denetimine girer. kaynağı belliyse no problem.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (08.01.17 15:53:39) 
aılen varsa calısan bı halt edemezler, vergilik bir durumu da yok. malıye su an fetoculerden baska sey umursamıyor da gelseler de acıklaman var kı 20k kucuk bır para kımse gelmez bence


  • hopp  (08.01.17 16:02:47) 
kaynagini belirtip vergisini odemeniz gerekir. buyuk rakamlarda transfer gerceklestirecekseniz eger ustune buyuk vergi binecektir. amerika kaynakli ayipli gelir sahibi tanidiklarim maalesef paralarini ulkeye sokamamaktalar. yani para aklama isine girmeniz gerekir ki adami osurturlar. turkiye deyip gecmeyin.


  • mgser  (08.01.17 16:49:02) 
işin bir de yurtdışı boyutu var. parayı gönderdikleri ülke de sorun çıkartacaktır. mesela almanya'da bildiğim kadarıyla aylık 10k üzeri transferin kaynağını sorarlar. yani vergisi ödenmemiş gelirse sıkıntı doğacaktır haliyle.


  • burya  (08.01.17 16:51:20) 
aylık yıllık değil, işlem yani transfer bazında 2k


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (08.01.17 17:06:06) 
gönderen burada kendi adına hesap açıp gönderir, size de kendi hesabından para çekmek için yetki verirse bir sıkıntı olmaz.

euro dediğinize göre, avrupa ülkesi. hemen hemen bütün ab ülkeleri ile çifte vergilendirme anlaşması var. orada vergisi ödenmiş kazançlar, burada vergilendirilmiyor.

kendi hesapları arası transfer olduğu için kara para sorunu da olmaz.

diğer türlü aile bireyleriniz dahi olsa, mutlaka takibe takılır ve vergiye tabi olabilir.

www.hurriyet.com.tr
  • babilbaligi  (09.01.17 10:01:24 ~ 10:03:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.