[]

windows 10 driver uyumluluk sorunu

merhaba.

arkadaşlar 2011'de aldığım lenovo z570 laptop'u kullanıyorum hala ancak lenovo windows 10 için sürücüleri güncelleştirmemiş.

neyse bende w 10 kurulumundan sonra win 7 driver'larını kurdum. öncesinde de ssd aldım performansı arttırmak için.

ssd'den sonra pc gerçekten yağ gibi akıyor ancak oyunlarda ve bazı programlarda dll sorunları çıktı. arada bir sistemsel sıkıntılar da seziyorum.

w.n 7'ye geri dönüp devam mı etsem yoksa bu işe bir çözüm mü arasam bilemedim. zamanla güncellemelerle birlikte düzelir mi bilmiyorum. ne dersiniz?

 
Bence dön abi ben 7 ye döncem valla üşengeçlikten dönemiyorum bir türlü. 10 yüklü geldi kaldı öyle bir ara döncem ama 7 ye söz.


  • gozu acik sevisen yahudi  (08.01.17 01:30:22) 
dll hatası genelde dosya eksikliğinde oluyor. driverla çok ilgisi yok gibi. acaba eski sistemden direk yeni sisteme kopyalayarak mı aldın hata veren bıdıları? eğer yapmadıysan kurulum yapmanı tavsiye ederim çünkü kurarken ihtiyacı olan dll'leri system32 klasörüne atıyor bu tür şeyler.

win 10 da ayrıca çalışmayan oyunlar da yok değil (stronghold crusader II gibi). ama onlar dll hatası vermiyor. bence win 10 da bi diren. ben aşırı beğeniyorum. yapamazsan da 8.1'e falan geç 7 ne bu devirde.
  • aşksız prens  (08.01.17 01:37:56 ~ 01:40:10) 
kullanıcı deneyimi açısından w7 ile w10 arasında pek fark yok aslında. 8.1 kullanmadım hiç.

kopyala yapıştır değil tabi kuruyorum her şeyi aksi taktirde hiç çalışmaz.

birinde crack dosyası çalışmıyor, diğeri google'da çıkmayan bir hata veriyor falan. win 7'de sorun yaşamadığım crack burada bozuk diyor mesela.

driver'lar win 7 olduğu için olabilir mi acaba? win 10 driver yok gerçekten sinir bozucu durum. yoksa win 10 güzel tabi bende kalmak isterim :)
  • dont judge me mom  (08.01.17 01:48:36) 
ama win 10 o sürücüleri yine üreticilerin sitelerinden çekip yüklüyor. kendi lenovo'nun bileşenleri için uyumlu sürücü yapıp yüklemiyor. emin olmamakla beraber sürücülerden kaynaklı sorunlar olabilir diye düşündüm bende.

biraz daha uğraşayım bakalım. stabil bir kullanıma kavuşursam devam ederim yoksa win 7'ye dönüş yapacağım :)
  • dont judge me mom  (08.01.17 02:09:58) 
peki hocam bir de böyle deneyeyim kendim yüklemiştim sürücüleri. çok teşekkür ederim tavsiyeler için.


  • dont judge me mom  (08.01.17 02:21:28) 
windows 10 kurduktan sonra güncelleştirmeleri denetle dediğinde bir kaç saat içinde güncel driverları yüklüyor.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (08.01.17 23:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.