[]

Sokak kedileriyle ilgili.

Merhabalar. sokak hayvanlarını geç farkeden birisi olarak evde çantada kedi maması bulunduruyorum. Market yakınsa süt, peynir alıp kedi/köpeğe vermişliğim de vardır.
Ancak bu kediler niye resimdeki gibi gelmiyor? Bazıları miyavlıyor mama sevmiyorlar diye evden peynir götürüyorum kaçıyor. Ben de el mahkum oraya bırakıp gidiyorum. var mıdır kaçırmadan mama vermenin taktiği yöntemi??? Azıcık kedi aeveyim diye diyorum.
Bugün 3 tane kediye yanaştık arkadaşla birlikte hepsi kaçtı..

Not: Kediyi eve alıp yazın bırakacaktım ama ev arkadaşım sert şekilde kabul etmedi şerefsiz.

Not2: ifşaya katıldığım için resmimi koymakta sakınca görmedim.

Edit: kediyi eve hiç almadım. Anlatım bozukluğu varsa kusura bakmayın.

 
arkadaşına aferin demeye geldim. eve aldığın hayvanı niye bırakıyosun?


  • sutlu nescafe  (08.01.17 00:51:34) 
kedidir dostum, ne yaparsın. her insan senin gibi davranmıyor onlara emin ol, bu yüzden onlarda ona göre davranış sergiliyorlar.

sana bir tavsiye, büyük mamalardan al (3-5-10kg) buzdolabı poşetlerine koy,bu şekilde hem daha hesaplı hem daha pratik oluyor, yırtıp verirsin sonra çöpe atarsın poşeti. bugünlerde her yer kar olduğu için yemek bulmakta çok zorlanıyorlar benim de vaktim olduğu için sabah ve akşam çantama mamaları yükleyip hem yürüyüş yapıyorum karda, hemde gördüğüm hayvanı besliyorum, bir de bazı yerlere sürekli bırakıyorum.

teşekkürler yaptığın şeyler için, çok yaşa.
  • Apocalypse  (08.01.17 00:58:16) 
Sutlu, Eve almamıştım daha apartmanın önünde durakta takıldık.
Bugün beraber gezdiğimiz arkadaşla konuştuk biraz da o kedi düşünüyorsan kısırlaştırılmış gariban sakat bişey bul dedi. Bana mantıklı geldi. Uygun ev ortamım olursa o şekilde bir dost edineceğim galiba.

Bu arada ev arkadaşımın taa a.

Apo, reca ederim insanlık vazifesi. Ya ben öğrenciyim öyle büyük masrafa giremiyorum. Arada mama arada şoktan peybir süt vs. 1,2 lira ile idare ediyorum. MAma almışken sunta yemesin diyorum hoop fiyat artıyor. PEynir iyi oluyor evde de oluyor sürekli. 3,5 liralık mama da var azar azar veriyorum işte..
  • cahs  (08.01.17 00:58:42 ~ 01:01:08) 
öncelikle eve alacağın kediyi hiçbir şekilde (kedinin gezmeye gitmesi haricinde) evden gönderme +1

kediler sürekli mama bırakırsan ve sana ısınırlarsa yavaş yavaş yanaşırlar. öyle her mama koyana gitmezler. hatta benim çevremdeki kedilerden doğumundan beri büyüttüğüm ama bir türlü yanaşmayan kediler bile var. sen mama koy sürekli, aralarından illa kendini sevdirenler olacaktır. azıcık sabır.

bir de, böyle kedi/köpek ile çok ilgilenilmeyen muhitlerde kedilerin/köpeklerin insanlara çok yakın olması iyi bir şey değil. mama koy geç. sığır insan çok olduğu için yanaşan hayvanlara kötü davranabiliyorlar.
  • lesmiserables  (08.01.17 01:00:24) 
Eve almadım kediyi:)
Aynı kediyo görmüyorum ki sürekli değişiyor kediler. neyse kötü davranan insanlar varken az biraz zor gibi haklısın. denk gelirsem severim artıkın.

  • cahs  (08.01.17 01:12:14) 
Kimse yazmamış ama sütü sulandırıp veriyorsun değil mi? Yoksa ishal oluyorlar ve bu hiç iyi bi şey değil.


  • dijalli  (08.01.17 10:00:25) 
Sakat bir kediye bakmak daha özenli bazen zor bir süreç. Ayrıca öğrenciyim param yok vs demişsin de kedi beslemek bedava olan bir şey değil ki. Hastalansa Nasıl ödeyeceğini de önceden düşünmen gerek. Belki beslemek 100-200tl ayda ama her zaman ek bir şeyler çıkabiliyor. Peynir vermek yerine kaliteli açık mamalardan al 10liralık. Bir de ev arkadaşına kızman çok yersiz herkes kediyle yaşamak ya da kedi sevmek zorunda değil. Hatta isabet bile olmuş 4-5ay kediyi eve alıştırıp yazın salarım demek çok saçma. O hayvancık sonra nasıl tekrar sokaklara alışsın??!!!!


  • fasulyek  (08.01.17 11:03:53) 
Dijalli, Evet süt için arkadaşım söylemişti. Onun memlekette kedisi var tecrübeli aöylüyor bana sağolsun.

Fasulyek, Kediyi beslersem evde 2 arkadaşım daha var masrafları ortak halledeceğiz o yönden biraz daha rahat olur.
Aslında kediyi kısırlaştırmamak için öyle düşünmüştüm. ama galiba haklısın. alıştırıp bırakmak doğru değil. Uyarı için teşekkürler.
  • cahs  (08.01.17 15:59:46) 
ekleme: olabildiğince kedi kısırlaştırın. bağlı bulunduğunuz belediyenin ücretsiz kısırlaştırma servisi var mı bir bakın. ayrıca mamayı internetten 15 kg'lik toplu şekilde alırsanız ucuza geliyor baya. petshoplardan almayın.


  • lesmiserables  (08.01.17 16:17:06) 
Kedi kısırlaştırmadan sonra kediler sokaklarda zorluk çekiyormuş. AYrıca böbrekleriyle ilgili sorun olduğu için yiyebileceği şeyler de özwl olması gerekiyormuş. arkadaş demişti de araştırmadım. BÖyle olunca evde bakılmayan kedi için kısırlaştırmak doğru mu?


  • cahs  (08.01.17 17:02:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.