[]

İngiltere'de oda kiralamak - erasmus

Merhaba,
10 gün sonra erasmus için ingiltere'ye gideceğim, lokasyon Stoke-on-trent, üniversite de Keele, fakat kalacağım yeri hala ayarlayamadım, yurt teklifini çok pahalı geldiği için reddetmek zorunda kaldım, kiralamak için oda bakarken de çok arada kaldım ve size danışmak istedim.
Öncelikle gitmeden depozito ödeyip odayı kiralarsam; gidince ortada öyle bir oda olmama ihtimali var mıdır? Bunun güvenliğini nasıl sağlayabilirim? Yoksa couchsurfing veya hostel gibi konaklama yöntemleriyle birkaç günlük bir yer bulup gider gitmez orada kalırken ev mi bulmalıyım sizce?

Evin lokasyonu ile ilgili de sıkıntım şöyle:
okula yürüme mesafesinde olan evler 50 £ daha ucuz fakat otobüs durakları, marketler, eğlencelik mekanlar uzakta, mahallesi de oldukça ıssız.

Merkezde olan evler ise marketlere, eğlence mekanlarına yakın fakat okula otobüsle gitmek gerekiyor. Bir de 50£ daha pahalı diğer seçeneklere göre.

Siz olsanız nasıl yapardınız? Gidip sokakta kalmaktan bayağı korkuyorum

 
dolandırıcı her yerde vardır. gitmeden kesinlikle depozito vermezdim ben. gidip bir hostele yerleşmeni tavsiye ederim önce birkaç gün içinde de bulursun şanslıysan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.01.17 16:51:27) 
oda bakmaya devam et. illa ki depozito istemeyecek biri çıkacaktır. baktın çıkmadı hostele yerleşirsin.
market öncelikli bi konu. yakınında olmazsa haftada iki gün zaten alışverişe gitmen lazım, otobüsle o kadar yükü taşımak yürümek de dert. ben olsam merkezi bi yerde kalırım.

ev ile ilgili en kötü ihtimal yer bulamayıp hostele yerleşmek, oradayken yer aramak, bulduğunu görmeye gitmek ve birazcık pahalıya bi yere yerleşmek. ama sokakta kalmazsın. dandik de olsa bi eve yerleşirsin. kontrat yaparken çıkma şartlarına dikkat et. eğer kalacağın yer lodger yani kısa dönemli kira değilse ve sana 6 aylık vs kontrat imzalatırlarsa 1 ay öncesinden (notice) haber vermek suretiyle kontratı sonlandırma maddesi olduğundan emin ol. bakarsın evi sevmezsin sorun çıkar vs.

bol şans.
  • sttc  (07.01.17 17:26:45) 
kontrata özellikle dikkat edeceğim, merkezi bir yer mantıklıymış evet, teşekkürler ^^


  • insaniz iste  (07.01.17 18:24:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.