[]

Tozsuz Bentonit Kedi Kumu Önerisi?

Bir süredir vancat bentonit kedi kumu kullanıyorum 7 aylık kedim için. Silika kumlar kanserojen denildiği için hiç almadım. Fakat kedi bentonit kumu eşeledikçe toz çıkıyor bir miktar. O çıkan toz da akciğerlere zararlı sanırım.

Bu bentonitli kumların toz çıkarmayanı mevcut mu piyasada?


 
Yıllardır türlü türlü bentonit kum kullandım ama sıfır toz çıkaranına denk gelmedim. Uzmanı değilim ama bentonitin yapısı gereği zaten sıfır toz çıkarması da imkansız zannediyorum. Şimdi baktım sanicat diye bir markanı tozsuz kumları varmış ama ne derece tozsuzdur bilemiyorum. Buna ek olarak çam peleti kumlara da bakılabilir.

Bentonit kum için de ben Rossmann'ın kumlarından alıyorum uzun zamandır, pek memnunum. Nispeten daha az tozutuyor.
  • buff  (07.01.17 15:08:15) 
buff da demiş, tozsuz olması biraz zor gibi.
ama o toz genelde kum kabına kumu koyarken çıkıyor.

ben temizmama'dan alıyorum kumları ve 6 kedim var, ama hiç eşelerken toz çıktığını görmedim.
  • blatta hiberna  (07.01.17 15:13:01) 
@hiberna, gözle görünmese de kedi çok eşeleğinde toz kokusu alıyorum. Kedinin ciğerleri için zararlı olabilir gibime geliyor.

@buff, hocam sanırım bunu diyorsun. www.hepsiburada.com

Özellikler:

* 100 doğal bentonit
* Toz içermez.
  • Cherea  (07.01.17 15:20:53) 
Evet, şunlar da varmış
www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Ama dediğim gibi böyle şeylere ben pek itimat etmiyorum, kullanmadım da, nasıldır bilmiyorum o yüzden.
  • buff  (07.01.17 15:31:25) 
valla kanserojen olup olmamasını bilemiyorum ama bir süre kullandığım betonitler yüzünden kedim hala uyurken hırıltılı nefes alıyor. 4 saniye çiş yapıp cıktığı kumun kanserojenliğini betonitin ciğerlerine kum doldurmasına tercih ederim açıkçası. bilmem siz ne düşünürsünüz...


  • cry baby  (08.01.17 14:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.