[]

Arabayı çalıştırayım mı?

Dün akşamdan beri hiç çalıştırmadım. Sizce çalıştırıp motoru ısıtıp kapatayım mı? Sıkıntı olur mu daha sonra.
Bir de üzerini temizlesem mi? Buzları v.s.
Arabayla ilk kışım olduğu için cahilim bu konuda :D


 
Arabanızı arada çalıştırıp tekrar soğumaya bırakmanızın bir işe yarayacağını sanmıyorum. Eğer arabanızı gerçekten kullanacaksanız tabiki öncelikle üzerini temizlemekte fayda var.


  • birak bu isleri  (07.01.17 14:35:47) 
Çalıştırmanız faydalı olacaktır. En azından akü kendini toparlar. 15 dakika çalışması yeterli.


  • teknikekip  (07.01.17 14:53:09) 
Eger kullanmayacaksan hic elleme degme.bosu bosuna motoru isitip sogutmaya gerek yok.mumkun oldugunca kendisinin cozupmesi daha iyidir.


  • duptıs  (07.01.17 15:02:07) 
Aku soguk havalarda bosalır, bi 15 dk calismasi iyi olacaktir bnde yarin inip calistiricam, 2 sene once 3 gun calistirmadim ve aku bosaldi sonra ara dur elektrikci


  • eja  (07.01.17 15:27:21) 
aku icin ben de calistirilmasi gerektigini duydum. peki bu her arabada oluyor mu yoksa genc arabalarda olmaz diyebilir miyiz


  • jedilance  (07.01.17 15:52:51) 
Eski transporterde hiçbir işe yaramadı, akü bitti en sonunda, takviye attık, bimde o kablolar 15 lira ve şu sıra satışta olmalı, yoksa edinin.


  • kargn  (07.01.17 15:56:32) 
Akü boşalmasın diye çalıştıracaksanız gerek yok. Arabanın rölantiden ve soğukta kısa bir süre çalışması da zararlı, silindirlerde tam yağlama olmaz. İlla çalıştıracaksanız biraz sürün.

Temizlik gerekir. Geçen hafta yağan Ankara karında ilk yağdığında temizlemedim, ikinci yağışta ise ilk yağıştan altta kalan kar buz olmuştu, yarım saat araba kazıdım. Özellikle sileceklerin olduğu kısımdaki ızgaraları temizleyin. Buz oluşuyor, silecekler çalışmıyor, fıskiyeler su atmıyor. Kaporta üzerindeki kar sürdükçe düşer zaten.
  • kaportaci mahmut  (07.01.17 16:57:58) 
Kar dursun da biraz ilgileneyim keratayla.


  • six packsiz  (07.01.17 17:09:57) 
arabanın üstündeki ve lastiklerin etrafındaki karı temizleyin,
yerinden çıkarmak mümkün değilse rölantide yarım saat vs çalıştırılabilir ama dizelse ısınmaz yine.
sileceklerin altına bişeyler koyabilirsin, donup yapıştığında sileceği çalıştırınca yırtılabiliyorlar.
  • sttc  (07.01.17 17:35:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.