[]

uçak biletleri niye bu kadar pahalı?

şu aralar özellikle. 180-190tlye git gel yaptığım yer şu an 320-340tl. nedir bu farkın sebebi? 1 ay öncesinden bakıyorum üstelik.




 
Çok saçma bir durum türk Hava Yolları ayağına sıkıyor bence. Turist gelmiyor kriz var işler kesat ama THY fiyatları düşürmeyi geçtim zam yapıyor.


  • mayeskuel  (06.01.17 19:38:29) 
arz-talep


  • godsparticle  (06.01.17 19:47:11) 
dolar arttı. petrol fiyatları arttı. bir de okulların ara tatili yaklaştı. bu arada biletler uçar...


  • gotic  (06.01.17 20:09:23) 
thy kuyruğu dik tutuyor da chieflerin hemen hepsini işten çıkarmışlar. ölürüm de fiyat kırmam diyolar. ne de olsa devlet karşılar zararı


  • cekilmis gayfe  (06.01.17 20:19:45) 
thy yurtdışı seferlerindeki yemeği de kaldırmış..
yurtiçi kısa mesafede dağıtılan sandviçe döndürmüşler artık.

hem fiyatı artırıyor hem de hizmeti kısıtlıyor.
mayeskuel haklı bu konuda.
  • kedidir o kedi  (06.01.17 20:55:26) 
türkiye ülke içi lokasyon dinamiklerine pek hakim değilim ama avrupada 20 aralık -10 ocak, 1 şubat-1 mart, paskalya dahil öncesi ve sonra 5 er gün, 15 haziran-10 eylül, arası ve türklerdeki kurban ramazan bayramlarında bilet fiyatları uçar.

bunun dışında thy 1 sene öncesinde onur air, pgs gibi şirketlerle rekabette olduğu çoğu destinasyonda artık tek firma. bundan dolayı bazı destinasyonlarda fiyatlar 2 katına çıktı.
  • kurnaz  (06.01.17 21:02:55) 
anasını sattıgım vergiler yuzunden.


  • hopp  (06.01.17 21:04:16) 
ara tatili falan anlarım. ama 1 ay önceydi bu dediğim fiyatlar.
uçak kullanmaya bir sene içinde başladım. öncesi için bilgim yok. eskiden de bu dönem böyle mi oluyordu bilmiyorum yani.

  • bass solo take one  (06.01.17 21:09:50) 
ah ulan ah
yıllardır bu işi yapanların akıl edemeyip göremediklerini şeyi buradaki arkadaşların biliyor olması ve burada harcanıyor olması ne büyük kayıp.

(bkz: büyük resim)
  • basond  (06.01.17 21:12:55) 
buyuk resmi cizenlerin bi yerlerini yalayacagina mantikli argumanlarla gel. benim argumanim gayet mantikli. teror var. kimse gelmiyor. turizm batmis. thy bir suru adam cikariyor. buna ragmen fiyatlar zamlanmis. thy'de ceo'da olsan, kahvede cayci da olsan bunda bir yanlislik oldugunu idrak edersin.


  • mayeskuel  (07.01.17 00:45:54) 
ne vergi ne petrol; su siralar pegasus ve thy cok zararda, teror vs cok etkiledi bunlari. thy zarardan kurtulmak icin kampanyalar yapmak yerine (pegasus yapti bir ara cok), comar mantigiyla biletlere surekli zam yapiyorlar. hizmet kalitesi giderek de dusuyor..bu gidisle zarar etmekle kalmayacaklar hakikaten batacaklar. sabanci, gidisattan dolayi pegasusu satacakti en son ne oldu bilmiyorum. kagitlari degerlensin diye aylar oncesinden yuzbinlerce belki bilet sattilar, kasaya para girsin amac.


  • ubi dubium ibi libertas  (07.01.17 00:57:15 ~ 00:59:49) 
ben mükemmel yönetildiğini yanlışlar yapılmadığını söylemiyorum ama burada bilmeden etmeden rererö diye sallayan çok kişi var

cevabım yav he he.

alın biraz çalışma yapayım dedim ve avrupa için en uygun fiyatlı biletleri çıkardım
londra git gel
prntscr.com
roma git gel
prntscr.com
berlin git gel
prntscr.com
barselona git gel
prntscr.com
moskova git gel
prntscr.com

görüldüğü üzere ya çok yakın fiyat yada daha ucuz. Pahalı bile olsa insanların rötar bagaj taşıma kapasitesi ikram indiği meydan/saat uçak içi eğlence sistemi gibi şeyleri tercihlerle thy yi seçmesi son derece normal.

ha eskiden aynı rota ucuzdu şimdi pahalı dersen ki sorun bu vergiler arz talep ve yakıt giderleri gibi temel şeyler yüzünden olan bu. En önemlisi arz talep.
  • basond  (07.01.17 01:09:01 ~ 01:45:37) 
@basond,

avrupa ucuslarinda thy bok gibidir. yakin zamanda ucmus biri olarak ikramlari rezalet. adam gibi yemek yerine, saat 11 ucusunda omlet verdiler. bu mu ikram?

ha bir de nasil filtreledin ne yaptin bilmiyorum; ama londra-istanbul ucuslarinda pegasus her zaman ucuzdur. pegasus ingilterede 1-2 yerden ucmasina ragmen yine ucuzlar..thy sempatizanligi yapmanin alemi yok, egriye egri dogruya dogru. birmingham'da oturan adamlar, ucuz diye 3 saati goze alip oradan londraya pegasusla ucmaya geliyorlar. thy birminghamda ucmuyor mu, ucuyor; ama millete kazigi sokma derdinde.

rasgele bir tarih sectim istanbul ucusu icin: 31 ocak-1 subat (baska tarihlere de bakabiliriz)
thy birmingham: 183$, thy gatwick londra: 148$, british airways heatherow londra: $142, atlas stansted londra: 122$, pegasus stansted londra: $85

rakamlar ortada..

londra'dan uculacaksa atlas ya da british..para yoksa pegasus, thy en gerizekali tercih bence.

ha unutmadan, thy ingiltere ucuslari bagaj limiti 20kg yapildi en son; atlasjet'in 30kg. bagaj konusunda ayrica, mesela thy ile bir kabin alti bagaji daha almak istediniz. kilo basina £9 (40 liraya yakin) para istiyorlar (adam skmek); british airways'de mesela £36 (23 kiloluk bir bagajin tamami). THY ye ikinci bir valizle gelin 23 kg olsun o da ,sizden £200 alirlar. hala mi thy?
  • ubi dubium ibi libertas  (07.01.17 02:07:47 ~ 02:18:18) 
@ubi
son 1 ay içerisinde en az 15 defa uçtum bende sabah kahvaltısında omlet gözleme tost seçenekleri veriyor akşam yemeklerinde makarna et tavuk balık seçenekleri var. skyscannerdan girip sıralattım herhangi bir algoritma özellik vs kullanmadım.

istanbul(herhangi) londra(herhangi) şeklinde arattım.

yaptığım thy sempatizanlığı değil. Zaten daha ucuzu uygunu varsa biner gidersin kimse polemik yapmıyor. Sadece seçen insanların neden seçmiş olabileceğine dair yorum yapıyorum.
  • basond  (07.01.17 02:15:11) 
@basond, verdigin bilgiler yanlis. thy, ucuz degil; hizmet kalitesi de dusuk. eskisi gibi degil artik. bagaj olayi zaten basli basina bir utanmazlik.

thy gatwick-istanbul ucusunu da kullandim. yemek secenegi sunmadilar, ellerinde ne dokuntu varsa dayadilar millete. calisan hostun, hostesin sucu bunda yok elbette. yukaradaki mudurleri ne karar aliyorsa onu uyguluyorlar.
  • ubi dubium ibi libertas  (07.01.17 02:21:53) 
@ubi yahu ucuz değil diyorsun ama rakamlarla geldim işte bavul hakkının neresi utanmazlık anlayamadım low cost firmalara göre çok daha fazla hak veriyor. Ha bavulumu kırıyorlar kaybediyorlar diyorsan da zaten aynı firmadan hizmet alıyorlar dış istasyonda.

benim her uçuşumda seçenek verirken size seçenek vermemesi beni şaşırttı açıkçası. ya herkes aynı şeye yüklendi size seçenek kalmadı yada o uçuşta bir sıkıntı oldu onu bilemem.
  • basond  (07.01.17 02:27:19) 
basond,

yeterince anlatamadim heralde. ornekler veriyorum, bagaj olayinda. atlasjet, 30kg; thy, 20 kg..british airways (thy standardinda bir havayolu, lowcost degil), £36 alirken 23kg bir valizden; thy, yaklasik £200. iste bu utanmazlik..serbest piyasa dersen, giydiren giydirebildigine..sonra neden thy batiyor..
  • ubi dubium ibi libertas  (07.01.17 02:39:36) 
@ubi peki kardeşim.
prntscr.com

  • basond  (07.01.17 02:44:43 ~ 03:58:05) 
basond,

kardes bana tarih ver. paylastigin resimler hicbir sey ifade etmiyor, kolayca filtreleme yapilabilir. bana tarih ver ki sana o tarihin bulundugu tum haftanin istatigini cikarayim suraya koyayim.
  • ubi dubium ibi libertas  (07.01.17 14:44:38) 
skyscannerla gelme bana. orada ucuz gorunen sey sitesine gittiginde farkli gorunuyor. bana thynin kendi fiyatini goster


  • mayeskuel  (08.01.17 01:48:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.