[]

başkalarında olup sizde olmayanları kıskanmamayı nası başarıyorsunuz?

ben bazen başaramıyorum da, kabullenmesi biraz zor oluyor, "anne bizde niye yok" moduna giriyorum.




 
Düşündüm de kimsenin tek bir şeyini kıskanmıyorum. Kendi derdimle çok meşgul olduğumdan sanırım.


  • devilred  (06.01.17 18:36:18 ~ 18:36:32) 
eğer benim elde edebileceğim bir şeyse uğraşıyorum uğrunda. elde edemesem de meşgul ediyor.

yok değilse de kader kısmet deyip geçiştiriyorum. içten içe de kıskanıyorum tabi dsfsdf. ama elden bir şey gelmiyor.
  • passion rules the game  (06.01.17 18:38:43) 
kıskanmıyorum da kendisine sunulan ayrıcalık sayesinde sahip olduklarını tamamen kendi başarısıymış gibi satan insanlara uyuz olurum


  • freebird5406_2  (06.01.17 18:41:53) 
kıskanıyoruz da yapacak bişey yok.


  • supermatik  (06.01.17 18:42:13) 
Çok çılgın kıskanıyorum zenginlere hayat çok güzel lan


  • gozu acik sevisen yahudi  (06.01.17 18:45:04) 
kanaat etmek gerekiyor önce. sanirim firdevsi demişti: yeryüzündeki bütün izdiraplar, aza kanaat etmemekten doğar. bildigim kadariyla kıskanmak kalbe zarar verir, ömrü kısaltır (içten yanmalı motor misali) .


  • 1adam  (06.01.17 18:47:18) 
Gerçekleri kabullenmek lazım önce. Sonra mutlu olmak için zengin olmaya, başkalarındakine ihtiyaç olmadığını fark etmek zor değil. Zenginliğin sınırı yok. Hiç bir zaman kesmez seni bişeylere ulaşmak daha fazlası her zaman olacaktır. Bkz uzun adam. Seni mutlu eden şey ego değilse mutlu olmamak için sebep yok.


  • hasmetizm 2046  (06.01.17 19:21:05) 
kimseyi kıskanmıyorum +1
hangi özelliği düşündüğüne göre değişir mesela insanın düzgün fiziği vardır çalışarak seninde olabilir
yakışıklı/güzeldir buna pek bişey yapamazsın gerçi ama makyaj diyelim.
irade olabilir ki sanırım bu tür şeyleri helal olsun derim ama kıskanmam.
ama fiziksel parasal şeyleri hiç mi hiç bende de olsun demem. araba ev yalı vs.
  • basond  (06.01.17 19:29:38) 
Benim de pek kıskanç bir yapım yok, genel olarak diğer insanları tınlamıyorum ama bazen benim ne kadar uğraşırsam uğraşayım sahip olamayacağım (hayır, paradan bahsetmiyorum burada. karakter özelliğinden bahsediyorum. misal cana yakın olmak, güçlü iletişim becerileri vb.) şeylere sahip olan insanlara gıpta ediyorum.

Misal şu an iş yerimde bir kız var. Uzun süreden sonra ilk kez birini kıskandığımı hissediyorum sanırım. Onunla kendimi kıyasladığım zaman ben pek çok açıdan daha üstün geliyorum (dış görünüş, akademik başarı vb.) ancak onun karakter yapısı ve insanlara yaklaşımı benim asla sahip olamayacağım bir şey ve ben bunu gıpta ile karşık kıskanıyorum. Bu konuda yapacak bir şey yok. Bu kolayca önüne geçilebilecek bir duygu değil bana kalırsa.
  • köstebek kurabiye  (06.01.17 19:46:21 ~ 19:49:30) 
hayatım hep kendi seçimlerimden ibaret olduğundan mütevellit ne kazanamadıklarıma ne de bende olmayanlara karşı herhangi bir duygum yok.


  • odiyus  (06.01.17 20:09:21) 
niçe ne demiş, kıskanmak doğaldır demiş.

ben şahsen kıskanmıyorum. Materyal dunyada bir fiyat performanscıyım zira, bmw yerine 1.5 dci tercih ederim. 10 bin liralık saat yerine caliber 53 seiko severim. koskoca ev yerine bir oda bana yeter. Yemek zaten sorun degil. Karı kız desen ne mal olduklarını yakınen tecrube ettim.

kıskanıcak bisi yok.
  • anonymice  (06.01.17 20:12:52) 
Pek kimseyi kıskandığım söylenemez.
Planlarımı kendi becerime, kapasiteme ve isteklerime göre yapıyorum.
Ne istediğimi de bildiğim için, ona ulaşmak adına çalıştığımda bir şekilde elde edebiliyorum.
Hayatımdan memnunum açıkçası.
Çok büyük şeyler olmasa da olur, elimdekilerle yetinmesini de bilirim.
Olmazsa da canım sağ olsun.
  • duyond  (06.01.17 20:15:16) 
bana ne ya deyip geçiyorum. ne kıskanacam ya


  • cekilmis gayfe  (06.01.17 20:17:56) 
kıskanmak insanın yapısından gelen bir özellik. kıskanmıyorum diyen yalan söyler.
Kıskanmak ile haset etmek ayrı şeyler. Kıskanmak imrenmektir, keşke benim de olsa diye içinden geçirmektir. Haset etmek ise bir hastalıktır, benim yoksa onun da olmasın demektir.

  • AWD  (06.01.17 21:02:36) 
herkes kimyası geregi birilerini kıskanır, sadece bunun farkında olacak kadar kendini kurcalamayan, kendini es geçenler kıskanmıyorum der. insanın yapısında var bu. cok dogal bır duygu bununla savasmak yerıne kabullenmek lazım. bırılerı de emın ol hayatının belırlı donemınde senı kıskanıyordur/kıskanmıstır.

ben hep soyle dusunuyorum mesela annem sadece benım annem o ınsanın degıl, karsı komsum benım karsı komsum, apartman gorevlımız benım, cocukken abımle yazlıkta yurudugumuz gun benım an'ım kımse satın alamaz ve yasayamaz. sahıp oldugum anılar, dostluklar, attıgım kahkahalar bunlara kımse sahıp olamaz. o zaman onun hayatı o kadar muhtesem gelmemeye baslıyor. ben uzulsem kız kardesımın gozlerı dolar mesela ama o uzulse dolmaz, o gözyası bır cok seyden kıymetlı benım ıcın.. oyle yanı, bır de hıc bır sey dısarıdan goruldugu gıbı degıl bunu da unutmamak lazm
  • hopp  (06.01.17 21:15:59 ~ 21:19:42) 
Kiskaniyorum ama kiskandiklarim maddi seyler degil. Kimsenin malinda vb gozum yok.

Kiskandiklarim, guzel iliski, guzel vucut filan. Hadi guzel vucut sahibi olup olmamak benim elimde, kiskaniyor olmam sacma. Imrenmek filan diyebilirim.

Ama iliski vb konusunda yapacak bir seyim olmadigi icin kiskaniyorum. Cunku onlar da sansli olmuslar iste, o sans niye bende degil filan gibi.
Kiskanip kotu dusunmuyorum ama yanlis anlasilmasin :)
  • kuehles blondes  (07.01.17 00:18:28) 
Ne olduğuna bağlı. Normalde kıskanmıyorum. İstediğim her şeye sahip olmasam bile, elimdekiler güzel şeyler ve varlıkları bana yetiyor. İstediğim bir iki şey de zaman içinde olabilecek şeyler. Parasal şeyler varlığı güzel olsa da, zaten iç çekerek aradığım, uğraşacağım bir şey değil. Zaten bir yol seçmişim ve o yoldan devam ediyorum, kah sıkıntılı kah sıkıntısız devam ediyor. O yüzden, çok da içim gitmiyor. Kıskanmayla uğraşasım gelmiyor.

Bir de etkilendiğim bir şey görünce kıskanamıyorum. Ötesinde ağzı açık ayran budalası gibi hayran oluyorum.

İki kişiyi kıskandım bu sene ama. Önem verdiğim ve verdiğim önem uğruna çok uğraştığım, kendimi kan ter içinde bıraktığım, çok zorladığım bir şeyde başarısız olursam ve biri parmağını kaldırmadan yaparsa kıskanıyorum. Aslında kıskanmak mı bilmiyorum; daha çok üzülüp 'Ben gerizekalıyım, tam bir gerizekalıyım. Niye yaşıyorum, ölsem ya ben' diye bunalıma giriyorum. Odak noktam o değil yani, benim yetersizliğim. Bu herhangi bir konuda olabilir, sadece işle ilgili değil.
  • aychovsky  (07.01.17 11:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.