[]

Askerlik ve hastalıklar durumu

Ağustosta tecilimi bozdurup askere gitmeyi planlıyorum,şuan üniversite son sınıfım,fakat sol dizimde,sağ omzumda ve sol elimde ileri derece güçsüzlükler ve hafif işlemleri 5-10 dakika sonra yapmadan sonra bile uyuşmalar ve ağrılar söz konusu ve düz tabanım,fakat sıkıntı şu ki üniversite hastahanesinde bile teşhis konulamıyor (düz tabanı onaylıyorlar),"çok bir şey gözükmüyor" deniliyor ve egzersizle geçiştiriliyor bu ağrılar ve sıkıntılar fakat benim açımdan durum bu bırakın şınav çekmeyi vs. bırakın,sol elimle telefonu 10 dakikadan fazla tutunca parmak uçlarım uyuşmaya ve elimin gücünü yitirmeye başlıyor.Şimdi burada sizce durum ne olur,askerde nasıl bir muamele olur ve sizce nasıl bir yol izlemeliyim,rapor olur,derdini şöyle anlatırsın,böyle yaparsın vs vs gibi? Bu arada bölümüm Din Kültürü Öğretmenliği ve kısa dönemi işaretleyeceğim.




 
Hayırlı tezkereler şimdiden


  • jamalbsf  (06.01.17 17:40:19) 
askeriyede somut belgelere bakarlar. rapor alamazsan büyük sıkıntı. hele piyade olursan her gün minimum 2 maksimum 6 saat, 4,25 kg silahla nöbet tutarsın. nöbette nizami duruşunda kalırsan bi' süre sonra ağrı yapıyor. derdini belgen olmadan anlatırsan ağlıyorsun derler ve daha çok öperler. hele mesleğinden faydalanmaya çalışırsan daha da güzel öperler.


  • herzl  (06.01.17 17:47:20) 
Eger gitmeyi dusunuyorsan normal saglikli biri ne yaparsa senden de onu yapmani beklerler, yapmazsan sikinti cekersin. O sekilde yapamayacagina inaniyorsan da bir sekilde teshis koydurmaya bak ki askerlik muayenesinde bende bu bu var diyesin. Onlar seni zaten tekrar muayeneye alacaklar butun raporlari dogrulayacaklar. Ama bende bir sikinti var agriyor dersen oyle kolay bulunur bir sey degilse ve onlar da bulamazsa saglam raporu verirler gider sinav ceker nobet tutarsin. o yuzden bir hastaligin varsa ne oldugunu bulmadan subeye gitme.


  • robokot  (06.01.17 18:13:38) 
Madde 66 diyor ki www.tsk.tr

Madde 66-A) 1.(Değişik:14.1.2013-13/4240-42 md.)Ayakların yürüyüşügüçleştirmeyecek derecede olan şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10-19(10 ve 19 dahil) derece arasında olan düz tabanlıklar.

bunları iyice incele ama senin bunu hastaneden alacağın rapor ile muayene olacağın doktor ve önüne çıkacağın heyete, kanıtlaman lazım.

gerisi birazda heyetin insafına kalmış durumda.

koldaki güçsüzlüğü vs dikkate alacaklarını zannetmiyorum. Ben yönetmelikte güçsüzlükle ilgili bir şey göremedim.

imza: bir çürük.
  • paranoyak kedi  (06.01.17 18:20:54) 
bende de benzer drumlar var dı ..
heyet önce gönderir askere gittiğin yerdeki askeri hastane karar verir.giyecen o yeşil elbiseyi yani öncelikle.

  • jamswety  (06.01.17 18:46:10) 
Bir doktordan rapor alsam o zaman faydası olur heralde değil mi o zaman beyler,bir şekilde bir doktordan rapor almak gerek en azından o halde bunu mu anlayabiliriz?


  • dadas9  (06.01.17 20:04:27) 
askeriye hiyerarşisinde her şeye 1 veya 0 ile bakılır, düz mantık.
Belgen varsa, bu adam uzun süre ayakta kalamaz, elinde uzun süre bir şey taşıyamaz diyen bir raporun varsa en iyi ihtimalle nöbetten düşersin yani tutturmazlar.
Düz tabanlık askerlikten muaf olmana yetecek kadarsa dikkate değer, yoksa normal insan muamelesi görürsün. acemi birliğinde 3-4 hafta her gün ayağında botla rap rap uygun adım yürüyeceksin. Belgelerine çok önem ver.
şu anda kısa dönem askerlik izin kullanmazsan total 5,5 ay. bunun yaklaşık 1 ayı acemi birliğinde yürüyerek geçiyor. öyle şınav mekik falan yok. geriye kalan 4,5 ay usta birliğinde de ne iş verirlerse onu yapacaksın. niyetini bozma. hakkında hayırlısı olsun.
  • AWD  (06.01.17 21:09:08 ~ 21:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.