[]

yemekten sonra yürüyüş iyidir diyor şu yazıda bi bakar mısınız?

çoğu okuduklarımda da yemekten hemen sonra hareket etmeyin diyordu, sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir acaba?

www.trendus.com


 
Vücut sindirimdeyken kanın büyük bir kısmı midede toplanmışken hareket etmek tehlikeli. Yazı da çok saçma hiçbir bilimsel geçerliliği yok. Kan şekeri bu şekilde düşmez ya da diyabet bu şekilde engellenmez.


  • angelus  (06.01.17 13:38:28 ~ 13:42:06) 
evet angelus, seni hatırlıyorum sıkı sıkı tembih etmiştin, hatta yemekten hemen sonra da ev işlerini bile hemen yapma bir 10-15 dakika otur öyle demiştin. ben hep onu uyguluyorum.


  • for day to break  (06.01.17 13:41:58) 
Yemeklerden sonra kan şekeri hızla yükseliyorsa zaten dandik bir şey yemişsindir, ondan hızla yükselir. Yükselen kan şekerini "Dur biraz egzersiz yapayım da düşsün" diyerek düşüremezsin. İnsülin şekeri hücrelere sokar öyle düşer, yer yoksa yağa dönüştürür öyle düşer. Ha hiçbiri olmasa adrenalin salgılarsın öyle düşer ama o da hipoglisemiye sokar. Yürüyüş yapmak niye düşürsün. Evet egzersiz yapınca kan şekeri düşer de o çok başka bir konu, yani yemek sonrası yükselen kan şekeriyle ilgili değil.


  • angelus  (06.01.17 13:49:44) 
Yemekten sonra kanın büyük bir kısmı midede falan toplanmaz ve hareket etmek kesinlikle en doğru şeydir. Ayrıca yediğiniz besinlerin lifli ya da glisemik indeksi düşük-yüksek olması da hareket etmeniz için avantaj veya dezavantaj sağlamaz. Yemek sonrası "hareket"ten bahsediyorum.

Hareketten kasıt zaten yürüyüştür. Ve yazıldığı gibi kan şekerini dengeledigine dair bilimsel calismalar mevcut.Yürüyüş dışında yapılan ağırlık çalışmaları , koşu ve benzeri yüksek efor gerektiren aktiviteler zaten tavsiye edilmez ve yapılmamalıdır. O yüzden böyle aktiviteler yemek yedikten 1 ile 2 saat sonrasında tavsiye edilir.
  • boklu yumurta  (06.01.17 14:13:56) 
@boklu yumurta, yani sen diyorsun ki; yemeği yer yemez fazla efor gerektirmeyen yürüyüş gibi aktiviteler sağlığa yararlıdır. anladım sağ ol.


  • for day to break  (06.01.17 14:19:02) 
www.livestrong.com

benim anladığım kadarıyla yemekten yemeğe değişiyor. çok fazla yediğin bir yemeğin arkasından hemen yürümek tavsiye edilmiyor diye anlıyorum yukarıda verdiğim linkten.

onun dışında normal bir öğünden sonra hafif bir yürüyüşün faydalı olacağı söylenmiş.
  • levpontryagin  (06.01.17 14:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.