[]

Sözlükteki tanım yapma samimiyetsizliği

Sizin de gıcığınıza gidiyor mu? Sinirinizi bozuyor mu?

Bir örnek: başlık kıvırcık saçlı basketkol hayranı ergen gibi bir şey. Entry şöyle: hiç mi iyisine denk gelmediniz diye sordurtan hede.

Bu beni rahat ediyor, sizi etmiyor mu?

 
Tanım değil bunlar zaten, adam kendi düşüncesini yazıp formata uydurduğunu sanarak ettirgen kalıpla yazıyor.

Eskiden "dedirten" derdik bunlara, hiç sevmezdik :)

(bkz: dedirten)
  • crown  (06.01.17 13:10:15) 
bunlardan rahatsiz olunan yillar cok gerilerde kaldi mate.


  • baldur2  (06.01.17 13:15:27) 
moderatörlerin ve kondüktörlerin ince eleyip sık dokuyarak yazar aldığı, hatta kondüktör döneminden de önce, tanım yapmayanın uçtuğu (hatta üstteki cevabı yazan crown'un sözlükte moderatör olduğu) yıllarda kayıt yaptıran çaylakların veya o dönem yazarlarının bir alışkanlığı.

tanım yapmadın mı çaylak oluyordun, uçuyordun, çaylaksan yazar olamıyordun. illa tanım ya da örnek olmalıydı. çaylak isen örnek de olmamalıydı.

o yüzden o dönem yazar ve çaylakları itici de olsa cümlelerini tanım formatına sokmaya çalışıyorlar. ha bir de soru başlığa cevap entry yazmak yasak iken cevabı yazıp sonuna "diye cevap verdirten soru" yazıp kuraruyordun. ben de hiç sevmiyorum ama mecburdu bu bir aralar. çirkindi ama kurtaryordu.

bir e bir paragraf yazı yazıp en alta "tanım: hede hödö" diye entry'ye tanım eklemeye çalışanlar var, o da çok itici.

şimdi cıvığı çıktı zaten. gg olmadıkça, ticari itibari zedelemedikçe istediğini yazabiliyorsun.
  • kibritsuyu  (06.01.17 13:16:51 ~ 13:19:11) 
Tanım yapmak zaruriydi ama tanım yapmak için illa böyle şeyler gerekmiyor, tanım devamı diye bir kolaylık var. Yani önceden tanımı yapılmış bir olayla ilgili illa tekrar tekrar tanım yapılmadan tanım devamı ile tanımı yapılmış kavramı kendi açından devam ettiriyorsun. Fakat bu olayı sözlüğün büyük bir kısmı bilmediği için tanım yapmak için kasıp duruyorlardı eskiden, halbuki gerek yok tanım zaten yapılmış. Ha crown'un dediği gibi bunlar tanım da değil zaten. Şimdi istediğini yazabiliyorsun herhangi bir şeye uydurmaya gerek yok.


  • angelus  (06.01.17 13:22:36) 
"Dedirten"li entryler zaten formata aykırı aslında. Cümle kuramayan insanlar kullanıyor. Hede kelimesi de oldukça meşhurdu eskiden sözlükte. Ayrıca tanım devamı +1


  • hasmetizm 2046  (06.01.17 13:29:46) 
bu gıcıklığı bir ara ben de yaşamıştım. her cümlenin sonuna "dır" konması gıcığıma gitmişti. evet.


  • for day to break  (06.01.17 13:45:00) 
Sozlugun en underrated ozelligidir tanim devami.

Eskiden her sey cok basitti: (bkz: tanim tanim devami ornek alinti ya da bkz degil)
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (06.01.17 13:56:07 ~ 14:48:02) 
bence bu yine iyi.

'beni çileden çıkaran başlık.' tarzı entryler daha berbat. neydi kuralın adı unuttum. bu şekilde yazıp debe olan bile var.
  • elorelia  (06.01.17 14:10:49 ~ 16:46:18) 
sözlükte öyle boktan akımlar var ki, 10 sene önce gördüğümde tüylerimi diken diken ettiren "hede" mevzusu şimdi gözüme bile çarpmıyor.


  • prompter  (06.01.17 15:06:41) 
uydurma tanım bunlar forumsal cevaplar.


  • basond  (06.01.17 15:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.