[]

Bir hangi araba sorusu da benden

Merhaba,

1-2 ay öncesine kadar hiç aklımda yoktu ama iş değişikliği sebebiyle ihtiyaç haline geldi. Servis mesai saatinden tam 1 saat önce götürüyor, insanlar da genelde yarım saat geç geliyor ve 1,5 saat erken gitmiş oluyorum. (ve erken çıkamıyorum maalesef)

Bendeki durum şu:
*İstabul Maltepe - Kurtköy arası günde toplam 55-60km yol yapacağım haftaiçi. Sadece iş için kullanacağım.

*Sakin sürücüyüm, performansla işim olmaz, 90-100 gibi hızlarda güven versin, sarsılmasın, yolu güzel tutsun yeter.

*Hb olsun, çoluk çocuk yok.

*Trafiksiz yolda sakin sürüşle en fazla 5-6 litre yaksa şahane olur .

*Bir de 2 sene sonra satabilirim, piyasası olsun, kolay satabiliyim, değeri aşırı düşmesin.

*Tipi hiç önemli değil, honda jazz bile sempatik geliyor.

*Bütçeye gelirsek; ucu çok açık bunun. 70-75'lere çıkabilirim ama hiç gerek yok 50 bin'e şöyle bir şey var, senin işini görür derseniz özellikle gözden çıkardığım bir tutar değil bu. Dediğim gibi tamamen 2-3 senelik işlevine ve bana olan masrafına bakıyorum.

Biniyim sorunsuz sorunsuz, akarıyla kokarıyla uğraşmadan gideyim istiyorum.

Ne dersiniz? 1.el - 2.el? Benzin - Dizel?
capon arabalarına sempatim var, toyota, kia filan iyi midir?

edit: unutmuşum, otomatik vites bir de..

 
iş değiştirseniz. bana en kolayı o geldi. ya da taşının bir iş için her gün günde 2 saat yola harcanmaz. he 1-5 ay belki dayanılır ama her gün her gün yazık.


  • kurnaz  (05.01.17 23:05:32 ~ 23:05:55) 
işi değiştiremem :)
2 saat olmuyor zaten, 80-90 dk civarı.

  • bcdhms  (05.01.17 23:16:32) 
hee 80 dk ne ki yahu bir günde. sorry.

iş ve evde yer varsa-helipad, geniş açıkllık etc, ufak çaplı bir helikopter alabilirsiniz. şaka değil oldukça ciddiyim.

www.helistart.com

rotorfx.com
  • kurnaz  (05.01.17 23:21:02 ~ 23:21:32) 
az yakıt yüksek verim konusunda renault'un 1.5 dci üzerine çıkabilen motor bulmak zor. Bugün otomatik vitesini kullandım, corolla'nın otomatik şanzumınından açık ara daha iyi. istediğin fiyat aralığında 50-55 bulabilirsin sanıyorum.


  • john lee hooker  (05.01.17 23:30:11) 
vallahi otomatik kısmına kadar astra j kasa 1.3 dizeli anlatmış diye düşünüyordum. sağlam, alman, sessiz, konforlu, yakıt konusunda üzmez, 100 ile giderken düz yolda 3e kadar iner falan diye düşünürken otomatiği gördüm :/

astra 1.4 benzinliye bakabilirsiniz tüpe uyumunu bilmiyorum fakat araç genel olarak güzel. bunlar olmazsa 1.5 dizel reno bakabilirsiniz. 1.2 tsi golf falan derdimde 55-60 km her gün için dizel daha mantıklı olabilir.

hatta ve hatta tüplü honda civic otomatik. fakat o da sedan :/
  • hayati cozemeyen adam  (06.01.17 00:44:08) 
2015 model Skoda Rapid Spaceback dizel otomatik kullaniyorum 4 aydir. Sizinkinden farkli olarak haftasonlari ve yazlari uzun yol yapmak icin aldim. Gayet memnunum, 60-65bin araliginda bulabilirsiniz.

Aylik yakit masrafiniz 500-600 civari,diger masraflar da yaklasik 700 lira olur.(bakim, vergi, sigorta-kasko, yikama vs.)
  • 62den tavsan  (06.01.17 01:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.