[]

bana kilo aldırsak

şimdi ben çeşitli tahlilllerden sonra kronik karaciğer hastası olduğumu öğrendim bir kaç gün evvel. boyum 158, kilom 43 en son. bunu öğrenmeden önce squat çalışıyordum düzenli olarak. ardından da kahvaltı. artık bu şekilde devam etmem doğru olur mu sizce yoksa kendimi yormayacak egzersizlere mi yönelmeliyim? yoga var mesela ama o da zayıflatıyor beni. ne yapsam ki?




 
beslenmenden haber ver asıl.


  • cekilmis gayfe  (05.01.17 18:41:39) 
beslenme de: kahvaltıda yumurtayı haftada bir veya ikiye indirdim çünkü diyetisyen öyle dedi. sabahları az biraz beyaz peynir, açık çay, üç dört zeytin, bol marul maydonoz salatalık türü şeyler, bir kaç dilim ekmek küçük bir kase yoğurt yiyorum.

ara öğün olarak ceviz ya da badem türü, bazen 1 elma ya da 1 portakal yani meyve.

öğleyin sebze yemeği hoşaf ve çeyrek ekmek.

ara öğün kefir.

akşam yine sebze yemeği pilav ve hoşaf. akşamdan 2 saat sonra yine kefir veya yoğurt. et veya sakatat türü şeyleri haftada bir ya da iki kez yiyebiliyorum.
  • for day to break  (05.01.17 18:46:44 ~ 18:48:05) 
bu şekilde kilo alman çok zor zaten. karbonhidrat ve protein alman gerek. karaciğeri de üzmemek gerek tabi bu arada. doktoruna danış derim.


  • cekilmis gayfe  (05.01.17 18:48:38) 
kefir ve yoğurt yiyorum protein olarak bunlar yetmez mi, arada et de yiyeceğim işte. ekmeği zaten bırakmadım burdan da karbonhidrat alırım. doktora da gideceğim zaten.


  • for day to break  (05.01.17 18:51:37) 
günde en az 50 protein alman lazım, yediğin süt ürünlerinden maksimum 20 gram protein, taş çatlasa 30 protein geliyor. bu protein mevzusu kilo almak için değil. kilonu korumak ya da kilo vermek dahi istiyorsan günde 50-55 gram protein alman şart. vejetaryen, vegan değilsen, her gün balık, tavuk, et ya da hindi tüketirsen bu protein ihtiyacını daha kolay karşılarsın. yumurta yemediğin günler yediğin et türünü 1 porsiyondan fazla yemen gerekiyor.

sağlıklı beslenme için protein alımını arttırdıktan sonra kilo almaya başlayabilirsin. eğer halen alamıyorsan, sağlıklı yağ, karbonhidrat tüketimini fazlalaştırırsın.
  • cikis yolu  (05.01.17 19:13:38) 
sen bana staja gel, eşimle evlediğimizde 42'ydi şimdi 56.

saydığın menünün toplamı benim ara öğünüm eder ancak. (75 kiloyum) et balık gibi protein almıyorsun. sebze yemeği, marul maydonoz gibi şeylerle ancak düşük glisemik indexli karb alıyorsun, hiç biri gram kilo yapmaz. patates pirinç gibi nişastalı karb tüketmelisin. ne bileyim ben senin yerinde olsam günde 3 porsiyon burger falan yerdim herhalde.

geçmiş olsun
  • try again fail again fail better  (05.01.17 19:15:43 ~ 19:16:36) 
@cikis yolu evet diyetisyenim de öyle dedi. yumurta yediğin gün et yeme sakın dedi. dediğin gibi her gün tüketmesem bile birini tüketirken birini tüketmeyeyim. yumurta yersem etten uzak durayım. haftanın 2 günü de ikisinden de uzak durup, kc'mi mutlu edeyim.


  • for day to break  (05.01.17 19:24:33 ~ 19:26:53) 
konu sadece kilo almaksa niye millet kilo alamıyor anlamıyorum. tabi ki konu sağlıkla ilgili o kadar cahil değilim de. 5 ayda 30 kilo falan aldım. obezite tabi 130a çıkmıştım hazzirandan kasıma kadar. tek yaptığım nutella, şekerli içecekler ve tadelle yemekti fasdsad

o kadar kaloriye kilo alamaman mümkün değil. sağlıksızz tabii.

edit: ha bir de gece yatmadan yemek. yatmadan hemen önce bir büyük pizzayı göm of of deli deli yağlanırsın lömbür lömbür olursun yemin ederim.
  • liriamer  (05.01.17 19:29:39 ~ 19:30:45) 
Diyetisyenin yumurta yediğin gün et yeme diye uyarıyorsa değiştir o diyetisyeni.


  • angelus  (05.01.17 19:31:43) 
angelus, ben de karaciğer sorunu var. ben aslında tam bir etoburumdur ve yumurtayı da çok severim. bu zamana kadar bunları hep tükettim, şimdi kanımda yoğun hepatit b çıktı ve artık bunları bir düzene koyma zamanım.

beslenme konusunda herkes değişik şeyler söylüyor. ben hep medyada çıkan o kadını dinlerdim ama artık açıkçası doktorları ve diyetisyenleri dinleyeceğim. doktorum bana medyadan uzak dur kafanı karıştırmalarına izin verme dedi. biz boşuna dirsek çürütmedik dedi.
  • for day to break  (05.01.17 19:36:46 ~ 19:41:04) 
Tabii doktorun ne diyorsa onu dinle ama yumurtayla et teknik olarak aynı besinler, yumurtayı yediğinde et yeme demek bu anlamda mantıksız. Et yediğin gün et yeme demek gibi bir şey bu. Ha miktar olarak kısıtlanıyorsa o ayrı bir konu.


  • angelus  (05.01.17 19:57:37) 
aslında diyetisyenim öp öz yeğenim oluyor. neden öyle dediğini kendisine sorarım bir ara ve sana mesajlarım. ben de bilmiyorum neden öyle dediğini dur hatta arayım da sorayım lan.


  • for day to break  (05.01.17 20:00:03) 
angelus, ikisinde de kolestrol yüksekmiş, aşırıya kaçmamam gerektiği için aynı gün de ikisini de tüketme demiş bana. karaciğer fazla yorulmasın diye.

çünkü benim kolestrolüm hep yüksek çıkıyor.
  • for day to break  (05.01.17 20:05:43 ~ 20:09:07) 
karaciğerinde problem varsa et yediğin gün yumurta ye dememesi normal. karaciğerin proteini sentezleyemiyor demektir, eğer böyle bi durum varsa vegan proteinlere yönelmeni öneririm. chia, flux, pumpkin seed


  • try again fail again fail better  (05.01.17 20:08:06) 
Sorun miktarlarda yani. Yoksa aynı gün yumurta ve et yemek bir sıkıntı yaratmaz, miktarı kısıtlamak için aynı gün tüketme demiş. Yoksa yumurtanın etkileşimiyle etin etkileşimi farklı farklı sonuçlara neden olmaz.


  • angelus  (05.01.17 20:24:30) 
evet o da senin kendisini bu şekilde anlamış olabileceğini onun miktarı abartmamam için öyle söylediğini söyledi.


  • for day to break  (05.01.17 20:29:54) 
Bence alma. <3

Sağlık sorunların için de geçmiş olsun şimdiden.
  • yirmisantim  (05.01.17 20:31:14) 
ben yumurta yediğin gün 1 porsiyon et ye, yemediğin gün 1 porsiyondan fazla et ye demek istemiştim. az protein almak kasların, kalbin için kötü. süt ürünleri, peynir, yoğurt da kolesterol içeriyor, ama miktarı konusunda bir bilgim yok. özel bir durumun varsa, yumurta yediğin gün kırmızı et yerine balık, hindi yesen, yumurta yemediğin gün kırmızı et yesen nasıl olur? zaten haftada maksimum 2 gün kırmızı et yersin, geri kalan günler beyaz et. 2 yumurtada yaklaşık 12 gram protein var, süt ürünlerinden de 25 gelse, protein açığın kalıyor. sebzelerdeki karbonhidrat oranı çok düşük, çok yağ tükettiğini de düşünmüyorum. protein de yemiyorsun vücudun kendi kendini tüketiyor.

diyetisyenin özel bir durumun varsa onunla ilgili daha bilgili olabilir. belki bu yüzden sadece kolesterol miktarlarını ve kalori hesabını dikkate alıyordur. ben olsam işin matematiğini de sorardım. kaç gram yağ, kaç gram karbonhidrat, kaç gram protein. harfi harfine uymak zorunda değilsin. yine de işin mekaniğini kavramış olursun.
  • cikis yolu  (05.01.17 20:38:35) 
evet sağ olun hepinizde, dediğin gibi ben işin matematiğini öğrenmeliyim. bu kalori hesaplamasından hep kaçtım, sanırım artık öğrenme zamanım geldi.


  • for day to break  (05.01.17 20:48:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.