[]

Kopya Muamelesi Üniversite

Gençler bugün başıma bir olay geldi. Şimdi denizde emniyet ve güvenlik diye 2 kredilik bir ders var. İlk iki vizem 92 ve finaline girmiştim. Hoca kağıtları dağıttı. Dağıtmak dediğim her sıranın en önünde oturanlarına verdi arkaya doğru gitti kağıtlar. Benim sıramda önümdeki çocukta bitti kağıt. Yanımdakinde de 3 tane vardı birini kendi aldı birini bana verdi birini de arkadakine. Sonra hiçbir şey yapmamama rağmen gözetmen geldi kağıdıma işaret koydu ve gitti. Sınavda kitapçık olduğunu da sonradan öğrendim. Sınavdan sonra hocayla (araştırma görevlisi asistan) konuştuğumda "arkada 3 kişi konuştunuz" gibi bi ifade kullandı. Kesinlikle konuşmadım ve yalan söylemediğimi belirttiğimde "sen hoca olsan kopya çekenin mi kağıdına işaret koyarsın yoksa yılanın başını küçükken ezip teşebbüs edenin mi" gibi saçma bir ifade kullandı. Bense kesinlikle ama kesinlikle konuşmadığımı, zaten henüz kağıtlar dağılırken ismimi yazmama bile fırsat olmadan işaret koyduğunu, ayrıca böylesine kolay bir dersten kopya çekmemin mantıksız olduğunu açıklamama rağmen bu sefer dinlemedi beni ve derdini dekanlığa anlatırsın dedi ve işlem başlatacağını, kitapçık değiştirdiğimi belirtti. Benim de kitapçıktan haberim olmadığını, eğer varsa neden kendisinin tek tek veya sayarak dağıtmayıp, böyle bir durumun kendisinin sorumluluğunda olduğunu anlatmama fırsat vermeden gitti.

Şimdi ben kesinlikle kopya çekmedim, kitapçık değiştirmedim. Eğer işlem başlatılırsa savunmama ne yazmamı önerirsiniz? Ayrıca final haftamda manevi olarak bana zarar verdiği için hocanın (ar. gör) ceza almasını istiyorum. Önerileriniz var mıdır?


 
hiçbir şey olmaz. muhtemelen olayı dekanlığa bile götürmeyecek seni korkutmak istedi sadece. olay gitse bile aynen dediklerini yaz savunmana, somut delil olmadan hiçbir şey olmaz.


  • bobinhoo  (05.01.17 16:10:15) 
Eski bir araştırma görevlisi olarak bölümün ar. gör.ü koruyacağını düşünüyorum. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim, kopya çekme durumu olmasa bile görevlinin şüphelendiği kişinin kağıdını alma hakkı var. Yani tam olarak iş üstüne yakalamak zorunda değil. Sonuçta kimse müneccim değil, siz çekmemiş olabilirsiniz ama şüphe uyandıracak bir şey yapmışsınızdır, alır kağıdınızı.

Araştırma görevlisi hakkınızda işlem başlatamaz. Dersin hocasına bildirir, gerek duyarsa hoca işlem başlatır. Öyle bir durumda da savunma vermeniz gerekirse eğer gerçekten kopya çekmediyseniz hiç atar tutar yapmadan olan neyse onu doğruca yazın yeterli. Araştırma görevlisine savunmanızda bok atmanız sizin pek lehinize olmaz, itici gözükür hepsinin ötesinde.

İşlem başlatılmazsa (ki her kopya vukuatına işlem yapılmıyor zaten) dersin hocası ile gidip görüşün. Hatta her durumda hocayla görüşün. Böyle böyle ben kopya çekmiyordum, bir yanlış anlaşılma oldu, ben kopya çeken biri değilim zaten, sınavın yanmasından çok sizin gözünüzde böyle bir izlenimim olması beni üzer vs. gibi düzgünce konuşarak durumu anlatın.

Eğer araştırma görevlisi illa ceza alsın diyorsanız zannedersem resmi bir dilekçe ile rektörülüğe başvurmak gerekir diye tahmin ediyorum. Hakkında soruşturma falan açılabilir şahsın. Daha da olmadı dava açabilirsiniz. Ama bu kısımlardan doğrusu pek de emin değilim, yanlış da yönlendirmek istemem. Kaç senelik akademik hayatımda böyle bir durumla karşılaşmadım çünkü. Yine de bu tarz işlemlerin sonucunda da bir şey çıkacağını zannetmiyorum.
  • buff  (05.01.17 16:11:41) 
Kimseye bok atmak değil amacım. Neyden şüphelendiğini dahi bilmiyorum ki ağzımı açmadığıma o kadar eminim ki. Yarın bağlı bir dersimin finali var ve bu olay yüzünden çalışamıyorum aklım orda. Ar. gör. şu an hiçbir şeyi ispatlayacak durumda değil. Saçmalık ya o halde gıcık olduğu insanların morallerini bozmak için rastgele işaret koyar işlem başlatır. Bu mudur?


  • dog day afternoon  (05.01.17 16:20:04) 
O kadar yapamaz elbette. Bir kişi hakkında öğrencilerden çok fazla şikayet gelirse o zaman sorun çıkar çünkü. Ayrıca hiçbir araştırma görevlisi de çok özel bir durum olmadıkça öğrenciye takmaz zaten, merak etmeyin. Hoca kadar iletişim kuran insanlar değil onlar öğrencilerle.

Dediğim gibi işaret koymuş olması illa hakkınızda işlem başlatılacağı anlamına gelmiyor. Sadece sınavdan kalabilirsiniz de. Hoca ile ertelemeden görüşün.
  • buff  (05.01.17 16:27:39) 
Hocayı okulda bulmak imkansız ve mail adresi falan da yok çünkü bir hastanede başhekim yardımcısı bir doktor. Sadece ders günleri okula geliyordu dönemde. Kendisi zaten gayet ılımlı bir insan görüşme fırsatım olsa bana inanacağından ve işlem başlatmayacağından adım gibi eminim


  • dog day afternoon  (05.01.17 16:35:53) 
olayı es geçiyorum çünkü anlattığın şekildeyse haklısın. ama o ar. gör denilen zevat gerçekten o sözü söylediyse kendisiyle tanışmak gerçekten isterdim.


  • blue eyes white dragon  (05.01.17 18:47:53) 
Herhangi bir açık not veya telefon, kopya kağıdı gibi bir şeyle yakalanmadım eğer yakalanmış olsaydım bu delil olurdu işte. Bu dersin sınavına 100 kere girsem yine 80den aşağı almam o derece kolay bir ders ilkyardım ve güvenlik diye, ki ben bunun üzerine açıköğretimde de önlisans okuyorum aynı zamanda. Böyle kıytırık bir ders için kopya muamelesi görmek çok koydu bana.

@blu eyes, Aynen bu sözü söyledi
  • dog day afternoon  (05.01.17 19:19:14) 
... dersinin final sınavı için ... tarihinde ... saatinde ... salonunda bulunuyordum. gözetmen arş. gör. ... tarafından sınav kağıtları tek tek dağıtılmak yerine, her sıranın önüne toplu halde konulmuş ve öğrencilerin bir kağıt alıp arkaya iletmesi istenmiştir. benim bulunduğum sıra için sınav kağıtları benim önümde bitmiş, bana sınav kağıdı ulaşmamıştır. bu esnada yan sırada fazla kağıt kaldığı belirtilerek, arkadaşım tarafından fazla kağıtlar bana iletilmiş ve böylece benim ve sınav kağıdı almayan arkadaşlarımın sınav kağıdı alması sağlanmıştır. bu zamana kadar gözetmen sınav kağıtlarında herhangi bir gruplandırma olduğu yönünde bilgi vermemiş olup, sınav sürecinin sorunsuzca işleyebilmesi için yapılan bu davranış gözetmen tarafından kopya çekme teşebbüsü olarak algılanmıştır. kopya çekmediğim gibi, kopya çekilmesine izin vermediğimi bilgilerinize arz ederim.

gibi gibi
  • throw down the sword  (05.01.17 21:58:04) 
@throw down, teşekkür ederim. bu kalıbı kullanırım


  • dog day afternoon  (05.01.17 22:32:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.