[]

Fight Club'ın sonunda çıkan pipi

Bilinçaltı mesajı falan filân bu tip işlere hiç önem vermedim. Gayri ciddî buldum komplo teorilerini. Ama her şeyin çok basit veya çok karmaşık bir açıklaması olmalı.

Fight Club'ın sonunda şu 25. kare mi ne karın ağrısıysa o teknik ile, yâni çok kısa bir süre belirip kaybolacak bir şekilde bildiğin pipi fotoğrafı koymuşlar kıllı kıllı. VLC ile ağır çekim oynatınca net bir şekilde yakaladım. Sabah sabah mideler bulanmasın diye şöyle link şeklinde koydum fotoğrafı.
EDİT: Link kaldırıldı.

Şimdi bu fotoğraf neden kondu filme? "Batı ahlâkımızı bozmak istiyor." diye karikatürize edilen fikirler doğru mu o zaman? Değilse ne abi buradaki amaç?

 
Filmin içinde Tyler filmlerin aralarına değişik bu tarz sahneler ekliyor aykırılık için fln fln, en sondaki bu sahne bi yerde esprisine yapılmış bi olay. Bunu sen de anlamışsındır zaten herhalde ama, buraya yazmamışsın, ben yine de belirteyim dedim.


  • nucleon  (05.01.17 09:03:56) 
Sen öyle deyince bahsettiğin sahneye döndüm bi daha. Orda da aynı fotoğraf varmış zâten. (32.29) Dediğin gibi, doğru...


  • istambul  (05.01.17 09:16:20) 
@mimikikili, filmin popülerliğini buna bağlamak büyük iddia olmuş. sanatta "nasıl sevmezsin" muhabbetlerinden hoşlanmam ama fight club'dan etkilenmemek için baya aşmış olmak lazım


  • isimsiz uye  (05.01.17 09:45:15) 
kardeş git Pocahontas falan izle sen


  • confessions of an adman  (05.01.17 09:47:46) 
burada mimikikili'ye, "filmi övmüyor" diye laf eden, aklı sıra dalga geçen tiplerin, filmin en çok eleştirdiği insan tipi olması da traji-komik.


  • lancelot du lac  (05.01.17 10:00:06) 
film kendi kendine gönderme yapıyor. O tek karenin çok derin manaları yok.
"Batı ahlakımızı bozmak istiyor", ahlak salt cinsellikten mi ibarettir? Bu soruya evet diyorsan dediğin şekilde karikatürize edilen fikirler doğru olabilir ama bence ahlak salt cisellik değil. Ahlak kavramından cinselliği çıkarırsak da bence bizler zaten batıdan daha ahlaksısız.

Özetle filmin ahlak bozmak gibi bir amacı olduğunu düşünmüyorum, film genel olarak yalnız ve tek derdi tüketmek olan toplum eleştirisi.

Tek izlenimlik film diyenleri de çok ciddiye almayın, bu filmden kendinize bir dolu ders çıkarabilirsiniz.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (05.01.17 10:02:42) 
filmi nasıl izlediniz ben anlamadım ki? filmde bu konudan bahsetmiyor muydu zaten? tyler durden makinist olduğu zamanlarda fimlerin arasına böyle saniyelik sahneler koyuyordu. film kendine gönderme yapmış yani. karakterin yaptığı şeye gönderme yapmış.


  • dedimmidemedimmi  (05.01.17 10:18:41) 
Psikanalitik yanı oldukça ağır basan bi film.

Şuna bakabilirsin. armaganabanuz.com
  • la rana  (05.01.17 10:58:35) 
dedimmidemedimmi +1

film bence birden fazla kez izlenebilecek güzellikte, göze hoş gelen bir film. popüler olanı yerince havalı olma zamanı bitti gençler, yunan filmlerini övme bu ara iş yapıyor ona yönelin.
  • Apocalypse  (05.01.17 11:02:56) 
Ulan bi kere de insan gibi sorduğum soruya insan gibi cevap vermemeye kararlı insanlar cevap vermesin... Bir şeyi merak ediyoruz, fikriniz varsa yanıt istiyoruz. Kafa ütüleme değil. Aynen, nasıl havalı olunur onu merak ediyorum zâten. Filmi de götümle izlediğim doğrudur.


  • istambul  (05.01.17 20:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.