[]

İşten erken çıkınca laf sokan iş arkadaşları

Sevgili duyuru sakinleri, şimdi benim neredeyse bir senedir çalıştığım şirkette işe 9 buçuk gibi gidip 4 buçuk gibi çıkmaya başladım. Standart mesai saatleri 9-17:30.

İş arkadaşlarım laf sokmaya başladı da bunlara ne oluyor onu anlamadım zira patronun bir şikayeti yok.


Ha bu arada 30 yaşında eşek kadar adam olmama ramen bu benim ilk tam zamanlı işim, yani adap falan bilmiyor olabilirim bu konuda. Bana kalsa iş arkadaşlarım 3'te çıksın veya hiç gelmesin yahu, bana ne ama gel gör ki bunlar benim geç gelip erken çıkmama kıllanıyor.

Trafiğe kalmak istemiyorum, o yüzden işlerimi çabuk halledip çıkıyorum lan, ne var ki bunda?

 
patron memnunsa boşver abi.


  • reavelyn  (05.01.17 01:39:22) 
Bence içlerinde değer verdiğin insanlar varsa got konuş. De ki bu durumdan rahatsız mı oldun. Ben senin erken çıkmandan rahatsız olmazdım vs.

Şu yaşımda konuşmanın ne büyük nimet ve insanlık olduğunuz anladım.

Neyse ilk başta aranızda tatsız ve siğuk rüzgarlar esebilir bu konuşmadan dolayı ama 1 gün sonrasında daha güzel düşüneceğinden emin gibiyim. (Neden emin değilim konuşacağın kişi anlayışsız olmakta kendini zorlayan birisiyse sonuç vermeyebilir.)
  • cahs  (05.01.17 01:44:58) 
bizim şirkette de senden bir tane var. adı ali olsun. ali haftanın iki günü türlü bahanelerle gelmiyor, ali kafasına esince "benlik bişi yoksa çıkıyorum" diyip çıkıyor, ve ali şirkette olduğu sürece kesinlikle hhiçbir iş yapmıyor. bütün gün tuvalette takılıtor. bütün bunları görmemesi imkansız olan tüm müdür ve yöneticiler de aliye tek kelime laf etmiyor. ve biz de artık son zamanlarda aliye bol bol laf sokuyoruz. haliyle.

huzurunda kendisi hakkındaki düşüncelerimi yazayım.

eeeyyyy ali. bi sen mi akıllısın? bi sen mi trafiğe kalıyorsun? biz eve özel jetle mi gidiyoruz? evde anamız, bacımız, sevgilimiz, kedimiz beklemiyor mu bizi? biz bilmiyor muyuz keyfimize göre gidip gelmeyi? biz çok bayıldığımız için mi sabahın köründe kalkıp işe gelip gece karanlığında işten çıkıyoruz? bizim güneşe, uykuya, dinlenmeye hakkımız yok da bi senin mi var?

şimdi ali, diyeceksin ki "o zaman siz de yapın."
ali deli misin. hepimiz işimizi 3 te bitirip çıkarsak o ne biçim iş olur. bak patron ne der demiyorum. öyle iş olmaz. çünkü "ben işimi bitirip çıktım" diye bir mantık yoktur iş hayatında. iş bitmez. mesai saatleri bunun için var. diyelim sen çıktın ama saat 4te seninle alakalı bir mail geldi. ben mi cevaplayacağım senin mailini ali? eğer yaptığını çok haklı ve mantıklı görüyorsan tüm iş arkadaşlarının senin gibi davrandığını düşün. nasıl bir kaos olur ve hiç iş yürümez değil mi?

aliye hazırladığım bu laflardan seni de ilgilendiren kısımlar vardır muhtemelen @bk. sonuç olarak evet sen adap bilmiyorsun, bunu gelip ciddi ciddi soduğun için söylüyorum böyle yapmaya devam edersen iğrenç bir çalışma hayatın olur ve gerçekten mutsuz olursun. müdürlerinin ne düşündüğü işini ne kadar iyi yaptığın vs bunlar çok önemli evet ama çalışma arkadaşların sana cephe alırsa bir daha şirket içinde huzurlu olamazsın. böyle yapma.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (05.01.17 01:49:33) 
iyi de ben ali'den farklı olarak işimi gayet iyi yapıyorum. Hatta 2 ay önce 20 zam istedim ve aldım. Yani öyle çalışmadan maaş alma durumu yok, özel sektör bu.


  • bk  (05.01.17 01:53:44) 
ha bi de yemeğe millet 12 buçukta çıkıyor, ben 12'de. Çok sıra oluyor yakın yerlerde, bu sayede sıra beklememiş oluyorum. kesin buna da kıllanıyorlardır, arkamda sıra beklese rahat edecekler.


  • bk  (05.01.17 01:55:46) 
ha bi de ben twitter facebook u yayıla yayıla kullanıyorum ofiste, açıp haber falan okuyorum.

diğerleri de takılıyor tabi ama biri yaklaşınca pencereyi küçültüyorlar falan.

ya ne bileyim, me gerek var böyle şeylere.
  • bk  (05.01.17 01:58:43) 
Sıkıntı olsa patron da belirtir bi şekilde.
Dikkat et, iş arkadaşların senin bu esnek mesai anlayışını patronun gözüne sokmak için komplo hazırlamasın.
Sen gittiğinde veya sen gelmeden "aa bg gittiği/henüz gelmediği için bakamaz, neyse ben bakıyım bari ama benim de şu şu işler var yaa offf nasıl yetişicek" diye abartıp allayıp pullayıp adamın kafasına girebilirler.
  • megalomaniac  (05.01.17 02:01:20) 
"patronun sikayeti yok sesini cikarmadi" ile "patronla bu konuyu ozel olarak konustum izin verdi" arasinda bir fark var ona dikkat etmek lazim. eger ilki gibi bir durumsa is "arkadaslarinin" da citlatmasiyla "bk sen hayirdir?" diyebilir patron yakin gelecekte. veya millet isini bitirmeden e ben salak miyim ben de giderim aq diye ayaklanirsa patron ayaklanmayi bastirmak icin oturun oturdugunuz yere hamlesi yapabilir.

insanlarin derdiyle ugrasilmaz, sen keyfine bak ama yukaridakiler aklinda bulunsun.
  • robokot  (05.01.17 02:05:13 ~ 02:08:09) 
evet o komplo olayını yaparlar ha, daha önce biri benim fikrimi kendi fikri gibi anlatıp puanları toplamıştı.

ya şu ofis tayfası ne boş işlerle uğraşıyor , daha bir sene dolmadan bıktım.
  • bk  (05.01.17 02:07:29) 
istersen işinde bir numara ol, bu önemli değil. seninle "aynı pozisyondaki" insanlardan ayrıcalıklıymış gibi davranırsan herkes sana cephe alır. sonuçta işyerinin kuralları var ve şirketteki tüm çalışanlar 9da girip 17.30 da çıkarken senin ne ayrıcalığın var da böyle kafana göre gidip gelebiliyorsun? işini iyi yaptığın için mi bu hakkı görüyorsun kendinde? onlar kaç yıldır orada çalışmalarına rağmen işlerini senin kadar iyi yapamıyorlar mı yani? bu elbette ki kimsenin hoşuna gitmez.

bu arada biz de özel bir şirketiz ve ali de kendi işini çok iyi yaptığından bahsediyor, gerçekten bu konuda iyi olduğunu düşünüyor. ama her geçen gün sorduğu, saçma sapan, aylar önce öğrenmiş olması gereken konular hakkındaki sorularla daha da dibe batıyor, üstelik bunun bile farkında değil. ali hakkında fikrimi sorarsan bence inanılmaz üst düzey bi yerlerden birinin torpillisi.

sen ise gogogle tarzı bir yerde iş bulmalısın, bu tarz geri kafalı iş hayatı için fazla zekisin.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (05.01.17 02:10:07) 
Onlar isterlerse çıkabilirler mi 12'de ve 4 buçukta?

Sen neden ayrıcalıklısın onu anlayamadım. Onlar da çıkabiliyor ama çıkmıyorlarsa mesele Yok ama aksi durumda sadrazam sol ilişkisi geliyor akla.
  • mutlusismankedi2015  (05.01.17 02:15:18) 
aynı seviyede değiliz, onlar benim bi üstüm ama ben onlara değil de doğrudan onların manager'ına bağlıyım.

patron toplantıya geç kalmak dışında bir şeye kızmıyor, bunlardan birini fena haşladı toplantıya geç kalınca :)
  • bk  (05.01.17 02:17:52) 
onlar da çıkar istedikleri saatte, kimse çetelesini tutmuyor ki? koca binada 900 kişi çalışıyor , bazılarının işi buna uygun değil - mesela müşteri hizmetleri çıkamaz tabi ama yazılımcı çıkar yahu.


  • bk  (05.01.17 02:24:52) 
acik acik konusulmadiysa onden patronla konusmak lazim o zaman. birine ayip olur diye degil, sana baskalari komplo kurarsa seninle konusulmamis bir mevzudan bu rahatligin elinden gidebilir. onceden siz bunu konusmus olursaniz "haberim var size ne oluyor?" deme rahatligi olabilir patronunun. tamamen kendini koruma amacli dusunuyorum. "patron kizmiyor, bir sey demiyor" mevcut ortamda bir yere kadar gider. seni kolay elden cikarma luksleri yoksa senin de acil is mecburiyetin yoksa tabii salla gitsin.


  • robokot  (05.01.17 02:27:14) 
yani patronla konuşmadım da, adamla masalarımız yan yana. çıkarken zaten iyi geceler diyorum, otobüs kaçmasın diyorum. bu laf sokm olayı patron etrafta yokken oluyor.


  • bk  (05.01.17 02:31:00) 
olsun yine de sen bu laf sokma olaylarini ufaktan acabilirsin. belli ki sirkete deger katiyorsun zam da almissin. patron huzursuz edilmeni istemez oyleyse. "ben isimi bitirip cikiyorum boyle bana bu kolayligi sagladiginiz icin de tesekkur ederim ancak kulagima boyle boyle seyler geliyor diger is arkadaslarindan sizin de gorusunuzu almak istedim" tadinda citlatirsan o da en azindan haberdar olur gelecekte karsisina cikarsa ve senin tavrini destekliyorsa seni savunabilir. cogu kisi salla basi al maasi kafasinda oldugu icin operasyon icin degerli bir takim elemani olmanin ne demek oldugunu bilmez o yuzden bu dediklerim onlara tuhaf gelebilir. ben de senin gibi hayatimda bir gun calismis degilim (resmi olarak maasli eleman olarak vs) ama kurumsal firmalarda gecici olarak yasadiklari zorluklari cozme odakli o ortami soluma firsatim oldu (benim de yazilim). benim tamamen ozgur olmamin (mesai saatim olmuyor) sebebini anlayamayan kisilerden benzer tavirlar gordum ve can sikici oldu yani, sana deger veren bir patrona bu konuyu acmakta bir sakinca olmaz bence.


  • robokot  (05.01.17 02:40:41 ~ 02:42:27) 
Turkiye'de calisirken birgun mudurum cekti beni odaya "benim bir derdim yok ama is arkadaslarin gec geliyorsun diye soyleniyor" dedi.
Ben de adama hak verdigimi, cunku bana ihtiyaclari oldugu anda orada olmazsam isleri aksayabilecegini ve bu durumdan rahatsiz olmalarinin gayet normal oldugunu soyledim. Sonra ekledim: "Herkes 5bucukta toplanmaya baslayip saat 6 oldugunda ortadan kaybolurken ben onlarin arkalarini toplamak icin 9'a, 10'a kadar calisiyorum. Bir daha birilerinin homurdandigini duyarsaniz veya sikayet edilirsem sizden ricam arkadaslara durumu anlatin. Yine de ise vaktinde gelmem gerektigini dusunuyorsaniz, benim icin sikinti yok ama herkes gibi ben de 6 da cikarim."

Bu sozumun ustune bir daha hic sikayet duymadim. Olayin ozu: Eger isinizi hakkini vererek yapiyorsaniz boyle seylere takilmayin ama ayni zamanda yoneticinize de durumu izah edin ki baskalarinin doldurusuna gelmesin. Siz isinizi hakkiyla yapmaniza ragmen ofis ici politik oyunlar nedeniyle rahatsiz ediliyorsaniz, o ekip size uygun bir ekip degil. Bu durumda baska bir is bulup ayrilmanizi tavsiye ederim.
  • gormemisin oglu  (05.01.17 03:29:03) 
bir trollük var ama bismillah diyerek başlıyorum.

böyle hareketler düzeni bozduğu için kabul edilebilir hareketler değildir. yakın zamanda üstlerin patronu ikna edecek ve 1 kişinin keyfi için 10 kişinin huzurunun bozulmasının şirkete fayda değil zararı olduğunu, erken çıkan arkadaşın yerine daha ucuza aynı işi yapabilecek birilerinin bulunabileceği, ofisteki saatlerinin yarısında twitter, facebook ve ekşisözlük okuduğu, zaten kriz geldiğinden ortada müşteri kalmadığından dolayı bunun göze batacağından ötürü patron ilk seni çıkaracak.

benden habersiz cumartesi günleri erken paydos edip (ofisi farklı yerdeydi kimse görmeyince erken çıkabilme hakkını kendinde bulmuş- işlerini yapıyormuş nasıl olsa ama ondan istediğim tonla iş vardı ve mesaide bunları yapamıyordu) bunu farkettiğimde ben bunu haftalardır yapıyorum diyen elemanı geçmişe dönük uyarılarını da verip tazminatsız gönderdim.

ben ofisteki yöneticinin yerinde olsam 3 tane tutanak tutar tazminatsız işten atarım böyle adamı.
  • ozdek  (05.01.17 08:14:07) 
Bizim şirkette de vardı böyle biri. Müdür hiç karışmazdı fakat biz ayar olurduk. Sonunda diğer arkadaşlarla organize olup onun gibi davranmaya başladık. Bir hafta sonra işten çıkarıldı.

Diğer insanlar senden daha aptal olduklarından değil, şirketin kurallarına uymak zorunda olduklarını bildiklerinden dolayı böyle davrandıklarını unutma bence.
  • Crowley  (05.01.17 08:39:00) 
trafiğe kalmamak için erken çıkıyorum demek çok saçma. iş olsun veya olmasın orada mesai saati denen bir olay varsa siz de geç gelip erken çıkmayı bunu alışkanlık haline getirmişsiniz.


  • tolgan  (05.01.17 10:47:07) 
ne guzel aq, trafige kalmamak icin erken cikiyorsun, yemek sirasina girmemek icin erken yemege gidiyorsun. demek ki o sirkette bir sen akillisin, digerleri gerizekali. bu senin dusunce yapin. bu bana yapilsa ben de sinir olurdum.
he soru troll sorusu gibi zaten ama biz yine de normal cevabimizi verelim.

  • baldur2  (05.01.17 10:53:34) 
abi ben şunu anlamıyorum. "etik" diye bir şey duydun mu hiç? iş ahlakı falan? yani neden türkiyede bu tembellik, kurallara uymayayım da kendime göre kural koyayım hareketleri var anlam veremiyorum. Genlerden geliyor heralde.

bir kural varsa buna uyulur. Bu bu kadar zor olmamalı ya. Sonra almanyaya japonyaya gidince vay bee adamlar neler yapmış be hasan, vay anasını hasan diyoruz/ diyorsunuz.
  • safepassage  (05.01.17 10:57:38) 
herkes adamlara saydirmis; ama bence yaptiklari erdewm acisindan yanlis ama insani acidan gayet dogru. kiskanclik default gelen bi sey. eger kendini o alanda gelistirmemisse boyle davranmak normal. sonuc itibari ile karsi tarafi suclayamam.

edit: oha trafik icin erken cikiyomus pasam yeni gordum. dua et seni dovmemisler.
  • mayeskuel  (05.01.17 11:08:32 ~ 11:10:47) 
Daha önce çalıştığım bir bölümün satışçıları ve proje mühendisleri farklı binadaydılar. Aynı kampüs ama karşılıklı iki bina. Sonra bizim müdür başka bir bölüme geçti, yerine dışarıdan "Amerika görmüş" presentabl bir yönetici geldi. İlk aksiyonlarından biri de grubu aynı ofiste birleştirmek oldu. Şirkette mesai saatleri 08:00-17:30. Satışçılar 9'a doğru geliyor, arada öğle yemeğini 1 saat değil 2 saate uzatıyorlar, zaten arada müşteride oldukları içn düzensiz geliş gidişleri var. 08:00-17:30 çalışan mühendis arkadaşlarda huzursuzlanma başladı. Bu arada benim eski müdürle arada yemeğe çıkıyoruz, görüşüyoruz filan. Bu konu açıldı bir ara. Dedi ki "Bebe sandı ki takım ruhu oluşturacak aynı ofiste. Çalışma stilleri farklı olması gereken insanları aynı yere koyarsan illa ki hır çıkar. Amerika'da öğretmiyorlar bunu..."
Bu da böyle bir anım.

  • SiyamkedisiZorro  (05.01.17 11:20:03) 
Arkdaşlar, bu kafayla tüm zamanınızı ofiste geçirip ortaya bir şey çıkarmadığınız gibi üç kuruşa da çalıştırılırsınız. Biri toplantı set ettiyse, bana mail attıysa bir şey sormak için ben zamanında orada oluyorum zamanında cevap veriyorum, benim giriş çıkış aatimden kime ne yahu?

biraz kendi işinize bakın, şu işçi kafasını kenara koyun.
  • bk  (05.01.17 14:47:13) 
ooo plaza ağzı, alırım bir dal. Bizim ofiste de var senin gibi birisi, patron yalakasının teki. yüzüne tükürsek yarabbi şükür diyecek bir tip.


  • teknikekip  (05.01.17 14:51:45) 
yazılımcı için saat kısıtlaması hoş olmuyor evet. o zaman evden çalış freelance işler yap. şirkette çalışıyorsan herkesten erken yemeğe çıkmak, herkesten önce eve gitmek... bir akıllı sensin yani. umarım herkes seni taklit etmeye başlar ve patronun gözüne batarsın.


  • sanguine mcqaer  (05.01.17 15:08:24) 
Yüzsüz insan gördüm de bu kadarını görmedim. Alemin akıllısı bi sensin çünkü. Hakında dediklerinde çok haklılar, az bile yapıyorlar hatta bana kalırsa. İş ahlakı yoksunu insan tipisin direkt.


  • devilred  (05.01.17 15:25:20) 
madem kafana göre takılacaksın buradaki insanlardan ne diye bir yorum alma ihtiyacı hissettin. sen takıl aynen öyle. işçi kafasından kurtulun diye orda da bir kullan. belki üstünde birşeyler denerler.


  • tolgan  (05.01.17 15:32:30) 
aranızda ast üst ilişkisi yoksa aynı seviyede iseniz bu durumda alınmaları normal.
normalde çalıştığım yerde benim giriş çıkış saatlerim diğer bölümdekilere göre daha esnek. ama bunu başta söyleyen de patronum.
bu durumda benim altımda sayılan biri laf soksa, trip atsa sana ne oluyor derim ama senin durum biraz daha farklı.
  • cabiday  (05.01.17 15:39:20) 
bk, gordugun gibi memlekette profesyonel köle patrondan cok patroncu ciddi bir kitle mevcut. o yuzden bu kisilerle direk konusarak anlasman pek mumkun degil. sirketine urettigin bir deger varsa direk izin veren merci onayini alip keyfine bakacaksin.


  • robokot  (05.01.17 18:03:42 ~ 18:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.