[]

Sizce referandumdan evet çıkar mı

Bence hayır çıkar ya neden bu kadar kasıyoruz, chp ve hdp tamamen hayır der mhpden de %6-7 hayır çıkar, akpliler içinden de hayır diyenler illa ki olacak. Yanlış mı düşünüyorum




 
Evet çıkacak. Ben kasmıyorum bir şey değişmeyecek. Eğer ileride birilerinin yargılanması gibi bir durum söz konusu olacaksa hdp'lileri ülkeyi bölüp kurmaya çalıştıkları bağımsız kürdistan'a dahil etmeye çalıştıkları için en başta yargılamaları gerekiyor. Tabi böyle bir şey olacağı yok.

15 Temmuz sonrasında bile barış güvercini kesilerek FETÖ, PKK ve HDP sözcülüğüne soyunan diğer partilerin ayrıca yargılanmaları gerekiyor.
  • neotunc  (05.01.17 00:43:59) 
Ben hayır çıkacak diye düşünüyorum. Sebeplerim ise şu yönde:

1- Anti Tayyip kesim kesin hayır dicek zaten.
2- Milliyetçi bir kesim de zaten muallak içerisinde her ne kadar başkanları arka bahçe olsa da seçmeni o kadar aptal değil.
3- Akp seçmeni olup parlamento sistemini yok saymayı kabul etmeyen bir kesim söz konusu.
4- Yine akp seçmeni olup ama ufaktan fetö gönül bağı olan iyi kötü bir kesim söz konusu pusu da yatanlar yani. Bir nevi eski Fetöcü bugün ki akp liler de hayır dicek.

Bütün bunları bizatihi yaptığım konuşmalar ileççıkarıyorum gün içinde bir çok akp ile konuşuyorum iş yeri gereği. Hayal ürünü değil yani bütün bunların yanında ölümüne evet diyecek bir kesim de yok değil.
  • gozu acik sevisen yahudi  (05.01.17 01:32:33) 
şu hayatta neye oy verdiysem tersi çıktı. genel anlamda toplumun bir bireyi olduğumu düşünmüyorum. buna da hayır oyu vereceğimi düşünürsek kesinlikle evet çıkar.


  • bohr atom modeli  (05.01.17 01:49:29) 
Çıkar maalesef


  • mutlusismankedi2015  (05.01.17 02:18:12) 
bence hayır çıkacak.

1. inanılmaz bir kutuplaşma var, akp'li olmayanlar akp'ye tümden muhalif. ya akp'yi hiç sevmem ama şu konuda destekliyorum kitlesi çok az.

2. ben başkanlık sistemini destekleyen bir tane bile mhp seçmeni göremiyorum çevremde.

3. akp seçmeni içinde de başkanlığı istemeyen bir kitle mevcut.

4. meclise giremeyen partilerin seçmenleri de ağırlıklı olarak başkanlığa karşı.
  • wilhelmwasmuss  (05.01.17 02:38:25) 
Bence rte başkan olacak.
Hatta geçen hafta sözküten bir yazarla iddiaya girdik o olamaz yaptırmayız tarzındaydı dedim gel kitabına iddiaya girelim.

Her türlü benim işime gelecek yani. Başkan olursa kitabım olacak. Olamazsa daha büyük nimet mi var:)

Sandıklar kiloyla mı sayılır aydınlıkta mı sayılır tamamen muamma.
  • cahs  (05.01.17 02:44:55) 
umut tabii ki güzeldir ancak bence de evet çıkacaktır. sıradan bir adamdan bahsetmiyoruz. malum, adamın bireysel olarak şu anki en büyük derdi ebedi dokunulmazlık alabilmek. bunun için de ne gerekiyorsa yapacaktır. kanun manun dinlemez, ruhumuz duymaz.

bizim milleteyse güven olmaz. hafıza yok bizde. daha doğrusu yakın geçmiş yok. atalarımıza kadar gideriz, onlarla yer içeriz de dün patlayan bombayı unuturuz. tek bir propagandaya, malzemeye bakar.

bugün medyada kemalistler bile vatan haini ilan edilir duruma geldi, nereden geliyor bunca umut, anlamış değilim. daha birkaç ay önce millet erdoğan için kendisini tankın önüne attı. darbe engellendi iyi oldu da işin özü biraz da bu. yani başta erdoğan değil de ahmet necdet sezer olsaydı, millet yerinden oynamazdı, ertesi gün de darbe hükümetinin peşine takılırdı. dolayısıyla şu anda kesin cevap veremeyiz diye düşünüyorum. yarın ne olacağı belli değil. gündem çok hızlı değişiyor. ama şimdi çok büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde terörle mücadele konusunda çok ciddi adımlar atıldığına dair çeşitli haberler olacaktır bence (operasyon...vs.). sırası geldi hani. milletin hafızaya ufak bi reset atmalı.
  • philus  (05.01.17 03:18:20 ~ 03:19:50) 
inşallah haklı çıkarsın


  • naharir  (05.01.17 09:11:04) 
herkesin bahsettiği, akp içerisinde yer alan başkanlığı istemeyen kitleyi bir tek ben mi göremiyorum?

mhp tamam, bahçeli karşıtı ve başkanlığa tamamen zıt birçok insan var ama akp'de kayda değer sayıda yoklar gibi.

ek: soruya cevap vermemişim. iki ihtimali de az görmüyorum :)
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (05.01.17 11:44:02 ~ 11:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.