[]

thy'nin türkiye dışında nereden kalkıp nereye uçtuğunu toplu olarak nasıl

bulabilirim?
frankfurt'tan new york gibi
new york'tan los angeles gibi
londra'dan roma gibi
tek tek girmeden nerelerden kalkıp nerelere gittiğini nasıl bulabilirim?

 
Skylifeda dünya haritasında çizili olarak var


  • basond  (05.01.17 00:09:56) 
Oyle bir ucus olmasi cok zor, ulkeler yabanci havayollarinin kendi ulkelerini hub olarak kullanmasina pek izin vermezler. Dolayisiyla THY'nin ucuslarinin bir ayagi Turkiye oluyor.

Suradan bakabilirsiniz DUnya uzerindeki tum ucuslarina:

www.skylife.com
  • crown  (05.01.17 00:31:39) 
yanlış bilmiyorsam bir havayolunun uçuşunda kalktığı ya da indiği ülkelerden biri mutlaka o hava yolunun bağlı olduğu ülkede olmalı. istisna olarak avrupa birliği tek bir hava sahasına bağlı o yüzden onlarda geçerli değil. başka istisna var mı, türkiyenin de girdiği ve thy'nin yararlanabildiği hava sahası var mı bilmiyorum ama zor


  • nundu  (05.01.17 00:41:04) 
@nundu

tam olarak öyle değil. şimdi icao nun hangi konvansiyonuydu hatırlamıyorum ama birisinde havayollarının hangi ülkelerden hangi şartlara tabi olarak yolcu taşıyıp, operasyon yapabileceği belirtiliyordu.
  • gliderpilot  (05.01.17 02:31:09) 
youtu.be

Bu videoyu izlemistim bi iki hafta önce ona göre söyledim eger daha kompleks şeyler varsa bilemiyorum
  • nundu  (05.01.17 08:07:38) 
bahsettiğin olay trafik hakları mevzusuna giriyor.
farklı ülke ya da ülkelerde yapılamn uçuşlar 5,7,8 ve 9. trafik hakları diye geçiyor havacılıkta. THY bazı hatlarda 5. trafik hakkını kullanıyor ama herhangi bir yerde liste olarak bulamazsın. THY'nin başka ülkeler arasında yolcu taşıdığı yerlerden bir çırpıda aklıma gelenleri yazayım mesela: (Bunlar dediğim gibi 5. trafik hakkı uçuşları. Yani Türkiye'den kalkıyor A ülkesine iniyor. A ülkesinde yeni yolcu alıp B ülkesine götürüyor. Direkt A noktasından kalkıp B noktasına yolcu taşıdığı bir hat yok)

Sao Paulo- Buenos Aires
Bogota-Panama ( hak var ama şu an bilet satılmıyor diye biliyorum)
Karaçi- Dakka
Bomako-Niamey
Colombo-Male
Manas-Ulan Batur

Bunlar dışında belki 2-3 tane daha vardır. Fazlası yoktur.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (05.01.17 08:52:10) 
@kaynakları etkin e ek olarak bildiğim hatları yazayım

batna-talimsan
ahwaz-kirmanşah
kigali-entebbe
nouakchot-dakar
kano-djemaena
gibi daha aklıma gelmeyen afrika ülkeleri var bunlarla aynı zamanda codeshare uçuşlar planlanıyor.

Ha bunları direk liste halinde bulamazsın o ayrı. Avrupa içinde bildiğim böyle bir hat yok.(kargo uçuşları hariç)
  • basond  (05.01.17 14:06:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.