[]

başkanlığa evet mi hayır mı?

açıkçası gelebilecek cevaplar aşağı yukarı belli tabii ki ama mesela ben erdoğan, hatta tüm siyasilerin karşıtı biri olarak başkanlık sistemine geçilmesi taraftarıyım. daha doğrusu erdoğan'ın rahat bırakılması ve ne yapmak istiyorsa yapması gerektiğini düşünüyorum. buradan yapılacak geri dönüşün (başkanlığın gelememesi ya da erdoğan'ın bi şekilde tamamen gitmesi) ülke toplumunda herhangi köklü bir değişikliğe yol açabileceğini düşünmediğim için böyle, belki aptalca, fikirler gelmeye başladı aklıma.

yani bence türkiye'nin ve türk toplumunun, erdoğan'ın başkanlığında dibi göreceği zamanı yaşaması gerekiyor. bizim gibi milletler anca yaşayarak bazı şeyleri idrak edebiliyor. dolayısıyla her kesimden insanı aynı derecede etkileyen bir buhranın içerisine gireceğimiz zamanı yaşamalıyız. şu an hala toplumda fanatizm ve bölünmüşlük var. bu durumun değişmesi için karşıtlıktan çok karşı kesimin suyuna gidip istedikleri verilmelidir. yani şu anda muhalif olmanın mantıksızlığını anlatmaya çalışıyorum. arzu edilen çözüme ulaşmak için yapılacak olan stratejik bir eylem planı gibi düşünün. sadece pasif bir şekilde beklemek ve hatta ölçüyü kaçırmadan destek vermek. tabii tamamen erdoğan'ın yönlendirdiği bir ülkenin çok uzun soluklu olmayacağına ve bir yerden sonra patlak vereceğine emin olduğum için böyle düşünüyorum.

mantıksız mı? uzun vadede toplumun kendini eğitmesi adına hızlandırılmış kurs gibi bir etki sağlar sanki. ya da şu anda bir anda erdoğan çekip gitse bile toplumun normalleşmesi nasıl gerçekleşecek? basit bir bölünmüşlük değil bu, biraz derinleşti sanki.

lan bu devlet bahçeli de benim gibi düşünüyor olmasın? baksana dayının bakışlara, her şey beklenir kendisinden. i.hizliresim.com neyse ya ben bi snickers yiyim. kusura bakmayın.

 
HAYIR


  • tahin pekmez yoğurt  (04.01.17 20:58:19) 
mantıksız değil, ama geçersiz.
çünkü dibi görmek için başkanlığı yaşamaya gerek yok.
şu anda da bu sistemin görebileceği en dipteyiz zira.
o zaman da bundan farksız olmayacak.
"ya, olmadı, iyice battık" demeyecek yandaşlar.
kimse de hiçbir zaman ders almayacak.

dolayısıyla çok büyük zaman ve gelişme kaybı olur ülke için.
bazı zekâsızların bazı şeyleri anlaması için ülkenin rejiminin değişip, iyice dibe batmasının ve bizim de onunla dibe batmamızın anlamı yok.
öyle bir durumda, ülkenin varlığı artık tehlikeye girer, ki aslında bence şu anda da aynı tehlike altında, o ayrı.

başkanlığa elbette ve kesinlikle hayır.
  • blatta hiberna  (04.01.17 21:01:57 ~ 21:02:33) 
abi bunu senden beklemezdim :/ bunlar şakaya gelecek şeyler değil. "ülkenin toparlanması için önce anasının skilmesi lazım" anlayışı çok fazla insana geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. toptan ülkeye de öyle tabii. hem başkanlık geldikten sonra bunu atlatabileceğimizi nereden biliyorsun? türk insanında şöyle bir yanılgı görüyorum ben: zannediyorlar ki ekonominin bozulması hükümeti alaşağı edebilecek durumda. o şey olsa olsa 5-6 sene önce olurdu. artık türkiye öyle bir ülke değil. en ağır akp'liler bile protesto mu yaptı? tak tak tak öldürürler 200-300 tanesini, bastırırlar. iç savaş veya diğer her ihtimalde hükümet kanlı veya değil, bastırıp geçer. ünlü bir düşünürün söylediği gibi, kulaklarımızdan tutup geçmişimizi skip atar.

erdoğan istediğini yapabildiği zaman sakinleşecek mi sanıyorsun? türkiye sandığımız kadar ilerici bir ülke değil ama benzer şekilde, o kadar gerici de değil. iktidarda kim varsa onun kitlesinin sesi daha çok çıkar. bugünün şeriatçıları, baskıcıları yarın daha düzgün bir ülkede uyandıklarında yumuşayacaktır. şu anki muhafazakarlaşmanın, doğululaşmanın bir numaralı nedeni mevcut hükümet. o gittiğinde, yerine düzgün bir şey koyulabilirse türkiye yine "normal" bir ülkeye dönebilir. sen diyorsun ki ülkeyi tamamen yıkalım, sonra inşa ederiz. inşa edebileceğimizin, enkazın altında kalmayacağımızın garantisini kim veriyor? ya da inşayı tayyip'in oğlunun ve tayfasının yapmayacağının?

bu ülkenin sınırları dahilinde yaşayan bir türk olarak böyle bir şey olmasını ben asla istemiyorum. ya kazanırız ya kaybederiz, artık "uyuyalım da uyanırız" zamanı geçti bence.
  • der meister  (04.01.17 21:04:31) 
"bugünün şeriatçıları, baskıcıları yarın daha düzgün bir ülkede uyandıklarında yumuşayacaktır."

ben buna katılmıyorum işte. 15 temmuz yaşanmasaydı geçerli olabilirdi ama 15 temmuz'un bahsettiğimiz kitleye etkisi baya güçlü ve bu gücü muhafaza etmek için de her daim farklı propaganda yöntemlerine başvuruluyor. 15 temmuz olmasaydı böyle bir düşünce içerisinde de olmazdım zaten.

oturup da millet acı çeksin gibi manyakça bir düşüncenin içerisinde değilim tabii ki. aksine bir an önce şu günlerin bitmesini arzuluyorum. ancak bu durumun uzun vadeye yayılan etkisinden kurtulmak için bir süre karanlığa katlanmamız gerektiğini de düşünüyorum. reis bizi karanlık bir tünele kadar soktu, kendimizi zifiri karanlığın ortasında bulana kadar götürsün, sonra biz milletçe çıkalım, çıkışı bulalım diyorum. yoksa 10 sene diğer kesim alır yönetimi, sonrasında yine gelir öbür kesim, başa dön, uğraş dur. bu topraklar alışkanlıklarına çok bağlı. bazen onu kırmak için dibe batmak gerekiyor sanki. bilemiyorum da diğer yandan, sesli/yazılı düşünüyorum, gelecek hafta tam zıttını da düşünüyor olabilirim tabii, dengesizim bu tip siyasi konularda.
  • philus  (04.01.17 21:13:54 ~ 21:16:15) 
istersen bir de domalalim gardas herifcioglu isini rahat gorsun.

bir asir once bir padisahtan kurtulduk, ikincisine gerek yok. ha gelirse, oyle ingiliz gemisine binip kacamaz, kaddafiden kotu olur sonu..
  • ubi dubium ibi libertas  (04.01.17 21:15:04) 
@ubi dubium ibi libertas, güldürdün tepkinle ama zaten domalmış durumdayız, sadece bilinçli domalmadık. hatta kime domalmadık ki. gezi döneminde, yani halkın devletten bağımsız bir düzen içerisinde gücü muhafaza ettiği dönemde kazanılan imkanla çok daha farklı bir yola girilebilirdi. ama ne bi düzgün plan çıktı ne de organizasyon, saf kuru gürültü, tomadan su yemeler, selfieler, karşı kesimle dalga geçmeler şu bu. muhalefet partileri ne dese he diyen, iki islamcı grubun kavgasına kendini kaptırıp uyuyan bir haldeydik, kaset maset derken de ortadan silindik. şimdi de ciddi ciddi rejim değişikliğinden falan konuşuyoruz. yani domalmakla kalmadık, içimizde gezdiriyorlar resmen. dolayısıyla kendi adıma şu anda arasam da hiçbir çıkış yolu bulamıyorum açıkçası.


  • philus  (04.01.17 21:38:28 ~ 21:40:02) 
Bir de Erdoğan böyle denesin zaten beceremeyecek deyip ülkenin ebesini sikmeye gerek yok bence. Hayır!


  • nec12  (05.01.17 00:47:15) 
Abi bundan daha dibini de görmeyelim artık. Hayır.


  • istambul  (05.01.17 10:21:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.