[]

Dünyanın En Pahalı Sporu

Merhabalar duyurunun sporseverleri;

Bu aralar nedense her şeyin ederine, pahasına takmış durumdayım. Neyse, bugün tour de ski izlerken fark ettim ki bu kayak sporu ekipmanları olsun, profesyonel sporcu yetiştirme zorluğu olsun (antrenman koşulları, kalori ihtiyacı vs) son derece pahalı bir spormuş gibi geldi. Sadece birinci dünya ülkelerinin karşılayabileceği tarzda bir branş sanki. Bu açıdan bakınca sizce dünyanın en pahalı spor dalı hangisi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
golf

saha, ekipman, antreman maliyetleri.
  • cedex  (04.01.17 19:26:48) 
Atıcılık.


  • dissendium  (04.01.17 19:26:59) 
Golf, binicilik ilk aklıma gelenler.


  • an engineer  (04.01.17 19:30:23) 
sarıkamış'ta çalışıyorum. buradaki tanıdığım yerli insanların birçoğunun çocuğu milli sporcu. ya kayak ya board yapıyorlar. yurtdışında ülkemizi temsil ediyorlar. o kadar pahalı olacağını sanmıyorum. başlangıç olarak maliyeti var evet ama sonrasında pek fazla masraf yaptıklarını sanmıyorum. devlet de yardımcı oluyordur bir takım giderlerini karşılıyordur diye düşünüyorum. yoksa aileler altından kalkamazlardı.


  • bass solo take one  (04.01.17 19:34:53) 
Triatlon ve bisiklet özellikle yüksek kaliteli malzemelerin maliyeti nedeniyle pahalı sayılabilir. Bunların dışında skydiving tarzı ekstrem spor aktiviteleri de ucuz sayılmaz. Profesyonel dağcılık için dökülen paralar ile geçinen devletler (bunun abartı olduğunu vurgulamaya gerek yok sanırım) var.


  • halogen  (04.01.17 19:59:56) 
Motor sporları, yelken yarışları vb.


  • mrmlq  (04.01.17 20:00:08) 
Ulkeye gore degisir. Golf demisler o yuzden dedim, zira Turkiye'de nasil her yerde hali saha var, Irlanda'da da golf sahasi var. Dolayisiyla pahali bir spor degil.

Tekne ve otomobil sporlari bence pahali sporlar. Onun disinda ucakla akrobasi de pahali bir spor.
  • crown  (04.01.17 20:48:34) 
kişisel harcamayı diyorsan dağcılık en pahalı olmasa da onlardan biri kesinlikle. yok sektörde dönen paradan bahsediyorsan iş bambaşka.


  • argent dawn  (04.01.17 20:59:49) 
f1


  • westblack  (04.01.17 21:03:06) 
@argent dawn profesyonel sporcu olmak/yetiştirmek bağlamındaki paradan söz ediyorum. kişinin profesyonel olmasına yapılan yatırım yani. sektörde dönen para derken transfer ücretleri ya da bahislerden bahsediyorsan, söz ettiğim o değil.


  • postneo  (04.01.17 21:06:00) 
o zaman bence kesinlikle motorsporları. yapılan kazanın pert olan aracın haddi hesabı yok.


  • argent dawn  (04.01.17 21:08:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.