[]

eski sscbli cumhuriyetlerden hangileri en büyüğü

tarih kültür anlamında ilk 3'e hangileri girer? Örnek ukrayna-belarus-kazakhstan ya da moldova-ermenistan-özbekistan gibi cevaplar bekliyorum.




 
Estonya Ermenistan Kazakistan

@der meister'ın güzel hatrı için edit:

ukrayna aslında sscb'nin bir parçasından çok bağımsız bir devlet gibi davrandığı, kendi dışişleri bakanı olduğu, sscb'nin yanında bm üyesi olduğu,... için onu saymamıştım. eğer tamamını sayarsanız, elbette rusya-ukrayna ikilisi başta gelir.

der meister'ın güzel hatrı için cevabımı rusya ve ukrayna olarak değiştiriyorum. Bu durumda bu ikisinin yanına yazılmaya değecek bir üçüncü bulamıyorum.
  • babilbaligi  (04.01.17 22:25:01 ~ 05.01.17 09:45:17) 
ukrayna en başa yazılmalı tartışmasız, diğerlerini bilmiyorum. bu arada sscb cumhuriyeti dersen rusya'yı da sayman gerekir çünkü sscb ile rusya aynı şey değil. rusya, sscb'yi oluşturan cumhuriyetlerin en büyüğü. pratikte elbette ki rusya'nın dediği oluyordu ve merkeziyetçi yönetimle "sscb rus olsun" anlayışı güdülüyordu genel olarak ama sscb ile rusya aynı anlama gelmiyor yine de. bu şekilde bakarsan 1 rusya 2 ukrayna olur. "sie amk şoparı rusya sayılmaz" dersen 1 ukrayna olur. diğerleri konusunda cidden fikrim yok, denk görüyorum şahsen.

babilbaligi estonya demiş ama estonya, letonya ve litvanya'nın sscb'nin parçası olarak anılması kısmı karışık biraz. yanılmıyorsam uluslararası arenada bu ülkeler sscb'nin parçası olarak kabul edilmiyor hiçbir zaman. sscb tarafından işgal edildiler şeklinde şeyapılıyor.

ukrayna her şartta birincidir ama, tartışmaya açık dahi değil. köyden hallice estonya nasıl ukrayna'nın önüne koyulur yahu? bugün rus olarak bildiğimiz çoğu düşünür, yazar, aydın vs. aslen ukraynalıdır. stalin paket yapmış adamların milyonlarcasını, ayaklanmasınlar diye yapmadığı şerefsizlik kalmamış. plan yapmayın plan tutmaz ukrayna'da. bölemeyeceksiniz...
  • der meister  (04.01.17 22:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.