[]

Twitter'dan kimlik tespiti

Şimdi twitter kullanıcı bilgilerini vermiyordu isteyen herkese.
Bu durumda nasıl yakalanıyor millet hakaret vs. etti diye gözaltına alınıyor.
Neden istediğimizi yazıp cizemiyoruz?


 
mahkeme karariyla veriyor olmalari lazim butun dunyada. ama yasal surec baslamamissa vermezler.


  • robokot  (04.01.17 18:08:40) 
twitter bilgileri vermese bile;

ornegin o twitter kullanicisina direkt mesaj ile veya o kullanicinin tiklayacagi sekilde bir link gonderilebilir. bu linkte o kullanicinin ilgisini cekecek bir icerik olabilir. aslinda bu link oltanin ucundaki yem. o kullanici bu yeme kanip linke tikladiginda bu linkten yola cikarark ip tespiti yapilabilir ve bu twitter kullanicisi ile bu ip ayni kisinindir denilip kullanici hesabi ve kisi baglantisi yapilabilir. sonra da insanlarin ozgurluklarini sinirlayan takip baslatirlar.

ya da kullanicinin eski tweetleri, baglantida oldugu kisilerden yola cikarak eleme yolu ile tespit yapilir. ornetgin okudugu okul, bolum, yasadigi sehir gibi kriterler duruma eklenip bunlari ortak paydada bulusturan tum kisiler icin inceleme yapilip supheli denilebilir. bu sekilde de insanlar gizlice fislenmis olur.
  • emrahday  (04.01.17 18:11:04 ~ 18:12:10) 
çünkü kişisel hesaplarıyla yapıyorlar çünkü kullandıkları nicki/kullanıcı adını başka platformda da kullanıyorlar yahut tanıdığı birisi ifşa ediyor.


  • blue eyes white dragon  (04.01.17 18:12:38) 
yukarida yazilanlarin hic biri yasal baglayicilik icermez. biri sizin adiniza hesap acip oradan saydirsa saga sola, o kisinin siz oldugunu ispatlayamazlarsa (yasal manada) bir sey olmaz. yukarida dedigim gibi mahkeme karari olursa twitter IP numaralarini veriyor. O IP numarasinin o anda kime ait oldugunu da ISP lerden aliyorlar. O hesap sahibinin basi belaya giriyor. Mesela komsuyla internet paylasiyorsaniz ama internet sizin uzerinizeyse komsunuzun internette yedigi haltlardan siz yasal olarak sorumlu olursunuz.

Ozet: hafiyelikle degil; twitter mahkeme karariyla kullanici IPsi veriyor.
  • robokot  (04.01.17 18:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.