[]

Askerlik TECİL

2015 Temmuz ayı mezunuyum. 2015 Eylül ayında tecil ettirdiğimde askerlik şubesinin bana verdiği tecil kağıdında 2017 kasıma kadar tecil olduğum yazıyordu. Dün gece ise e-devletten askerlik sorgulaması yaptırdım ve çıkan belgede;

"ASAGIDA KIMLIGI YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 17/06/2017 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI
YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR."

ibaresi yer almakta. şimdi ben ne zamana kadar tecilliyim? Çünkü yazın yüksek lisansa kaydolup uzatmayı düşünüyordum ama yukarıda tarihe kadarsa tecilim bunu yapmam zor olacak.

 
Aynı durum başıma gelmişti, maalesef ikinci verilen tarih doğruymuş.

Mezun olduktan hemen sonra aldığımız belgeler tarihlere çok dikkat edilmeden düzenleniyormus, sonra sistem mi güncelliyor nasıl oluyorsa mezuniyet tarihine denk düşecek şekilde geriye çekiyolar tecil bitiş tarihini.

Su sıralar yüksek lisans ilanları açıldı sanırım, bu dönem başvurup garantiye almanız mantıklı gorunuyor.
  • md11  (04.01.17 07:22:48) 
Bu hep buna benzer şekildeydi. Hoş, geçenlerde bir teciller geri alındı iddiası vardı ama ona mı bağlı, bilemedim.

Fakat işleyişi şöyledir, 2017 Kasım celbinde gideceksindir ama ertelemen Haziran 2017'de bitiyordur. Haziran 2017'den sonra denk gelen ilk celp Kasım 2017'dir. En son tecil ettirdiğimde durum böyleydi.
  • faith no more  (04.01.17 08:13:10) 
Aynı durumdayız, benim de tecilim 17.06.2017'de bitiyor. Fakat faith no more'un da dediği gibi celp tarihi farklı bir şey sanırım. Askerlik şubesinde bana 30 Eylül 2017'ye kadar tekrar tecil için başvurabileceğimi söylemişlerdi. Yani herhalde bizim tecil tarihi 17 Haziran ama askere gidişimiz Kasım.


  • kick buttowski  (04.01.17 08:31:43) 
bir şey olmaz. bir süre bakaya gezersin. sonra yüksek lisansa kabul alınca askerlik durum belgesi isteyecekler. şubeye gidip böyle böyle bakayayım ben şimdi mastera kabul aldım askerlik durum belgesi istiyorlar diyeceksin. bir sonraki dönem için işlemlerini yapacaklar kağıdını verecekler. sonra okula gideceksin bana ön kabul belgesi verin diyeceksin. onlar da sana şu şu şu tarihte okulumuza yüksek lisans için kabul almıştır gibi bir yazı verecek. onu alıp tekrar şubeye götüreceksin. sevkini bir dönem daha erteleyecekler. sonra okul başlayınca okul zaten tecil edeceği için ortada sorun kalmayacak.

kaynak: hepsini yaptım.
  • argent dawn  (04.01.17 08:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.