[]

devlet dairesinde müdüre müdürüm demek zorundalığı

devlet memuru olarak görev yapıyorum. müdürle telefonla görüşürken bir tartışma yaşadık. kesinlikle haklı olduğum ama egosundan saçma sapan davranışlarına maruz kaldığım bir durum bu. tartışma sonlarında şu muhabbet aramızda geçti.

müdür: kapat telefonu, yarın görüşeceğiz seninle.
ben: peki görüşürüz.
müdür: cümleni düzelt müdürünüm ben senin, "görüşürüz MÜDÜRÜMMM." diyeceksin
ben: görüşürüz.
müdür: müdürüm diyeceksin.
ben: görüşürüz.
suratıma kapattı.

şimdi yıllardır müdürüm dediğim tek cümlemde takıntı yaptı. devlet memurları kanununa baktım çok açık bir şey yok bu konuda. o bana burti diyor, sen diyor. yarın görüştüğümüzde normal konumuz dışında bu konu da açılacak ve bana burti bey derseniz ben de size müdür bey veya müdürüm derim diyeceğim. siz saygıyı bozuyorsanız ben de bozarım diyeceğim.

bu bana ne gibi sıkıntılar doğurur? memur müdüre karşı müdürüm, müdür bey veya x bey demek zorundadır ama müdürün memura karşı böyle bir saygı zorunluluğu yok mudur? o da memur bey veya x bey demeli midir? yarın ki görüşmemde nasıl davranmalıyım?

 
Şimdiye kadar müdürüm diyen gördüm evet ama genellikle müdür bey derler. Bu muhabbeti ego kaynaklı olabilir


  • gazozailacatmauzmani  (03.01.17 19:29:54) 
cinslik yapmış. ben şube müdürüne abi diyorum diğer amirler yoksa :D ama genel müdüre genel müdürm diyorum mesela. bir zorunluluk yok diye biliyorum. x bey diyince alınanları da gördüm ben. herkes manyak.


  • vayanasinisayinseyirciler  (03.01.17 19:44:46) 
tartismada hakli da olsan, müdürüm demeliydin bana kalirsa. yazılı hükümler olmasa da teamüller söz konusu.

usül, asıldan önce gelir..
  • 1adam  (03.01.17 20:09:42) 
Müdürüm be ya. Müdür bey deyin geçin.


  • tahin pekmez yoğurt  (03.01.17 21:36:02) 
Ben de memurluk Yaptim, mudurum kural degil. X bey, y hanim da denir.


  • baldur2  (03.01.17 23:12:56) 
Durum nedir hocam, konuştunuz mu


  • gazozailacatmauzmani  (04.01.17 12:27:39) 
bugün kendisinden önce durumu başkana ilettim. haksız yere suçladığını, yapılan suçlamaların açıklamarını yaptığımı, yaptığım açıklamaları bile dinlemediğini, ben açıklama yaptıkça da ses tonunu yükselttiğini söyledim. daha önce vatandaşın önünde çalıştığımız kurumu ve diğer müdürleri kötülediğini, bu tip tartışmaların sadece benimle değil kurum içindeki birçok kişiyle yaşadığını söyledim.

başkan da bu konuda bana şikayete gelen ilk değilsin emin ol, zamanı gelince ben gereğini yapacağım dedi. zamanı gelince göreceğiz :)
  • burty  (04.01.17 22:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.