[]

adaptörlere bişey oluyor

Tabletimin adaptörü bozuldu, çalışmıyor. Önceden çalışan adaptörler de bir bir bozuldu. Önceden çalışan adaptörler, takınca şarj etmemeye başladı, patır patır ölüyorlar, öyle düşünün.
Telefonumu, tableti bilgisayardan şarj ediyorum. Yeni adaptör aldım, o da bozuldu çünkü.
Bu arada ( çok şükür ki) laptopa ve evdeki diğer elektroniklere bişi olmuyor.
Elektronik konusunu hiç bilmiyorum ama delirmemek için mantıklı bi çıkarım yapmaya çalışırsam prizden gelen dalgada bişi var (daha önceden olmayan bişi)
Bilgisayarın dayanabildiği, öbürlerini öldüren şey ne yahu?

cihazlara bişey olacak diye çok korkuyorum. Cihazlara zarar gelmemesi için ne yapayım ben?


Teşekkür ederim

 
Akım koruyucu prizlerden kullanın.


  • teknikekip  (03.01.17 17:17:41) 
Adaptörler tek tek ölüyorsa şarj ettiğin bir cihazın soketi/şarj devresi/pili arızalıdır. İstediğin kadar yeni adaptör al, hepsi patır patır bozulur.


  • kimlanbu  (03.01.17 17:23:35) 
Telefonu şarj etmek için kullandığım c-type bi usb'den şüphelendim bi. Çünkü adaptörleri onla denemiştim, onla öldüler gibi. Sonra b-type ile denediğimde -belki de zaten- çalışmıyorlardı.
Aids gibi ordan oraya ordan buna. Tamam şimdi o mimlediğimi kullanmıyorum. Sonra da başka bişi denemedim.
AMA tabletin adaptörü onlardan tamamen alakasızdı. Bi prizde takılıydı şarj oluyordu, ertesi gün baktım. Yok. Ölmüş.

Olanları bağlayamıyorum bi türlü, ney bu :(

@krem peynir, e önceden çalışıyodu hepsi? Topraklanma olacak bi aksiyon olmadı ki.
  • neynep  (03.01.17 17:29:02 ~ 17:30:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.