[]

otomatik vitesli araç kullananlar

utanmıyor musunuz?

yok lan, ya ben devamlı d'de kullanıyorum, yokuş çıksam da insem de düz yolda da olsam.. ama aslında şu l'yi falan da kullanmak gerek dimi? var mı adabıyla kullanıp "şurada şu vitese, burada buna alacan" diye tarif edecek bir arkadaş?


 
vitese al derken?


  • dali dili havali korna  (03.01.17 16:40:22) 
düz yolda, yokuşta, virajda vs. hep d kullanıyorum. başka vites de yok zaten (n, r ,p haricinde).


  • inheritance  (03.01.17 16:48:29) 
Sürekli D kullanılır olayı o. Yokuş inerken alın yarı otomatiğe belli viteste ekstra hızlanmadan motor freniyle inin balataları öldürmeyin. Utanacak bir şey yok şehir için de bulunmaz nimet.


  • odiyus  (03.01.17 16:53:51) 
nasıl yok 2001 corsa'da viteste p,d,r,n ve 1,2,3 diye vitesler mevcut...1,2,3 ne işe yarıyor hiç bir fikrim yok...buradan sormuş olayım bari :)


  • gkhT  (03.01.17 16:54:44) 
honda kullanıyorum, sırf yokuş için L diye bir mod koymuşlar.


  • fatihdr  (03.01.17 16:59:06) 
hiç otomatik kullanmadım ama bildiğimi söyleyeyim. o d'den ayrı 1 2 3 olanlar şöyle. 1'e alırsanız araba sadece birinci biteste gider, yükseltmez. 2'ye alırsanız birinci ve ikinci viteste gidersiniz, daha yükseltmez. 3 yaparsanız birinci ikinci ve üçüncü vitesler arasında geçer, daha yükseltmez. yani 2 yapınca sadece 2 değil. 1 veya 2 yerine göre. neye yarar? araç bayır aşağı giderken hızlanıp vites yükseltemesin diye, yokuşun eğimine göre düşük viteste kalıp motor freni yaptırmak için var.

yeni nesil arabalarda 1 2 3 falan yok. sadece p r n d var. bazılarında birkaç şey daha var. kimisinde hiç yok. manuel kısmı da yoksa araç yokuş aşağı nasıl davranıyor bilmiyorum. herhalde bayır aşağı vites arttırıp hızlana hızlana gitmiyordur. oraya 1 2 3 koymayan mühendis herhalde bayır aşağı giden arabanın bir şekilde ayak freniyle balataları yakmadan motor freni yapmasını sağlayacak ek bir sistem koymuştur. araba "hmm yokuş iniyorum o halde kendi ağırlığımla hızlanıp vites arttırmak yerine motor freniyle ineyim" diyebiliyordur tahmin ediyorum.
  • kibritsuyu  (03.01.17 17:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.