[]

yurtdışına yerleşmek

mantıklı mı? işletme yüksek lisansı yapmış bi inşaat mühendisiyim. 5 yıl net tecrübem var. kalburüstü üniversitelerden birinden mezun oldum. evliyim.. eşim edebiyat öğretmeni. hangi ülke alır bizi?
şu an net bi kararım yok ama meraktan soruyorum..



 
İnşaat yapan, yani gelişmekte olan ülkelerde iş imkanı olabilir.


  • crown  (03.01.17 16:29:08) 
Kanada. Yaslar genc. Saldirin.


  • duyurumvar  (03.01.17 17:41:32) 
bu işler şöyle yürüyor, hiç kimse kapısını açıp gelin kardeşim buraya demez. yapmanız gereken, istediğiniz bir ülke bulup orada iş bakmaya başlamak.

ondan sonra başvuracaksınız, her ülkenin belirli kıstasları var. Mesela, kanada, sizden ielts sonucu getirmenizi istiyor.

hangi şirketle anlaşırsanız, onlara eşinizi de getirmek istediğinizi söylüyorsunuz, bunu şirketin kabul etmesi gerekiyor çünkü onlar evrak işlerinde yardımcı oluyor.

işi buldunuz, oraya gittiniz, kendi işlemlerinizi hallediyorsunuz, ondan sonra da eşinizi çağırıyorsunuz yanınıza olay bu.

eksi taraflarını sayayım: iş bulmak gerekiyor, sizin o ülkeye yerleşmeniz eşinizin çalışabileceği anlamına gelmiyor, onun da ayrıca iş bulup çalışma izni alması lazım. En büyük handikap, aldığınız maaşı ev kirasına ve eşinizle ortak yaşamınıza ayırmanız gerekiyor.

tabi ki teknik geçmişinizi bilmiyorum ama genelde şöyle işliyor olaylar, x ülkesi diyor ki, getireceğin adama en az 50 bin euro maaş vermek zorundasın, o adamlar size gidip 50-51 bin euro veriyor. Bu parayla bir kişi ev kirasıyla birlikte ortalama ya da ortalama altı bir yaşam sürerken iki kişinin geçinmesi çok daha zor oluyor.

sorunuz olursa çekinmeyin

edit: bavul toplayıp turist olarak ülkeye gidip o ülkede iş bakmakla uğraşmayın, olmuyor, bir de sanırım turist vizesiyle iş bakamayacağınız için baş ağrıyabiliyor.
  • bonjurkes  (03.01.17 17:47:57 ~ 17:48:34) 
Bir ekleme yapayim, Kanada icin gocmenlik basvurusu yapacaksin. Oyle is bulayimda gideyim dersen cok beklersin. Zaten issiz gitsende ac kalmiyorsun. Iki kisi devlet issizlik maasi alirsiniz. Is bulana kadar devlet kesmiyor. Cocuk varsa aylik cocuk masraflarinida karsiliyor devlet. Kanada'ya olurda gocmenlik kabul olursa ailenle birlikte gelebilirsin.


  • duyurumvar  (03.01.17 17:58:35) 
Green card a başvuru yapın.


  • musin  (03.01.17 20:34:58) 
kanada alir. sisteme kolay adapte olabilmek icin bir M.Eng. falan yapman gerekir buyuk ihtimal o yuzden universitelere bak oncelikle. muhendis olarak Ontario'nun batisi daha avantajli. TR tecruben pek ise yaramaz, MBA'in de pek kiymeti yok burda. ilk 5 sene zor gecer sonra rahatlarsiniz. e$in kariyerini yakar, ya baska islerle ugrasir yada ev hanimi olarak devam eder.


  • cooperr  (05.01.17 19:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.